• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
4fotografie
Nahrát fotku
 

Panenka patří mezi nejhodnotnější kusy vepřového masa. Vyzkoušejte ji v minutkové úpravě s bylinkami a doplňte švestkovým čatní. Chuť ovoce dodá pokrmu zcela nový rozměr.

Suroviny

4 porce
  • Panenka
    • 700
      g vepřová panenka
    • 1
      svazek tymián
    • 10
      snítka rozmarýn
    • 2
      lžička pepř drcený
    • olivový olej
    • sůl
  • Čatní
    • 500
      g švestky
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks zázvor 3 cm
    • slunečnicový olej
    • 5
      lžíce třtinový cukr
    • 150
      ml jablečný ocet nebo vinný ocet
    • 1
      ks skořice
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Začněte přípravou švestkového čatní. Švestky zbavte pecek a pokrájejte na kousky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Cibuli zpěňte v kastrolu na lžíci oleje, asi po třech minutách přidejte česnek a zázvor, minutu restujte a vsypte pokrájené švestky. Zasypte cukrem, přilijte ocet, přidejte skořici a na mírném plameni nechte asi 20 minut probublávat. Tekutina se bude redukovat a směs bude houstnout. Hotové čatní dolaďte špetkou soli.

RADA: Čatní neodoláte! Připravte si ho z fíků, jablek nebo rajčat a doplňte jím sýry i maso

2
Mezitím připravte maso. Panenku očistěte, zbavte ji blan a takzvaného palce na konci. Z tymiánu a rozmarýnu otrhejte lístky a jehličky a nasekejte je nadrobno, promíchejte s hrubě nadrceným pepřem a směs rovnoměrně rozprostřete na prkénko. Panenku potřete olejem, položte ji na bylinkovou směs a několikrát ji válečkem přejeďte přes byliny, nebojte se přitlačit.

RADA: Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři

3
Rozpalte troubu na 180 °C i pánev na plotně (ideálně s kovovou rukojetí, tedy vhodnou do trouby) a maso na pánvi zprudka opečte, asi minutu ze všech stran. Hned ji přesuňte do trouby a pečte asi 8 minut. Čas závisí na velikosti masa, každopádně maso by mělo uvnitř zůstat růžové a šťavnaté. Hotovou panenku nechte alespoň 5 minut odpočinout, pak ji krájejte na plátky, osolte a podávejte s čatní.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Bylinková vepřová panenka

Bylinková vepřová panenka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Jablečný ocet Olivový olej Pepř drcený Rozmarýn Skořice Slunečnicový olej Sůl Švestky Třtinový cukr Tymián Vepřová panenka Zázvor

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Bramborovo vajíčková pomazánka

Bramborovo vajíčková pomazánka

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Guláš

Guláš

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

181
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka
23
Prdelačka z jelítka - jíšková
Prdelačka z jelítka -…
21
Kvašáky
Kvašáky

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Zamilovaný herec Marek Němec (44): Snímky z netradiční svatby!

Zamilovaný herec Marek Němec (44): Snímky z netradiční svatby!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví a červeným zelím
Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví…
Vepřová panenka se žampiony-minutka
Vepřová panenka se žampiony-minutka
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
  • Recepty.cz
  • Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact