• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
4fotografie
Nahrát fotku
 

Panenka patří mezi nejhodnotnější kusy vepřového masa. Vyzkoušejte ji v minutkové úpravě s bylinkami a doplňte švestkovým čatní. Chuť ovoce dodá pokrmu zcela nový rozměr.

Suroviny

4 porce
  • Panenka
    • 700
      g vepřová panenka
    • 1
      svazek tymián
    • 10
      snítka rozmarýn
    • 2
      lžička pepř drcený
    • olivový olej
    • sůl
  • Čatní
    • 500
      g švestky
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks zázvor 3 cm
    • slunečnicový olej
    • 5
      lžíce třtinový cukr
    • 150
      ml jablečný ocet nebo vinný ocet
    • 1
      ks skořice
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Začněte přípravou švestkového čatní. Švestky zbavte pecek a pokrájejte na kousky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Cibuli zpěňte v kastrolu na lžíci oleje, asi po třech minutách přidejte česnek a zázvor, minutu restujte a vsypte pokrájené švestky. Zasypte cukrem, přilijte ocet, přidejte skořici a na mírném plameni nechte asi 20 minut probublávat. Tekutina se bude redukovat a směs bude houstnout. Hotové čatní dolaďte špetkou soli.

RADA: Čatní neodoláte! Připravte si ho z fíků, jablek nebo rajčat a doplňte jím sýry i maso

2
Mezitím připravte maso. Panenku očistěte, zbavte ji blan a takzvaného palce na konci. Z tymiánu a rozmarýnu otrhejte lístky a jehličky a nasekejte je nadrobno, promíchejte s hrubě nadrceným pepřem a směs rovnoměrně rozprostřete na prkénko. Panenku potřete olejem, položte ji na bylinkovou směs a několikrát ji válečkem přejeďte přes byliny, nebojte se přitlačit.

RADA: Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři

3
Rozpalte troubu na 180 °C i pánev na plotně (ideálně s kovovou rukojetí, tedy vhodnou do trouby) a maso na pánvi zprudka opečte, asi minutu ze všech stran. Hned ji přesuňte do trouby a pečte asi 8 minut. Čas závisí na velikosti masa, každopádně maso by mělo uvnitř zůstat růžové a šťavnaté. Hotovou panenku nechte alespoň 5 minut odpočinout, pak ji krájejte na plátky, osolte a podávejte s čatní.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Bylinková vepřová panenka

Bylinková vepřová panenka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Jablečný ocet Olivový olej Pepř drcený Rozmarýn Skořice Slunečnicový olej Sůl Švestky Třtinový cukr Tymián Vepřová panenka Zázvor

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlebové placky

Chlebové placky

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Chilli con carne od Camm

Chilli con carne od Camm

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Naše laskonky

Naše laskonky

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

58
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem
34
Plněné batáty
Plněné batáty
25
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
23
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Česká odpověď na slavné andílky Vicotira's Secret: Jsme víc sexy!

Česká odpověď na slavné andílky Vicotira's Secret: Jsme víc sexy!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví a červeným zelím
Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví…
Vepřová panenka se žampiony-minutka
Vepřová panenka se žampiony-minutka
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
  • Recepty.cz
  • Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact