Nejprve vezmeme vepřovou panenku, kterou očistíme. Ve větší misce smícháme jeden bílý jogurt se 7 lžicemi oleje. Když je hotovo, dáme kusy masa do misky a vmasírujeme marinádu do masa. Necháme panenku minimálně hodinu v lednici - čím déle, tím lépe. Hranolky uděláme v troubě nebo friťáku. Panenku vyndáme a osmažíme na pánvičce. Nejlepší je medium.
2
Podáváme se zeleninou a již hotovými hranolky. Indická chuť je jedinečná....
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Věra
|29. 10. 2015 08:17
I panenka je někdy ve slevě, tak se dá koupit za rozumnou cenu.
vikingCZ
|2. 3. 2014 08:18
Bohužel nezbývá než souhlasit
vikingCZ
|2. 3. 2014 08:17
Trošku ne zrovna šťastný pokus o kulinåřství... :-( :-|
Honza S.
|27. 5. 2013 19:09
Tak si najdi jiný recept z jiného druhu masa a nehudruj... :D
Kája
|18. 7. 2011 13:23
Tak takové recepty vůbec nevyhledávejte, když na to nemáte. Jinak dobrý tip s tou omáčkou od vitany, ještě jsem neměla ale vyzkouším ;-)
Zuzana Šindlerová
|10. 10. 2007 08:57
Milý Anonyme, ono taky záleží pro kolik lidí vaříš. Pokud je to pro dva, určitě si množství ingrediencí přizpůsobíš podle svého. Pokud je to pro 5 lidí, už to tak finančně náročné není, pokud podělíš cenu potravin počtem strávníků. Taky už se mi stalo, že u některých mých receptů se nelíbila falešná svíčková nebo u sýrové pomazánky, že vyjde draho. Jsem zvyklá vařit pro hodně lidí, každý si přece recept může přizpůsobit sám sobě a i ta falešná svíčková se dá nahradit hovězím zadním. Nejsem autor tohoto receptu, ale takové poznámky mi vadí....
Di
|10. 10. 2007 05:59
Kilogram vepřové panenky stojí cca 160-170 Kč. Hovězí zadní často až 140 Kč, o roštěné nemluvě. Jehněčí většinou více než 200 Kč a telecí téměř 400 Kč. Nemusíme jí kupovat hned celé kilo, pokud nás doma není tucet!
Anonym
|9. 10. 2007 21:32
Podle mě, si tento recept může dovolit jen "milionář". 1 kg panenky . . . . .
Jaroslava Li
|8. 10. 2007 21:21
Kdy a jak se, prosím, použije Indická omáčka? (Neznám tento výrobek). Děkuji za odpověď.
Anonym
|8. 10. 2007 20:04
Bohužel je tady zajímavý jen název. Koupit hotovou omáčku a hodit hranolky do friťáku není žádný recept !