Jemná vepřová panenka marinovaná ve směsi koření, které jí dodá tu pravou chuť i vůni. Krásně šťavnaté maso nezapomeňte doplnit o zkaramelizovanou cibulku a kousky jablek. Hotovou dobrotu servírujte s pečivem.
Smíchejte sůl, pepř, cukr, hořčičné semínko, bobkový list, nové koření, koriandr a sušený česnek. Pokud nemáte sušený, použijte třený čerstvý česnek. Směs vmasírujte do masa a marinujte jej minimálně 2 hodiny při pokojové teplotě (i 3 dny v ledničce).
Pak panenku nechte hodinu odpočinout při pokojové teplotě, potřete ji olejem a ze všech stran pořádně zatáhněte na rozpáleném grilu nebo na pánvi. Zabalte ji do potravinářské fólie a nechte dojít, udrží si šťavnatost a uvnitř zůstane růžová.
3
Cibuli nakrájejte na tenké plátky. V pánvi rozpalte olej a cibuli smažte asi 4–5 minut. Pak teplotu výrazně snižte, přisypte cukr a za občasného míchání restujte do karamelové barvy, asi 25 minut. Ke konci přidejte oloupaná a na kostky nakrájená jablka, dochuťte solí, pepřem a citronem. Nechte vychladnout.