Dobrý den, můžu se jenom zeptat, panenku balíte i ze stran? A pečete přikryté nebo odklopené? Děkuji za odpověd :-)
Luxusní, přidala jsem i zeleninu dle rady v komentářích, dávám 1
Jo to takle vono asi neco vytece i z ty slaninky :D :-|
Přesně, to mě vždycky u receptu může klepnout, když někdo nenapíše teplotu či napíše přiměřeně.. =-O
Mohu potvrdit, že tento recept je super! Dnes jsem vařil oběd, dělal jsem hned 2 panenky, namísto anglické slaniny jsem použil oravskou, ale to je asi jedno. Dal jsem tam silnější vrstvu gurmánské hořčice z Ježkova statku, na přichycení se mi více osvědčila párátka - dal jsem si hodně záležet, aby maso bylo opravdu dobře zabalené, aby šťáva nevytekla. Dále malý plech, který jsem vytřel olivovým olejem a pekl 35 minut na 160 stupňů. Výsledek byl skvostný - panenka nádherně měkká a šťavnatá. Všichni se olizovali a myslím, že lepší maso jsme doma ještě nejedli! Autorce tímto děkuji za skvělý a přitom jednoduchý recept. :-P
Dnes jsem vyzkoušel, panenku zabalil do anglické ale i přesto vytekla o to nic ale spíš bych panenku nechal trošku zatáhnout na pánvi a pak teprve zabalil, ale to je věc názoru a chutí, přesto to bylo výborné a k tomu http://www.recepty.cz/recept/salat-z-rima-s-vinnou-zalivkou-7839 , opečenou bagetku a restované rajčátka.. :)
cca 170 stupnu :)
můžete mi, prosím, někdo poradit na kolik stupňů má být ta trouba???aby stačila ta půlhodka?nevím co si představit pod pojmem "mírně". děkujiii
Moc dobrý recept, ani jsem nečekala, že dopadne tak dobře. Pochutnala si celá rodina ;-)
Je to výborné,postup balení je napsaný tak,že to pochopí snad každá kuchařka :-) nic na tom není.Dobrou chuť
Souhlas s komentářem p. Škorníkové,nějak si neumím představit to balení "zprava zleva" a docela ráda bych recept zkusila.
Výtečnš se šťuchačkama :3 <3
:-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-) dddd
Připravte si:svoje hovna,sousedovy sliny a mozek od babičky.Vařte hodinku mozek od babičky a postupně přidávejte sousedovy sliny. Nakonec podávejte ze svými hovny. :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S
:-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S
dejte svůj mozek do hrnce a pak ho hezky smíchejte ze svými zvratky.hodinku ho máchejte v čůrankách.nakonec ho podávejte ze slinami vašeho souseda . :-$ <3 :-X :'(
Proč ten cukr?
Výborné!!! Díky za inspiraci...
můj muž také nejí žampiony.....houby celkově nejí...takže pravidlo že je jí každý můž je nesmysl
na kolik stupnu cca pecete ? :-!
Paní Jiřino, Vy jste chytrá jak rádio 8)
Každý muž jí žampiony, jen je potřeba vědět, jak je upravit a podávat:):) ;-) ;-)
Já :-X jsem nic za své nevydávala! :-X Ani recept , ani fotku. Nevím, kde jste na to přišla paní Jiřinko! :-* Manžel žampiony nejí, takže takhle by to u nás neprošlo, to byla vlastní inovace paní Lady, pokud si vzpomínám. Ale na druhou stranu mě těší, že recept stále žije a má nové a nové fanoušky. Přeju všem dobrou chuť!
Paní Genzerová se zřejmě ráda chlubí cizím peřím:))))) :-D :-D
Autorství fotografií nastavíme v nejbližší době hromadně na vás, podle toho seznamu, který jste posílala Tereze.
Ještě jednou prosím o opravení autora fotografie. Foceno vlastníma rukama, děkuji.
proč vydáváte foto za vlastní????
Marcelko, panenku timto zpusobem delavam uz mnoho let a musim potvrdit, ze je opravdu vyborna. Pripravte podle receptu, jak je uvedeno a muzete pridat i cerstve bylinky, bazalku nebo rozmaryn, podle chuti....:)))) Hodi se i na grilovani. Jestli chcete, muzete nechat v lednici par hodin odlezet, cukr se lepe rozpusti a chute propoji, ale neni to nevyhnutelne nutne.
recept vypadá lákavě, určitě zkusím. jen se tu někdo zmiňuje ohledně nakládání - v receptu jsem si nevšimla, že by panenka měla být naložená.. Jak to tedy je?
Vynikající recept. Pekla jsem spolu s nakrájenou zeleninou (mrkev, lilek, kedluben, papriky, cherry rajčata, celer) kterou jsem zakapala olejem, medem a promíchala s trochou hořčice. K tomu šťouchané brambory s cibulkou na másle a pažitkou - naprostý luxus. :-) 1 třikrát podtržená.
Může být naložené i déle, ale stačí 1-2 hodiny.
Naprosto perfektní a k tomu úžasně snadné.... Podávám s čerstvým špenátem podušeným na másle a cibulce. Jako přílohu bramborové knedlíky nebo kaši. Mňamka, která sklidila ovace!!! :-)
Můžu se zeptat, necháváte to maso tak naložené přes noc?
Rychlé a vynikající!!!
Právě jsem dopekla a mohu jen pochvalit. Pridala jsem houby osmahnute na masle, podlila troskou vody + br. kase. Byla to mnamka :)
Chtěla jseme se zeptat kolik se do tohoto receptu dává toho krystalového cukru. Chtěla bych toto jídlo připravit na nedělní oběd, ale s tím cukrem si nejsem jistá.
Bylo to výborné! Jen jsem dala sůl, pepř, cukr a zamačkala to trochu do masa, na to hořčici a na ní platečky česneku pak už jen zabalit :) před koncem jsme dali i žampióny a trochu vody :)mohu jen doporučit :)
Delikatesa. Z talířů to zmizelo tak rychle, že jsem to nestačila postřehnout... :-)
Vynikající! Jednoduché na přípravu, skvělé ve výsledku! :)
Skvělé jídlo, dělala jsem o jako svateční oběd pro tchyni a měla jsem obrovský úspěch. Díky :-)
vynikající, dělala jsem ji s bramborovou kaší a kompotem
Misto slaniny balim do sunky proscuito (mene pracna a dietnejsi varianta). V lete grilujeme s cerstvym rozmarynem nebo bazalkou. Opravdu vyborne a rychle.
Vyzkoušela jsem, včetně tymiánu a žampionů, a je fakt, že jsem lepší panenku v životě nejedla! Díky za všechny olizující se členy rodinky!
jako náhradu dijonské hořčice, když neni, se dá použít smíchaná plnotučná s kremžskou, 2:1 pro plnotučnou... žampiony sou gut, ale jestli máte hříbky, to je chuť lesa :) osobně dávám na plátky ještě najemno nasekanou čerstvou bazalku, ale to je už o chutích každýho, dá se dát oregano, tymián, saturejka, majoránka (ne sušené!) a vždy máte trochu jinou chuť...
Díky. Opravdu moc dobrý recept, měl u celé rodiny úspěch - včetně žampionů.
Vynikající nedělní oběd. Na radu Viery jsem přidala žampiony. Rozhodně doporučuji!
Díky za tip. Žampiony miluju.
Je to moc dobrý recept. Když maso pustí trochu štávy, tak přidám na čtvrtky nakrájené žampiony. Doplní výborně chuť masa a slaninky.
Dělám podobný recept.Na povrch pečeně se dává taky cukr a je to mňam. Cukr zkaramelizuje a pak to má takovou zvláštní chuť. Rozhodně bych tento recept nehaněla. Chce to ODVAHU!
A co takové kuře na medu, čínská, thajská kuchyně? To jste toho opravdu ještě moc neslyšela. K vepřovému masu se nejlépe hodí cukr třtinový. Někdy to,Kiki, zkuste...
Proč do toho dávat cukr? Ještě jsem neslyšela, že by se do masa dával cukr...