Vařila jsem včera. Nechala jsem uležet jen cca 2,5 hodiny a i přesto bylo maso pěkně křehké. Dělala jsem ho na domácím grilu. Výborné :-)
Dnes jsem receptík zkusila, měla jsem naloženo cca 26 hod, ale maso mám tuhé, nevíte, čím by to mohlo být? Moc děkuji...
Moc jsme si pochutnali :-)
vynikající recept ted jsme dojedli.Celá rodinka si pochvaluje :-( :-[ <3
Ahoj.Mam nalozeno, tesim se na masicko:-)
Dělávala to moje babička - měla na to nejspíš trošku jiný recept a měla to ještě lepší ... :-[
Bylo to VY-NI-KA-JÍ-CÍ! :) Dělala jsem z dvojité dávky a ještě zbylo na zítra, tak jsem zvědavá, jestli to zítra bude ještě lepší!
Tento recept je opravdu senzační - právě nyní jsem pěkné maso naložila na středu pro návštěvu na které mě opravdu záleží, ale bohužel jsem dala více pálivé papriky. Poraďte prosím jak bych toto mohla napravit.Jistě někdo z Vás má zkušenosti Bojím se že tato ještě více rozleží.Děkuji za radu.
Tak jsem ho dnes dělala k obědu, dobrota :)
Fakt je to super! Doporučuju zkusit <:-)
Zrovna jsme dojedli a bylo to opravdu výborné, moc jsme si s přítelem pochutnali. Maso bylo krásně měkoučké. Jako přílohu jsme měli americké brambory, k tomu tatarkou omáčku. Velice chválíme!!!! :-)) ;-) ;-)
Je to takova jednoducha "codumdalka" :-) - potrebujete prisady, co ma clovek normalne doma a nemusi se hned bezet do obchodu.....maso je krehke, marinada je chutna, k tomu treba tatarka - opravdu jednoduche a chutne !!!
Opravdu výborné, maso bylo křehké i přes to, že jsme to dělali z kýty. Vynechala jsem také kečup a místo toho jsem to zakápla červeným balsamicovým octem. Dělali se nám boule za ušima a v bříšku máme jako v pokojíčku:o)
Skvělé a velice jedlé. Dávám za jedna. Jen jsem vynechala kečup,nemusí být Eva Modráčková
výborný, výborný výborný jen jsem nedala ten kečup, ale opravdu super, přemýšlím, že to zkusíme na grilu. Děkuji za recept
Výborné, moc jsme si pochutnali :-)Jinak neměla jsem doma worchestrovou omáčku, tak jsem tam místo ní dala sojovou omáčku a také to nemělo chybu.
Nejsem milovníkem vepřového masa, ale toto je opravdu moc dobré.....přítel snědl tři porce jak mu to chutnalo :o)
Také už běžně tento recept používám, teprv dnes dávám 1.
Asi budu nosit dříví do lesa, ale musím. Vynikající! Díky.
Kečup jsme vynechali a je tam zbytečný.
Právě jsme dojedli a hodnotím jako vynikající. Rozhodně budeme opakovat častěji.
Super super. Děkuji
Čím déle se nechá odležet, tím je lepší. Dělala jsem ho a nechala odležet tak den, bylo to dobré. Poté jsem to dělala podruhé a nechala odležet 48 hod a výborný! Dávám za 1 :-)
Dnes jsme vyzkoušeli k obědu a bylo to skvělé. Díky za recept!
Výborné, všichni si pochutnali!
již několikrát jsem tento recept použila, až dnes dala 1, opravdu dobré
Tento recept je tu už 5 let,vynikající,dá se připravit i předem,má mnoho možností v přípravě....1*Od té doby je tu také spousta duplikátů.
výborné masíčko, zbytek jsem druhý den nakrájela na kousky, udělala k tomu mraženou zeleninku a bulku.
Místo vepřového masa jsem do marinády dala krůtí plátky a bylo to opravdu výborné! chválím!
Minulý týden jsem dělala k obědu a bylo to výborné. Dávám za 1:
Právě jsme dojedli. Bylo to výborné. Dělala jsem z vepřové kýty, takže maso bylo trochu tužší, ale i tak to byla dobrota. Příště zkusim více naklepat opravdu na tenko a nebo z kuřecího. Místo pálivé papriky jsem dala grilovací koření. Asi mi trochu ujela ruka :-) takže jsme to měli celkem pikantní. Ale nevadí. Maso opravdu krásně nasálo chut marinády. Díky za super recept.
právě jsem naložila krůtí játra do této marinády a jsem moc zvědavá na výsledek. Až ochutnáme dám vědět jaké to bylo.
maso jsem měla naložené 2 dny a dnes jsem ho udělala,naložené bylo dobře,ale maso bylo nějaké šlachovité,příště to zkusím s kuřecími prsy
Dobré,chutné.
Moc díky, právě jsme dojedli a bylo to super, jen jsem místo části pálivé papriky dala celou sladkou k vůli dětem. Všem moc chutnalo.
No, já dala asi 5 stroužků česneku a víc celou lžicku pálivé papiky a moji chlapi byly velmi spokojeni. Můžu zařadit častěji.
Nenechte se odradit různými tzv.super kuchaři.já to udělal k nedělnímu obědu a mohu zodpovědně říct, že se moje žena olizovala kolem celé hlavy.Jenom jsem ale nedával pálivou papriku a česneku jsem dal jenom jeden stroužek,místo pálivé papriky jsem dal trochu orientálního koření.Ale to už si myslím záleží na chuti a fantazii každého z nás.Opravdu super, mohu jenom pochválit.
Tento recept znám už pár let a můžu vřele doporučit, dokonce tento recept používám na grilování a moc to všem chutná
Použila jsem na plátky nakrájená krůtí játra. Jako přílohu rýže, bylo to opravdu výtečné.
Chválím, dávám za 1.
Použila jsem kuřecí prsíčka,bylo to výborné a rodina žádá opakování. Helena
Maso moc nemusím, ale tohle je mňam mňam!
Mě tento recept zklamal.Čínské placičky jsou daleko lepší.Zkusila jsem,ale podruhé již ne.
Vážení, nevím proč se vzrušujete nějakým přiblblým anonymem, vždyť neumí ani psát, nebo je „pripity" .Masenko je vynikající, akorát je problém, co s těmi dvěma řízky, které jsou navíc.O ty losujete? Já jsem to vyřešil tak, že dělám 6 řízků pro 3 porce.A je to.
Ahojte všichni, tak jsem dnes masíčko usmažila a co myslíte.........opět nezbylo vůbec nic. Manžel si moc pochvaloval. Takže dávám za jedna a díky za recept !!! A pro anonyma: když jste tak chytrý a hlavně negativní,jestlipak vy jste sem nějaký receptík přidal..........a hlavně ten který se neopakuje!!!!
heh, miluji všechny kuchařinky, tak omamně voní...jídlem...
Takzvané "marinované maso" dělám už léta a je to původní recept malíře Josefa Jíry. Mohu doporučit, není třeba se omezit jen na kuře nebo kýtu.
Helo naprosto s vámi souhlasím a myslím si, že je asi nejlepší na takové trapnosti ani nereagovat. Díky za každý recept, nápad a vylepšení i kdyby taky byl mnohokrát. Nemá každý čas studovat všechny recepty, názvy, komentáře. A když je tady náhodou něco vícekrát, tak to svědčí o tom, že to někomu chutná a chce se s námi podělit. Díky
Včera jsem naložila a zítra budou k obědu a určitě dám vědět jak nám chutnalo.
Já myslím, anonyme, že je trapné, co jste napsal. Přečtěte si to po sobě. Jasně jste dokázal, co jste zač.
Uz je tento recept v toliati vaviacícn, ze je to trapne
Játra jsem dala neosolená do marinády a potom rovnou na pánev - bez mouky - stejně jako maso. To s tou moukou, jsem dělala před tím jako zkoušku, jestli budou nebo nebudou tvrdá.
Chcem sa pani Hely opýtať na tie játra, či ich dala neosolené do marinády a potom ešte obalila v múke pred opečením?
Ručně Kačenko.
chci se zeptat ...vejce udělat růčo nebo mixérem?
chci se zeptat ...vejce udělat růčo nebo mixérem?
Výborný recept, díky moc :-) Maso bylo naložené 2 dny a bylo fakt skvělé. Určitě budu připravovat znovu.
Tento recept, v kuchařkách pod názvem Fryduš, je ideální pro využití suchého masa jako je kýta.A já tuto marinádu zkusila na kuřecí játra.Ještě před tím jsem zkusila játra hodně osolit, obalit v mouce a osmažit - výsledek - vynikající, vůbec nebyla tvrdá. Tak jsem je (neosolená) naložila do marinády. A druhý den s americkými bramborami a dresinkem byly famózní!
Bylo to výborné! Já jsem místo pálivé papriky dala grilovací koření a protože nám vadí syrový česnek, tak jsem ho nahradila sušeným. Příprava nenáročná i pro více lidí, dá se připravit dopředu a upečeno je za chvíli.
supr papaníčko
Dnes jsme měli k obědu, bylo to opravdu velmi dobré. Dělala jsem z kotlet, naložené jsem je měla dva dny. Mám podobný recept, ale tento je mnohem lepší.
Neměli jsme doma pálivou papriku,tak jsem ji zaměnila za menší množství chilli. Pravda,maso bylo pikantnější,ale stejně si všichni moc pochutnali(na pánev se maso dostalo po třídenním odpočinku).Díky
Neměli jsme doma pálivou papriku,tak jsem ji zaměnila za menší množství chilli. Pravda,maso bylo pikantnější,ale stejně si všichni moc pochutnali(na pánev se maso dostalo po třídenním odpočinku).Díky
Skvělé!
Tato marinada nema cenu komentovat,je proste vyborna,moje rodina si velice pochutnala .Dik za vyborny recept.Davam za 1
zkusím to
Výborný recept. Nakládám do této marinády i divočinu, vždy tak cca 6 řízků a můj partner si každý den hodí na pánvičku dva a nemůže si vynachválit. Prý o takto můžu nakládat pořád.
Moc výborné jídlo, olizovali jsem se až za ušima ;o)
Včera jsem pohostila přřátele tímto jídlem a libovali jsme si!Manžel prohlížel,jak se to dělá a zjistil,že to je jídlo,které s oblibou dělala jeho maminka(samozřejmě se jmenovalo jinak),jenže než se stačil zeptat na její recepty,které mu chutnaly,tak bohužel zemřela.Takže jsem mu udělala radost(a nejen jemu).Bylo to super.Díky
Nejlepší recept na úpravu kotlet jaký jsem na "kuchařce" našla a navíc velmi praktický, protože maso lze naložit několik dní doředu a příprava luxusního oběda je pak v určený den snadná. Dávám 1.
Vynikajici!
Výborná minutka, naložila jsem kotletky, chce to opravdu min.24h-posledni jsem si udělala 4den a byla nejkřehčí!mňam! Píšu 1!
recept jsem zkusila, trochu jsem si ho upravila, je výborný
Dělám tento recept v bramboráku a to je teprve žůžo
Výborné!
Hned po přečtení jsem k sobotnímu obědu upekla kotlety .....Bylo to vynikající, celá rodina si mocpochutnala. Hodnotím ho na 1 s hvězdičkou a moc doporučuji. Výborná minutka.
Nebuďte na sebe tak přísná, paní Jano. Já dělávám různé maso tímto způsobem často. Někdy vypadá jako obalené řízky a jindy udělám marinádu tekutou a maso před smažením nechám okapat. Obojí je dobré, hlavně když se proleží a natáhne do sebe všechny ty dobré chutě.
Včera bylo k obědu, ale moc jsem se "nepochlapila", marináda z masa mi utekla, chuťově velice dobré, ale příště přidám více solamylu, aby to drželo na masíčku. Manžel stejně "vrčel" blahem, ale esteticky to byla majda. Recept dobrý, akorát kuchařka stojí za 1,- Kč.
Dnes jsem udělala k obědu pro každého jeden řízek rytíře Fryduše a jeden nejúžasnější jogurtový (z vepřového) a nemůžeme se dohodnout, který je lepší. Dáváme za jedna oběma.
tak chutnalo a moc :)musim ho pry delat casteji
maseno sem vcera nalozila a dneska budu varit.sama maso nejim,ale doufam ze priteli bude chutnat
Vepřovou kýtu rytíře Ferdyše jsem si dal v rastauraci vedle Dětského domu v Praze na Příkopech,kde se toto jídlo stalo specialitou podniku.Musím říci,že dosud jsem nic lepšího nejedl,přestože mne tato pochoutka přišla na 280,-Kč.Doma to musí určitě vyjít daleko levněji.Jak jsem měl možnost,tak si to tam objednával skoro každý,poněvadž je to vynikající.
Výborný recept, dávám 1 a doporučuji !!!
Špagety s nivouIngredience:200g třené nivy200g nivy vcelkubalíček špagetZelenou petrželku nebo pažitku na posypáníPostup přípravy:Špagety uvaříme podle návodu,scedíme a dáme do mísy. Přidáme třenou nivu azamícháme do špaget.Dáme na talíře a sypeme kousky nivy vcelku a pažitkou nebo petrželkouz
našla jsem si tento recept a nemá chybu jenom jsem ho o trochu více přisolila dělala jsem to z kotlet dávám za 1
Jen taková poznámka:... KRITIK KUCHAŘ píše k dosti "masovým" receptům komentáře - ale sám pod svým jménem nepřihodil nic .... tak něco předveď, zatím to vypadá, že si vybíráš recepty pro "své" kuchařské umění v restauraci .....
Vnikající, mohl bych to baštit pořád. Dávám jedna.
Nedalo mi to a "kotlety po čínsku" jsem si našla a zjstila jsem, že 1) recepty nejsou stejné (i když jsou si hodně podobné) a 2) rozhodně nejsou "po čínsku", protože žádný Číňan by nikdy nepoužil majoránku. Já osobně tento recept - taky bez majoránky - znám skoro 20 let ale netroufla bych si navážet se do autora/ky.
Holky (mohu-li - Vás takto nazvat), proč se staráte o Kritika? Je to nějaký člověk, co vaření nerozumí a dělá si z vás legraci. Ignorujte ho a doufejte, že už nenapíše, jak slibuje. Tyhle stránky jsou přece od toho, aby jsme si našli fajn recept na dobrý oběd, nebo večeři, a né aby jsme se hádali s nějakým kritikem. Jo, a tenhle recept je třída!
Pane Karle Baltazar, první komentář k receptu "Vepřová kýta rytíře Fryduše" je ze dne 12.2.2004. Recept o kterém píšete vy,"Kotlety po čínsku", byl pravděpodobně uveřejněn později. První komentář ke Kotletám po čínsku je totiž ze 6.3.2004. Máte pravdu, že recept je známý. Na těchto stránkách je přece zveřejněn již 3,5 roku!!! Čas mu ale vůbec neubral na chuti.Škoda, že ho KRITIK kUCHAŘ neobjevil již dřív = určitě by Fryduše dostaly jedničku. Teď doplatily na to, že jsou známé. A víte proč jsou známé - protože jsou dobré.U receptu hodnotíme chuť a kvalitu. Ten kdo chce jenom rýpat, to v životě nepochopí. Přeji dobrou chuť u méně známých receptů.
Dobrý den, Karle B. Děkuji, že jste se mě zastal. Když nikdo nechce, abych sem psal rady - už nenapíši. Kritik :-)
Souhlasím s kritikem recept najdete pod názvem Kotlety po čínsku http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JOCPCQC9&id_kategorie=JNLMMNO3
A ABY JSTE VY TEREZO "NĚBOLA" POZADU..
Nebuďte chytrá Daniello O. a dala jste sem vy nějaký recept? Tak laskavě držte ústa. Děkuji
Recept by mal dostať známku za kvalitu, originalitu, chuť, ale nie za známosť medzi ľuďmi. Inak plne súhlasím s Daniellou.
Hodnotit recept za 3,jenom proto,ze je znamy,prestoze velmi dobry je dost ubohe. To,ze ho znate VY KRITIKU, jeste neznamena, ze ho znaji zacinajici kucharky,kterych je tady docela dost. Tady si lide vzajemne pomahaji ,ale Vy si hrajete pouze na pana ucitele a rozdavate znamky ,ale zadnou konstruktivni radou jste zatim neprispel!!!
NO, RECEPT JE TO HODNĚ ZNÁMÝ, TAKŽE HODNOTÍM ZA 3
Toto jídlo mnoho let, používám marinádu bez solamylu a kečupu.Dám klidně i trochu sojové om. a naložím kotlety s kostí moc je neklepu a když tak jen od kosti.Dobré
Moc dobré a žravé...:-)))rychlé a jednoduché a tak to má být..:-)) dávám za 1...-)
Teď dělám tento recept asi už po třetí a musím uznat,že je výýýborny a snadny na přípravu.Zvládne kdokoliv.Vřele doporuřuji.Dávam za 1
Zbožňuji masíčko naložené v různých marinádách. Proto i tento recept mám, již delší dobu, uložený mezi oblíbenými. Teprve až teď o dovolené jsem ho vyzkoušela. Výsledek? 1*. Marinádu jsem dělala z dvojnásobné dávky. Doporučuji všem gurmánům vyzkoušet.
Tak jsem Váš recept našla a už si ho uložím k sobě abych ho měla po ruce .Aby se mi nestalo že bych ho potom nenašla.Už teď mi to dalo práci :-))
Dělala jsem v neděli a měla veliký úspěch - doporučuji. Nechala jsem naložené dva dny a když jsem maso smažila provonělo to celý byt a všem z té vůně začalo kručet v břiše :))
Delavam v podstate stejne jidlo, jen pod jinym nazvem a na marinadu pouzivam pri tomto mnozstvi masa dvojnasobek ingredienci. Docela se to totiz hodi. Jinak je to samozrejme vynikajici jidlo. Kdyz jsem ten svuj recept vymyslel tak byli vsichni nadseni a ma starsi sestrenice po mne chtela hned recept ;-)
Vynikající!!
Kýtu jsem si naložila v pátek a dnes jsem řízky smažila k obědu. Marináda je výborná, na talířích nezůstalo nic.S volským okem to chutná ještě lépe a na talíři pak jídlo vypadá moc hezky. Určitě nedělám naposledy. Dávám za 1.
Toto jidlo varim jiz nekolik let a rodina si vzdy pochvaluje. Velmi prijemna chut! S volskym okem a zeleninovou prilohou to nema chybu.
Moc dobré. Udelala jsem pulku z veprového a pulku z kurecich rizku. Bylo to moc fajn, mela jsem s tim uspech.Takto nalozené maso vetsinou nezklame a ingredience se daji ruzne obmenovat.
Velice křehoučké masíčko - dobroučké! Vřele doporučuji!
Výborné! Skvěle vymyšlený poměr koření. Manžel si moc pochvaloval. Nechala jsem to naložené skoro dva dny ( i s vejci ), a možná trochu déle opékala, a absolutně nám nic nebylo a to jsem citlivka na žaludek i žlučník. Takže bez obav, vřele doporučuji!
Anonym je zřejmě dokonale zmlsaný. Je to paráda.
Vynikajuce,skusala som aj s kuracim masom,bolo to tiez uzasne,teraz to musim robievat z dvojitej davky,aby sa uslo celej rodine :_))
Po pravdě - taková bomba to zase není. Chuťově nijak výrazné, museli jsme k tomu jíst tatarku.
Je to lákavé jdu to zkusit
Mám vyzkoušeno, že maso v marinádě (já dělám trochu jinou, vejce tam není) bez problémů vydrží v lednici 3 - 4 dny. ALE nutné je, aby bylo v marinádě ponořené a pokud možno hodně natěsno v krabičce - sklenici - či prostě nádobě, ve které se ukládá, aby k masu nemohl vzduuch. Dělávám si to takto i teď v létě na gilování a NIKDY jsme neměli potíže - a jí to i děti.JANO - k dokonalosti tchýně - to je ta lepší varianta, moje tchýně dovedla k dokonalosti opačný extrém - k jídlu předloží všechno, co se v lednici hýbe tak pomalu, že to ona dožene :o))).
Michaelo,to maso je syrové,naložené v marinádě.Jistě se nezavařuje.Ale já se přiznám,že po týdnu bych ho nejedla.Já bych ho nechala v marinádě odležet přes noc,a pak připravila další den.Kdo si taky týden předem chystá maso.Jinak tohle co říkáte,že dva dny a dost,dovedla k dokonalosti moje tchyně,teď už bývalá.Když jsme si otevřeli paštiku v plechovce,druhý den ji div ne v rukavicích vynášela do koše,protože určitě obsahuje klobásový jed,a ona nás přece nenechá zabít.Jednou se mi podařilo paštiku přece jen ještě dojíst,a to mě pak sledovala celý den/s nadějí?no,nevím/,jestli už modrám.Ale přežila jsem.
Nado, tak trochu jsem z textu pochopila, ze to maso v zavarovackach je syrove v marynade, hotove na usmazeni... ale.. musi se to zavarit, nebo to vydrzi jen tak syrove ve sklenici? Neni to o zaludek? Ja tedy osobne nevim, ale u nas jak se neco necha syrove v lednici vic jak dva dny tak uz se to vyhazuje, pro jistotu. A to nemluvim o tom, ze takove uvarene jidlo na druhy den strcim do lednice jenom ja a to to musim schovavat pod alobal, aby nikdo nepoznal co to je, jinak by mi to "pro jistotu" vyhodili za me.
opravdu vynikající:-)tohle nemá chybu!
Metropol je APERITIV a ten se určitě do takového jídla nehodí......
Mám doma vínko,ale je to kořeněné víno"Metropol".Dá se i toto použít do marinád na maso?..O)
Od pana Achille Gregora " Muž v zástěře" jsem se naučil přidávat trochu vína. K tomuto receptu jsem přidal dvě dec do marinády. Suchého vína. Všechno nakládání obecně a souhlasím i týdení je prospěšný. Su z Brna a to "é" už se v jedenasedumdesáti nenaučím.
Jdu to zkusit vypadá to lákavě. Mám připravená krůtí prsa.
Tenhle recept znám (a dělám) jako nakládané řízečky.Dají se udělat z jakéhokoliv masa-jen solamylu dávám víc-aby marináda byla hustější.Pak i to maso je křehčí.Vždycky jsem je dělávala dceři,když ještě jezdívala na kolej.Udělala jsem jí to do sklenice s víkem(zavařovačky) a ona si to jen osmažila .V lednici vám vydrží naložené klidně i týden a můžete jen odebírat a smažit.I ingredience na naložení se dají obměnit-třeba přidáním hořčice,nebo gril.koření.Zkrátka,podle chuti.Ono je to v podstatě totéž,jako zde uvedené čínské placičky,jen je maso vcelku a marináda řidší.A chuťovým obměnám se meze nekladou.
Marcelo, doporučuji zkusit kotlety. Dělám často a tuhé nejsou nikdy.
Maso malo vynikajucu chut, akurat bolo dost tuhe a tak nabuduce skusim radsej s kuracimi reznami.
tento recept znám už dlouho,aby vypadal slavnostněji,navrch ještě dávám osmažená,šikmo krájená kolečka ozeniny,nejlépe tenké párky.Nebo na másle orestované krevetky.Jinak velice chutné.
Lžička je jedině kávová, polévková je lžíce.
Lžička = polévková lžička ?
Dobré, ale toho česneku bych příště dala míń. ALe i tak nic nezbylo.o)
vyzkouseno,snezeno, bylo to opravdu mnam zradylko,doporucuji vyzkoustet!
Je velmi dobrý,všem oběd chutnal.
Včera jsem recept ozkoušela a musím říct za sebe i přítele, že to bylo skvělé pochutnáníčko!!! Díky a doporučuji všem.
Pro Jana Voss: Solamyl je obyčejný bramborový škrob-Kartoffelstärke.
Dobry den. chtela bych ten recept zkusit ale bydlim v Nemecku, kde neni k dostani Solamyl. cim ho mohu nahradit nebo pripadne udelat? dekuji
Dělala jsem je o víkendu, moc mi chutnaly.Jen bych měla jednu poznámku.Kdo má raději méně česneku,ať dá pouze 1/2 - 1str.česneku.Dala jsem 1 a byl i tak dost cítit.
Recept jsem vyzkoušela,je velmi dobrý,celé rodině chutnalo a moc chválili. JANA
A jo,taky ujdou ale dal bych jim dvojku
Vyzkoušel jsem a musím říct SUPER !!!!!!!!!!Moc si pochutnnala celá rodina a nezbylo.........
Zkousela jsem tento recept a musim rici, ze byl excelentni..vsichni kdo ochutnali, chvalili.