Jemná a šťavnatá vepřová líčka jsou hotovou pochoutkou, kterou ocení i náročnější gurmáni. Přelijte je lahodnou omáčkou ze cideru, přidejte šťouchané brambory a můžete si být jistí, že vás čeká dokonalý chuťový zážitek.
Mouku nasypte do mísy a promíchejte se lžičkou soli a čerstvě namletým pepřem. Omytá a osušená líčka očistěte a obalte v mouce.
2
V kastrolu rozpalte máslo a líčka na něm opečte ze všech stran dohněda. Maso přendejte na talíř a do kastrolu vsypte najemno nakrájenou cibuli, mrkev i celer. Restujte asi 4 minuty.
Lehce osolte a přilijte ocet i cider. Přiveďte k varu a odvařte všechny přípečky. Nyní je čas vrátit do kastrolu maso. Přisypte také nasekané šalvějové lístky, snižte teplotu a duste pod pokličkou asi 1 hodinu.
4
Brambory nakrájejte na kostky. Uvařte v osolené vodě doměkka a slijte. K horkým bramborám přidejte najemno nakrájenou cibulku a máslo. Míchejte vařečkou, až se máslo rozpustí a spojí s bramborami. Podle chuti osolte a opepřete a podávejte s líčky, přelité poctivou dávkou omáčky. Tip: Vepřová líčka nepotřebují tak dlouhou tepelnou úpravu jako ta hovězí. Můžete je dusit v červeném i bílém víně nebo v cideru.