Sušené ovoce namočet do 100 ml vína a nechte alespoň půl hodiny bobtnat. Důkladně očistěte pomerančovou kůru a odkrojte z ní blánu. Pak ji na 2 minuty vložte do vroucí vody, vyjměte a vymačkejte. Víno uschovejte.
2
Na plátku másla orestujte najemno nasekané šalotky. Přilijte zbytek vína. Až se odpaří, vmíchejte jemně nasekanou petrželku, ochuťte muškátovým oříškem, solí, pepřem. Maso rozkrojte na velké tenké pláty, osolte a opepřete. Doprostřed rozložte šalotky, jemně nasekanou pomerančovou kůru a většinu ovocné směsi. Pevně zarolujte a převažte provázkem.
Rozehřejte zbytek másla a maso krátce ze všech stran opečte. Zakryjte poklicí a asi 30 minut pečte. Přidejte zbylé ovoce a víno, ve kterém se máčelo a 10-15 minut dopékejte. Mezitím celer nakrájejte na kousky, uvařte v osolené voě a slijte. Rozšťouchejte ho s crème fraîche na pyré. Panenku nakrájejte a podávejte s pyré.