• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Vepřová panenka na slanině
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová panenka na slanině

autor: Dana G.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 162
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová panenka na slanině
Vepřová panenka na slanině
Vepřová panenka na slanině
Vepřová panenka na slanině
Vepřová panenka na slanině
Vepřová panenka na slanině
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • sůl
    • cukr krystal
    • pepř mletý
    • anglická slanina
    • tuk
    • dijonská hořčice
    • 400
      g vepřová panenka 350-400

Postup přípravy receptu

1
Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí a vtlačím krystalky cukru. Zavinu do plátků slaniny. Vždy překrývám střídavě zprava a zleva. Nakonec přichytím jehlou.

RADA: Jak upéct maso, aby mělo křupavou kůrku?

2
Maso je potřeba zabalit ze všech stran, aby nevytékala šťáva ven. Peču v mírně předehřáté troubě, dle velikosti a typu masa 25-35 minut. Odměnou za Vaši námahu při zavinování bude nádherně vypečená, křupavá červená slaninka a zajímavá chuť vepřového. Servíruji nakrájené na plátky s rýží nebo vařeným bramborem.

RADA: Kulinářské tipy do každé kuchyně!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 24. 10. 2016 10:54

    Dobrý den, můžu se jenom zeptat, panenku balíte i ze stran? A pečete přikryté nebo odklopené? Děkuji za odpověd :-)

  • Pavlina | 25. 10. 2015 17:21

    Luxusní, přidala jsem i zeleninu dle rady v komentářích, dávám 1

  • mamlas | 26. 5. 2015 14:44

    Jo to takle vono asi neco vytece i z ty slaninky :D :-|

  • Kutulin | 7. 2. 2015 11:18

    Přesně, to mě vždycky u receptu může klepnout, když někdo nenapíše teplotu či napíše přiměřeně.. =-O

  • Michal Horák | 18. 1. 2015 15:07

    Mohu potvrdit, že tento recept je super! Dnes jsem vařil oběd, dělal jsem hned 2 panenky, namísto anglické slaniny jsem použil oravskou, ale to je asi jedno. Dal jsem tam silnější vrstvu gurmánské hořčice z Ježkova statku, na přichycení se mi více osvědčila párátka - dal jsem si hodně záležet, aby maso bylo opravdu dobře zabalené, aby šťáva nevytekla. Dále malý plech, který jsem vytřel olivovým olejem a pekl 35 minut na 160 stupňů. Výsledek byl skvostný - panenka nádherně měkká a šťavnatá. Všichni se olizovali a myslím, že lepší maso jsme doma ještě nejedli! Autorce tímto děkuji za skvělý a přitom jednoduchý recept. :-P

  • michal | 5. 10. 2014 14:13

    Dnes jsem vyzkoušel, panenku zabalil do anglické ale i přesto vytekla o to nic ale spíš bych panenku nechal trošku zatáhnout na pánvi a pak teprve zabalil, ale to je věc názoru a chutí, přesto to bylo výborné a k tomu http://www.recepty.cz/recept/salat-z-rima-s-vinnou-zalivkou-7839 , opečenou bagetku a restované rajčátka.. :)

  • t | 11. 9. 2014 10:17

    cca 170 stupnu :)

  • mišule | 8. 9. 2014 17:04

    můžete mi, prosím, někdo poradit na kolik stupňů má být ta trouba???aby stačila ta půlhodka?nevím co si představit pod pojmem "mírně". děkujiii

  • Ejmi | 23. 2. 2014 16:56

    Moc dobrý recept, ani jsem nečekala, že dopadne tak dobře. Pochutnala si celá rodina ;-)

  • alizabet | 26. 7. 2013 07:48

    Je to výborné,postup balení je napsaný tak,že to pochopí snad každá kuchařka :-) nic na tom není.Dobrou chuť

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 30. 5. 2013 17:44

    Souhlas s komentářem p. Škorníkové,nějak si neumím představit to balení "zprava zleva" a docela ráda bych recept zkusila.

  • ŠKORNÍKOVÁ | 30. 5. 2013 13:42

    Bylo by dobré přidat tu fotky jak se to správně zabaluje. :-\

  • Helčina | 17. 4. 2013 08:51

    Jeto opravdu lahůdka a hlavně není pracná :-)

  • Martin | 29. 1. 2013 15:05

    Výtečnš se šťuchačkama :3 <3

  • Adlytolk | 23. 1. 2013 20:04

    Opravdu výtečné! S brkaší nebo šťouchaným bramborem je to luxus. :-)

  • Pajchl | 28. 12. 2012 14:35

    Udělal jsem k tomu šťouchané brambory. Nemělo to chybu!

  • Zuzka
    Zuzka | 10. 12. 2012 12:41

    Výborný, rychlý a hlavně oceněný celou rodinou recept. Moc děkuji.

  • xsmog00 | 26. 11. 2012 15:42

    Přítel je také nejí, takže opravdu se tímto pravidlem nemůžu řídit!

  • czzzz | 24. 11. 2012 12:26

    :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-) dddd

  • božena němcová | 28. 6. 2012 14:04

    Připravte si:svoje hovna,sousedovy sliny a mozek od babičky.Vařte hodinku mozek od babičky a postupně přidávejte sousedovy sliny. Nakonec podávejte ze svými hovny. :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • pan vepřoknedlozelo | 28. 6. 2012 13:53

    :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • radek | 28. 6. 2012 13:44

    dejte svůj mozek do hrnce a pak ho hezky smíchejte ze svými zvratky.hodinku ho máchejte v čůrankách.nakonec ho podávejte ze slinami vašeho souseda . :-$ <3 :-X :'(

  • Helena | 22. 9. 2011 08:21

    Proč ten cukr?

  • Tereza T. | 18. 9. 2011 14:48

    Výborné!!! Díky za inspiraci...

  • danuška | 24. 7. 2011 12:32

    můj muž také nejí žampiony.....houby celkově nejí...takže pravidlo že je jí každý můž je nesmysl

  • Markéta | 7. 7. 2011 11:20

    na kolik stupnu cca pecete ? :-!

  • Petra | 19. 6. 2011 14:06

    Paní Jiřino, Vy jste chytrá jak rádio 8)

  • Drahunkas
    Drahunkas | 9. 6. 2011 12:49

    Už se peče a nádherně to voní, už se na to moc těším ;-) ;-)

  • Jiřina | 28. 3. 2011 19:25

    Každý muž jí žampiony, jen je potřeba vědět, jak je upravit a podávat:):) ;-) ;-)

  • Genzerová Dana | 26. 2. 2011 13:28

    Já :-X jsem nic za své nevydávala! :-X Ani recept , ani fotku. Nevím, kde jste na to přišla paní Jiřinko! :-* Manžel žampiony nejí, takže takhle by to u nás neprošlo, to byla vlastní inovace paní Lady, pokud si vzpomínám. Ale na druhou stranu mě těší, že recept stále žije a má nové a nové fanoušky. Přeju všem dobrou chuť!

  • Iveta Kortusova | 10. 2. 2011 12:06

    Moc nám chutnalo :-)

  • Jiřina | 4. 2. 2011 19:03

    Paní Genzerová se zřejmě ráda chlubí cizím peřím:))))) :-D :-D

  • zuzkan | 30. 1. 2011 17:58

    Recept sklidil velký úspěch, vynikající.

  • Martin Navrkal
    Martin Navrkal | 12. 1. 2011 14:33

    Autorství fotografií nastavíme v nejbližší době hromadně na vás, podle toho seznamu, který jste posílala Tereze.

  • Ladia
    Ladia | 10. 1. 2011 21:39

    Ještě jednou prosím o opravení autora fotografie. Foceno vlastníma rukama, děkuji.

  • Jiřina | 6. 1. 2011 18:20

    proč vydáváte foto za vlastní????

  • imagoimagor | 19. 11. 2010 22:06

    Mňamka, a za půl hodiny hotovo!:-)

  • Ladia
    Ladia | 7. 11. 2010 15:02

    Autorem této fotografie není Dana G. ale staré Recepty.cz

  • Ladia
    Ladia | 21. 10. 2010 15:57

    1*

  • Daniella O. | 27. 7. 2010 20:21

    Marcelko, panenku timto zpusobem delavam uz mnoho let a musim potvrdit, ze je opravdu vyborna. Pripravte podle receptu, jak je uvedeno a muzete pridat i cerstve bylinky, bazalku nebo rozmaryn, podle chuti....:)))) Hodi se i na grilovani. Jestli chcete, muzete nechat v lednici par hodin odlezet, cukr se lepe rozpusti a chute propoji, ale neni to nevyhnutelne nutne.

  • Marcela Suchá | 27. 7. 2010 14:12

    recept vypadá lákavě, určitě zkusím. jen se tu někdo zmiňuje ohledně nakládání - v receptu jsem si nevšimla, že by panenka měla být naložená.. Jak to tedy je?

  • Šárka Hájková | 8. 5. 2010 16:24

    Vynikající recept. Pekla jsem spolu s nakrájenou zeleninou (mrkev, lilek, kedluben, papriky, cherry rajčata, celer) kterou jsem zakapala olejem, medem a promíchala s trochou hořčice. K tomu šťouchané brambory s cibulkou na másle a pažitkou - naprostý luxus. :-) 1 třikrát podtržená.

  • Dana Genzerová | 10. 4. 2010 14:32

    Může být naložené i déle, ale stačí 1-2 hodiny.

  • Kateřina V | 15. 2. 2010 17:50

    Naprosto perfektní a k tomu úžasně snadné.... Podávám s čerstvým špenátem podušeným na másle a cibulce. Jako přílohu bramborové knedlíky nebo kaši. Mňamka, která sklidila ovace!!! :-)

  • Rita Gábková | 12. 9. 2009 17:03

    Můžu se zeptat, necháváte to maso tak naložené přes noc?

  • Jana Kyralová | 1. 5. 2009 16:11

    Rychlé a vynikající!!!

  • blanka peterkova | 25. 2. 2009 12:42

    Právě jsem dopekla a mohu jen pochvalit. Pridala jsem houby osmahnute na masle, podlila troskou vody + br. kase. Byla to mnamka :)

  • Hana Kostritzová | 10. 2. 2009 09:19

    Chtěla jseme se zeptat kolik se do tohoto receptu dává toho krystalového cukru. Chtěla bych toto jídlo připravit na nedělní oběd, ale s tím cukrem si nejsem jistá.

  • Jana Pekárková | 12. 10. 2008 12:47

    Bylo to výborné! Jen jsem dala sůl, pepř, cukr a zamačkala to trochu do masa, na to hořčici a na ní platečky česneku pak už jen zabalit :) před koncem jsme dali i žampióny a trochu vody :)mohu jen doporučit :)

  • Petra Havlenová | 5. 10. 2008 18:51

    Delikatesa. Z talířů to zmizelo tak rychle, že jsem to nestačila postřehnout... :-)

  • Natálie Veselá | 24. 5. 2008 13:40

    Vynikající! Jednoduché na přípravu, skvělé ve výsledku! :)

  • Anonym | 17. 3. 2008 23:09

    Skvělé jídlo, dělala jsem o jako svateční oběd pro tchyni a měla jsem obrovský úspěch. Díky :-)

  • Anonym | 18. 2. 2008 11:53

    vynikající, dělala jsem ji s bramborovou kaší a kompotem

  • Daniella O. | 13. 2. 2008 15:20

    Misto slaniny balim do sunky proscuito (mene pracna a dietnejsi varianta). V lete grilujeme s cerstvym rozmarynem nebo bazalkou. Opravdu vyborne a rychle.

  • hampa | 12. 2. 2008 22:04

    Vyzkoušela jsem, včetně tymiánu a žampionů, a je fakt, že jsem lepší panenku v životě nejedla! Díky za všechny olizující se členy rodinky!

  • Ondra Labužník | 21. 7. 2007 13:27

    jako náhradu dijonské hořčice, když neni, se dá použít smíchaná plnotučná s kremžskou, 2:1 pro plnotučnou... žampiony sou gut, ale jestli máte hříbky, to je chuť lesa :) osobně dávám na plátky ještě najemno nasekanou čerstvou bazalku, ale to je už o chutích každýho, dá se dát oregano, tymián, saturejka, majoránka (ne sušené!) a vždy máte trochu jinou chuť...

  • Lidka | 22. 2. 2007 13:07

    Díky. Opravdu moc dobrý recept, měl u celé rodiny úspěch - včetně žampionů.

  • Lada Kovářová | 10. 12. 2006 12:24

    Vynikající nedělní oběd. Na radu Viery jsem přidala žampiony. Rozhodně doporučuji!

  • Dana Genzerová | 7. 10. 2006 13:59

    Díky za tip. Žampiony miluju.

  • Viera | 30. 9. 2006 19:07

    Je to moc dobrý recept. Když maso pustí trochu štávy, tak přidám na čtvrtky nakrájené žampiony. Doplní výborně chuť masa a slaninky.

  • Mája | 16. 9. 2006 22:32

    Dělám podobný recept.Na povrch pečeně se dává taky cukr a je to mňam. Cukr zkaramelizuje a pak to má takovou zvláštní chuť. Rozhodně bych tento recept nehaněla. Chce to ODVAHU!

  • Dana G. | 4. 8. 2006 13:57

    A co takové kuře na medu, čínská, thajská kuchyně? To jste toho opravdu ještě moc neslyšela. K vepřovému masu se nejlépe hodí cukr třtinový. Někdy to,Kiki, zkuste...

  • kiki | 22. 7. 2006 22:34

    Proč do toho dávat cukr? Ještě jsem neslyšela, že by se do masa dával cukr...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cukr krystal Dijonská hořčice Pepř mletý Sůl Tuk Vepřová panenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Košíčky z listového těsta

Košíčky z listového těsta

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Smoothie s Kinder Pinguí

Smoothie s Kinder Pinguí

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

73
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Virgin mojito
Virgin mojito
36
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
35
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
33
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými…
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s…
Vepřová omáčka s žampiony
Vepřová omáčka s žampiony
Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
Vepřová panenka po středomořském způsobu
Vepřová panenka po středomořském způsobu
Vepřová panenka s bylinkovým pestem
Vepřová panenka s bylinkovým pestem
  • Recepty.cz
  • Vepřová panenka na slanině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact