• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Vepřová kýta rytíře Fryduše
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová kýta rytíře Fryduše

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 189
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová kýta rytíře Fryduše
Vepřová kýta rytíře Fryduše
Vepřová kýta rytíře Fryduše
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 6
      ks řízek z kýty
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,50
      lžička majoránka
    • 0,50
      lžička pálivá paprika
    • 0,50
      lžička paprika - sladká
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžička kečup - jemný
    • 4
      lžička rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin.
2
(Čím déle je maso naloženo tím je křehčí.) Naložené maso osmahneme na tuku asi 2-3 minuty z každé strany. Podáváme s topinkou nebo brambory doplněné volským okem a zeleninovou oblohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Venc
    Venc | 17. 8. 2020 16:58

    :) :) :) :) :) :) Děkuji mňamka !!!!!! :)

  • Myšurka | 25. 2. 2019 13:20

    Kuchtila jsem k nedělnímu obědu - byla to ňamka :)

  • enzzo69 | 19. 1. 2019 22:52

    je to vynikajicí

  • Sonik.d | 6. 1. 2019 09:38

    Vařila jsem včera. Nechala jsem uležet jen cca 2,5 hodiny a i přesto bylo maso pěkně křehké. Dělala jsem ho na domácím grilu. Výborné :-)

  • Jana K. | 11. 7. 2016 12:23

    Dnes jsem receptík zkusila, měla jsem naloženo cca 26 hod, ale maso mám tuhé, nevíte, čím by to mohlo být? Moc děkuji...

  • Zuzka | 26. 6. 2016 08:27

    Moc jsme si pochutnali :-)

  • Petra | 13. 12. 2015 18:41

    vynikající recept ted jsme dojedli.Celá rodinka si pochvaluje :-( :-[ <3

  • Watacha | 15. 10. 2015 17:56

    Ahoj.Mam nalozeno, tesim se na masicko:-)

  • Jakub | 26. 9. 2013 16:47

    Dělávala to moje babička - měla na to nejspíš trošku jiný recept a měla to ještě lepší ... :-[

  • Drea
    Drea | 31. 5. 2012 13:44

    Bylo to VY-NI-KA-JÍ-CÍ! :) Dělala jsem z dvojité dávky a ještě zbylo na zítra, tak jsem zvědavá, jestli to zítra bude ještě lepší!

  • Krinďa
    Krinďa | 27. 3. 2012 13:31

    Vynikající, masíčko křehounké..... mňam :-P

  • Gita | 5. 3. 2012 14:45

    Tento recept je opravdu senzační - právě nyní jsem pěkné maso naložila na středu pro návštěvu na které mě opravdu záleží, ale bohužel jsem dala více pálivé papriky. Poraďte prosím jak bych toto mohla napravit.Jistě někdo z Vás má zkušenosti Bojím se že tato ještě více rozleží.Děkuji za radu.

  • kiki | 11. 9. 2011 14:24

    Tak jsem ho dnes dělala k obědu, dobrota :)

  • simona | 17. 8. 2011 15:46

    Fakt je to super! Doporučuju zkusit <:-)

  • Aneta | 17. 4. 2011 17:25

    Zrovna jsme dojedli a bylo to opravdu výborné, moc jsme si s přítelem pochutnali. Maso bylo krásně měkoučké. Jako přílohu jsme měli americké brambory, k tomu tatarkou omáčku. Velice chválíme!!!! :-)) ;-) ;-)

  • yvvky | 10. 4. 2011 20:55

    Moc dobré!!

  • Tereza76 | 17. 11. 2010 18:33

    Je to takova jednoducha "codumdalka" :-) - potrebujete prisady, co ma clovek normalne doma a nemusi se hned bezet do obchodu.....maso je krehke, marinada je chutna, k tomu treba tatarka - opravdu jednoduche a chutne !!!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 9. 11. 2010 10:57

    Moc dobré za 1

  • wasllis | 23. 10. 2010 12:25

    Opravdu výborné, maso bylo křehké i přes to, že jsme to dělali z kýty. Vynechala jsem také kečup a místo toho jsem to zakápla červeným balsamicovým octem. Dělali se nám boule za ušima a v bříšku máme jako v pokojíčku:o)

  • Eva Modráčková | 29. 9. 2010 16:29

    Skvělé a velice jedlé. Dávám za jedna. Jen jsem vynechala kečup,nemusí být Eva Modráčková

  • Jana Bíbová | 13. 9. 2010 21:10

    výborný, výborný výborný jen jsem nedala ten kečup, ale opravdu super, přemýšlím, že to zkusíme na grilu. Děkuji za recept

  • Míša Kaňovská | 25. 7. 2010 13:51

    Výborné, moc jsme si pochutnali :-)Jinak neměla jsem doma worchestrovou omáčku, tak jsem tam místo ní dala sojovou omáčku a také to nemělo chybu.

  • Klára Kaštánková | 22. 7. 2010 21:07

    Nejsem milovníkem vepřového masa, ale toto je opravdu moc dobré.....přítel snědl tři porce jak mu to chutnalo :o)

  • Jana Špuláková | 9. 6. 2010 19:29

    Také už běžně tento recept používám, teprv dnes dávám 1.

  • frankovka * | 16. 5. 2010 13:31

    Asi budu nosit dříví do lesa, ale musím. Vynikající! Díky.

  • Veronika Janků | 29. 4. 2010 16:21

    Kečup jsme vynechali a je tam zbytečný.

  • Kateřina Šulcová | 12. 4. 2010 13:27

    Právě jsme dojedli a hodnotím jako vynikající. Rozhodně budeme opakovat častěji.

  • Petr Stehlík | 7. 4. 2010 18:39

    Super super. Děkuji

  • Petra Háčková | 16. 3. 2010 17:12

    Čím déle se nechá odležet, tím je lepší. Dělala jsem ho a nechala odležet tak den, bylo to dobré. Poté jsem to dělala podruhé a nechala odležet 48 hod a výborný! Dávám za 1 :-)

  • Zdenka Kocmichová | 28. 2. 2010 13:08

    Dnes jsme vyzkoušeli k obědu a bylo to skvělé. Díky za recept!

  • Anonym | 28. 6. 2009 10:16

    Výborné, všichni si pochutnali!

  • Květa Štěpánková | 23. 4. 2009 20:18

    již několikrát jsem tento recept použila, až dnes dala 1, opravdu dobré

  • marie nezlakova | 23. 4. 2009 06:53

    Tento recept je tu už 5 let,vynikající,dá se připravit i předem,má mnoho možností v přípravě....1*Od té doby je tu také spousta duplikátů.

  • Michaela Súkupová | 22. 4. 2009 19:01

    výborné masíčko, zbytek jsem druhý den nakrájela na kousky, udělala k tomu mraženou zeleninku a bulku.

  • Simča Mrštinová | 13. 4. 2009 18:14

    Místo vepřového masa jsem do marinády dala krůtí plátky a bylo to opravdu výborné! chválím!

  • Lucie Liscová | 26. 6. 2008 21:01

    Minulý týden jsem dělala k obědu a bylo to výborné. Dávám za 1:

  • Blanka | 6. 4. 2008 19:12

    Právě jsme dojedli. Bylo to výborné. Dělala jsem z vepřové kýty, takže maso bylo trochu tužší, ale i tak to byla dobrota. Příště zkusim více naklepat opravdu na tenko a nebo z kuřecího. Místo pálivé papriky jsem dala grilovací koření. Asi mi trochu ujela ruka :-) takže jsme to měli celkem pikantní. Ale nevadí. Maso opravdu krásně nasálo chut marinády. Díky za super recept.

  • Markéta Mejtová | 12. 2. 2008 11:47

    právě jsem naložila krůtí játra do této marinády a jsem moc zvědavá na výsledek. Až ochutnáme dám vědět jaké to bylo.

  • veronika | 9. 2. 2008 14:11

    maso jsem měla naložené 2 dny a dnes jsem ho udělala,naložené bylo dobře,ale maso bylo nějaké šlachovité,příště to zkusím s kuřecími prsy

  • Saša | 7. 2. 2008 20:34

    Dobré,chutné.

  • Marika Vaculíková | 21. 1. 2008 19:09

    Moc díky, právě jsme dojedli a bylo to super, jen jsem místo části pálivé papriky dala celou sladkou k vůli dětem. Všem moc chutnalo.

  • jaja 13 | 20. 1. 2008 14:11

    No, já dala asi 5 stroužků česneku a víc celou lžicku pálivé papiky a moji chlapi byly velmi spokojeni. Můžu zařadit častěji.

  • Miloš Němec | 17. 1. 2008 12:08

    Nenechte se odradit různými tzv.super kuchaři.já to udělal k nedělnímu obědu a mohu zodpovědně říct, že se moje žena olizovala kolem celé hlavy.Jenom jsem ale nedával pálivou papriku a česneku jsem dal jenom jeden stroužek,místo pálivé papriky jsem dal trochu orientálního koření.Ale to už si myslím záleží na chuti a fantazii každého z nás.Opravdu super, mohu jenom pochválit.

  • hana s. | 15. 1. 2008 19:40

    Tento recept znám už pár let a můžu vřele doporučit, dokonce tento recept používám na grilování a moc to všem chutná

  • Mirka K. | 15. 1. 2008 14:57

    Použila jsem na plátky nakrájená krůtí játra. Jako přílohu rýže, bylo to opravdu výtečné.

  • Marta Dočekalová | 27. 12. 2007 12:44

    Chválím, dávám za 1.

  • Helena Vaňková | 19. 12. 2007 22:39

    Použila jsem kuřecí prsíčka,bylo to výborné a rodina žádá opakování. Helena

  • Broňa Hrůzková | 12. 12. 2007 17:55

    Maso moc nemusím, ale tohle je mňam mňam!

  • lenka žilková | 30. 11. 2007 12:24

    Mě tento recept zklamal.Čínské placičky jsou daleko lepší.Zkusila jsem,ale podruhé již ne.

  • Stanislav Faja | 27. 11. 2007 15:44

    Vážení, nevím proč se vzrušujete nějakým přiblblým anonymem, vždyť neumí ani psát, nebo je „pripity" .Masenko je vynikající, akorát je problém, co s těmi dvěma řízky, které jsou navíc.O ty losujete? Já jsem to vyřešil tak, že dělám 6 řízků pro 3 porce.A je to.

  • Lucie Krejčí | 25. 11. 2007 15:19

    Ahojte všichni, tak jsem dnes masíčko usmažila a co myslíte.........opět nezbylo vůbec nic. Manžel si moc pochvaloval. Takže dávám za jedna a díky za recept !!! A pro anonyma: když jste tak chytrý a hlavně negativní,jestlipak vy jste sem nějaký receptík přidal..........a hlavně ten který se neopakuje!!!!

  • Božen Němec | 25. 11. 2007 15:12

    heh, miluji všechny kuchařinky, tak omamně voní...jídlem...

  • Clara Průchová | 24. 11. 2007 23:36

    Takzvané "marinované maso" dělám už léta a je to původní recept malíře Josefa Jíry. Mohu doporučit, není třeba se omezit jen na kuře nebo kýtu.

  • Jana T. | 24. 11. 2007 14:20

    Helo naprosto s vámi souhlasím a myslím si, že je asi nejlepší na takové trapnosti ani nereagovat. Díky za každý recept, nápad a vylepšení i kdyby taky byl mnohokrát. Nemá každý čas studovat všechny recepty, názvy, komentáře. A když je tady náhodou něco vícekrát, tak to svědčí o tom, že to někomu chutná a chce se s námi podělit. Díky

  • Lucie Krejčí | 24. 11. 2007 12:37

    Včera jsem naložila a zítra budou k obědu a určitě dám vědět jak nám chutnalo.

  • Hela - | 24. 11. 2007 11:39

    Já myslím, anonyme, že je trapné, co jste napsal. Přečtěte si to po sobě. Jasně jste dokázal, co jste zač.

  • Anonym | 24. 11. 2007 09:46

    Uz je tento recept v toliati vaviacícn, ze je to trapne

  • Hela - | 23. 11. 2007 10:47

    Játra jsem dala neosolená do marinády a potom rovnou na pánev - bez mouky - stejně jako maso. To s tou moukou, jsem dělala před tím jako zkoušku, jestli budou nebo nebudou tvrdá.

  • eva | 21. 11. 2007 22:41

    Chcem sa pani Hely opýtať na tie játra, či ich dala neosolené do marinády a potom ešte obalila v múke pred opečením?

  • Lusinda | 21. 11. 2007 15:41

    Ručně Kačenko.

  • kačí | 21. 11. 2007 10:58

    chci se zeptat ...vejce udělat růčo nebo mixérem?

  • kačí | 21. 11. 2007 10:58

    chci se zeptat ...vejce udělat růčo nebo mixérem?

  • PaŠtika | 12. 11. 2007 13:26

    Výborný recept, díky moc :-) Maso bylo naložené 2 dny a bylo fakt skvělé. Určitě budu připravovat znovu.

  • Hela - | 12. 11. 2007 10:11

    Tento recept, v kuchařkách pod názvem Fryduš, je ideální pro využití suchého masa jako je kýta.A já tuto marinádu zkusila na kuřecí játra.Ještě před tím jsem zkusila játra hodně osolit, obalit v mouce a osmažit - výsledek - vynikající, vůbec nebyla tvrdá. Tak jsem je (neosolená) naložila do marinády. A druhý den s americkými bramborami a dresinkem byly famózní!

  • Dáša | 12. 11. 2007 09:30

    Bylo to výborné! Já jsem místo pálivé papriky dala grilovací koření a protože nám vadí syrový česnek, tak jsem ho nahradila sušeným. Příprava nenáročná i pro více lidí, dá se připravit dopředu a upečeno je za chvíli.

  • Jaroslav Kusy | 11. 11. 2007 14:00

    supr papaníčko

  • Marie | 10. 11. 2007 12:14

    Dnes jsme měli k obědu, bylo to opravdu velmi dobré. Dělala jsem z kotlet, naložené jsem je měla dva dny. Mám podobný recept, ale tento je mnohem lepší.

  • ZzC | 9. 11. 2007 22:19

    Neměli jsme doma pálivou papriku,tak jsem ji zaměnila za menší množství chilli. Pravda,maso bylo pikantnější,ale stejně si všichni moc pochutnali(na pánev se maso dostalo po třídenním odpočinku).Díky

  • ZzC | 9. 11. 2007 22:19

    Neměli jsme doma pálivou papriku,tak jsem ji zaměnila za menší množství chilli. Pravda,maso bylo pikantnější,ale stejně si všichni moc pochutnali(na pánev se maso dostalo po třídenním odpočinku).Díky

  • Katka | 1. 11. 2007 18:53

    Skvělé!

  • Eva Klausberger | 31. 10. 2007 19:58

    Tato marinada nema cenu komentovat,je proste vyborna,moje rodina si velice pochutnala .Dik za vyborny recept.Davam za 1

  • jan | 30. 10. 2007 18:43

    zkusím to

  • Leona G. | 30. 10. 2007 13:24

    Výborný recept. Nakládám do této marinády i divočinu, vždy tak cca 6 řízků a můj partner si každý den hodí na pánvičku dva a nemůže si vynachválit. Prý o takto můžu nakládat pořád.

  • Petra Řemínková | 29. 10. 2007 14:28

    Moc výborné jídlo, olizovali jsem se až za ušima ;o)

  • stafl | 28. 10. 2007 10:28

    Včera jsem pohostila přřátele tímto jídlem a libovali jsme si!Manžel prohlížel,jak se to dělá a zjistil,že to je jídlo,které s oblibou dělala jeho maminka(samozřejmě se jmenovalo jinak),jenže než se stačil zeptat na její recepty,které mu chutnaly,tak bohužel zemřela.Takže jsem mu udělala radost(a nejen jemu).Bylo to super.Díky

  • Zuzana Kordacova | 26. 10. 2007 12:27

    Nejlepší recept na úpravu kotlet jaký jsem na "kuchařce" našla a navíc velmi praktický, protože maso lze naložit několik dní doředu a příprava luxusního oběda je pak v určený den snadná. Dávám 1.

  • Kacenka Chvojkova | 26. 10. 2007 01:21

    Vynikajici!

  • Alena Frászová | 24. 10. 2007 13:59

    Výborná minutka, naložila jsem kotletky, chce to opravdu min.24h-posledni jsem si udělala 4den a byla nejkřehčí!mňam! Píšu 1!

  • Anonym | 23. 10. 2007 10:27

    recept jsem zkusila, trochu jsem si ho upravila, je výborný

  • Vlasta | 22. 10. 2007 10:35

    Dělám tento recept v bramboráku a to je teprve žůžo

  • Miroslav chudý | 20. 10. 2007 19:53

    Výborné!

  • Martina Zatkova | 18. 10. 2007 18:05

    Hned po přečtení jsem k sobotnímu obědu upekla kotlety .....Bylo to vynikající, celá rodina si mocpochutnala. Hodnotím ho na 1 s hvězdičkou a moc doporučuji. Výborná minutka.

  • Di | 16. 10. 2007 13:10

    Nebuďte na sebe tak přísná, paní Jano. Já dělávám různé maso tímto způsobem často. Někdy vypadá jako obalené řízky a jindy udělám marinádu tekutou a maso před smažením nechám okapat. Obojí je dobré, hlavně když se proleží a natáhne do sebe všechny ty dobré chutě.

  • Jana Pátková | 16. 10. 2007 12:41

    Včera bylo k obědu, ale moc jsem se "nepochlapila", marináda z masa mi utekla, chuťově velice dobré, ale příště přidám více solamylu, aby to drželo na masíčku. Manžel stejně "vrčel" blahem, ale esteticky to byla majda. Recept dobrý, akorát kuchařka stojí za 1,- Kč.

  • Eva Skálová | 14. 10. 2007 13:26

    Dnes jsem udělala k obědu pro každého jeden řízek rytíře Fryduše a jeden nejúžasnější jogurtový (z vepřového) a nemůžeme se dohodnout, který je lepší. Dáváme za jedna oběma.

  • pavlinka | 10. 10. 2007 11:43

    tak chutnalo a moc :)musim ho pry delat casteji

  • pavlinka | 9. 10. 2007 12:06

    maseno sem vcera nalozila a dneska budu varit.sama maso nejim,ale doufam ze priteli bude chutnat

  • JAN Vocásek | 5. 10. 2007 21:17

    Vepřovou kýtu rytíře Ferdyše jsem si dal v rastauraci vedle Dětského domu v Praze na Příkopech,kde se toto jídlo stalo specialitou podniku.Musím říci,že dosud jsem nic lepšího nejedl,přestože mne tato pochoutka přišla na 280,-Kč.Doma to musí určitě vyjít daleko levněji.Jak jsem měl možnost,tak si to tam objednával skoro každý,poněvadž je to vynikající.

  • Lída* | 4. 10. 2007 14:26

    Výborný recept, dávám 1 a doporučuji !!!

  • Anonym | 4. 10. 2007 10:11

    Špagety s nivouIngredience:200g třené nivy200g nivy vcelkubalíček špagetZelenou petrželku nebo pažitku na posypáníPostup přípravy:Špagety uvaříme podle návodu,scedíme a dáme do mísy. Přidáme třenou nivu azamícháme do špaget.Dáme na talíře a sypeme kousky nivy vcelku a pažitkou nebo petrželkouz

  • Dagmar Ch. | 3. 10. 2007 20:56

    našla jsem si tento recept a nemá chybu jenom jsem ho o trochu více přisolila dělala jsem to z kotlet dávám za 1

  • Stella | 3. 10. 2007 11:25

    Jen taková poznámka:... KRITIK KUCHAŘ píše k dosti "masovým" receptům komentáře - ale sám pod svým jménem nepřihodil nic .... tak něco předveď, zatím to vypadá, že si vybíráš recepty pro "své" kuchařské umění v restauraci .....

  • Oldřich Burda | 3. 10. 2007 10:17

    Vnikající, mohl bych to baštit pořád. Dávám jedna.

  • Sc. | 1. 10. 2007 16:16

    Nedalo mi to a "kotlety po čínsku" jsem si našla a zjstila jsem, že 1) recepty nejsou stejné (i když jsou si hodně podobné) a 2) rozhodně nejsou "po čínsku", protože žádný Číňan by nikdy nepoužil majoránku. Já osobně tento recept - taky bez majoránky - znám skoro 20 let ale netroufla bych si navážet se do autora/ky.

  • Dana K. | 30. 9. 2007 19:06

    Holky (mohu-li - Vás takto nazvat), proč se staráte o Kritika? Je to nějaký člověk, co vaření nerozumí a dělá si z vás legraci. Ignorujte ho a doufejte, že už nenapíše, jak slibuje. Tyhle stránky jsou přece od toho, aby jsme si našli fajn recept na dobrý oběd, nebo večeři, a né aby jsme se hádali s nějakým kritikem. Jo, a tenhle recept je třída!

  • Danka Snášelová | 30. 9. 2007 15:31

    Pane Karle Baltazar, první komentář k receptu "Vepřová kýta rytíře Fryduše" je ze dne 12.2.2004. Recept o kterém píšete vy,"Kotlety po čínsku", byl pravděpodobně uveřejněn později. První komentář ke Kotletám po čínsku je totiž ze 6.3.2004. Máte pravdu, že recept je známý. Na těchto stránkách je přece zveřejněn již 3,5 roku!!! Čas mu ale vůbec neubral na chuti.Škoda, že ho KRITIK kUCHAŘ neobjevil již dřív = určitě by Fryduše dostaly jedničku. Teď doplatily na to, že jsou známé. A víte proč jsou známé - protože jsou dobré.U receptu hodnotíme chuť a kvalitu. Ten kdo chce jenom rýpat, to v životě nepochopí. Přeji dobrou chuť u méně známých receptů.

  • KRITIK KUCHAŘ | 30. 9. 2007 11:48

    Dobrý den, Karle B. Děkuji, že jste se mě zastal. Když nikdo nechce, abych sem psal rady - už nenapíši. Kritik :-)

  • Karel Baltazar | 30. 9. 2007 10:08

    Souhlasím s kritikem recept najdete pod názvem Kotlety po čínsku http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JOCPCQC9&id_kategorie=JNLMMNO3

  • KRITIK | 29. 9. 2007 16:44

    A ABY JSTE VY TEREZO "NĚBOLA" POZADU..

  • KRITIK KUCHAŘ | 29. 9. 2007 16:31

    Nebuďte chytrá Daniello O. a dala jste sem vy nějaký recept? Tak laskavě držte ústa. Děkuji

  • Tereza J. | 28. 9. 2007 17:53

    Recept by mal dostať známku za kvalitu, originalitu, chuť, ale nie za známosť medzi ľuďmi. Inak plne súhlasím s Daniellou.

  • Daniella O. | 28. 9. 2007 17:34

    Hodnotit recept za 3,jenom proto,ze je znamy,prestoze velmi dobry je dost ubohe. To,ze ho znate VY KRITIKU, jeste neznamena, ze ho znaji zacinajici kucharky,kterych je tady docela dost. Tady si lide vzajemne pomahaji ,ale Vy si hrajete pouze na pana ucitele a rozdavate znamky ,ale zadnou konstruktivni radou jste zatim neprispel!!!

  • KRITIK | 28. 9. 2007 16:19

    NO, RECEPT JE TO HODNĚ ZNÁMÝ, TAKŽE HODNOTÍM ZA 3

  • Hana | 27. 9. 2007 13:15

    Toto jídlo mnoho let, používám marinádu bez solamylu a kečupu.Dám klidně i trochu sojové om. a naložím kotlety s kostí moc je neklepu a když tak jen od kosti.Dobré

  • Marsí | 26. 9. 2007 08:56

    Moc dobré a žravé...:-)))rychlé a jednoduché a tak to má být..:-)) dávám za 1...-)

  • Radka | 24. 9. 2007 08:44

    Teď dělám tento recept asi už po třetí a musím uznat,že je výýýborny a snadny na přípravu.Zvládne kdokoliv.Vřele doporuřuji.Dávam za 1

  • Danka Snášelová | 25. 7. 2007 18:03

    Zbožňuji masíčko naložené v různých marinádách. Proto i tento recept mám, již delší dobu, uložený mezi oblíbenými. Teprve až teď o dovolené jsem ho vyzkoušela. Výsledek? 1*. Marinádu jsem dělala z dvojnásobné dávky. Doporučuji všem gurmánům vyzkoušet.

  • Markéta Sony | 24. 7. 2007 23:37

    Tak jsem Váš recept našla a už si ho uložím k sobě abych ho měla po ruce .Aby se mi nestalo že bych ho potom nenašla.Už teď mi to dalo práci :-))

  • Eva A. | 9. 7. 2007 10:45

    Dělala jsem v neděli a měla veliký úspěch - doporučuji. Nechala jsem naložené dva dny a když jsem maso smažila provonělo to celý byt a všem z té vůně začalo kručet v břiše :))

  • Patrick Schmitt | 25. 6. 2007 03:50

    Delavam v podstate stejne jidlo, jen pod jinym nazvem a na marinadu pouzivam pri tomto mnozstvi masa dvojnasobek ingredienci. Docela se to totiz hodi. Jinak je to samozrejme vynikajici jidlo. Kdyz jsem ten svuj recept vymyslel tak byli vsichni nadseni a ma starsi sestrenice po mne chtela hned recept ;-)

  • Zita Matejkova | 23. 6. 2007 13:05

    Vynikající!!

  • Miroslava Marková | 27. 5. 2007 15:18

    Kýtu jsem si naložila v pátek a dnes jsem řízky smažila k obědu. Marináda je výborná, na talířích nezůstalo nic.S volským okem to chutná ještě lépe a na talíři pak jídlo vypadá moc hezky. Určitě nedělám naposledy. Dávám za 1.

  • Linda Klein | 20. 3. 2007 10:04

    Toto jidlo varim jiz nekolik let a rodina si vzdy pochvaluje. Velmi prijemna chut! S volskym okem a zeleninovou prilohou to nema chybu.

  • Eva P. | 25. 2. 2007 11:07

    Moc dobré. Udelala jsem pulku z veprového a pulku z kurecich rizku. Bylo to moc fajn, mela jsem s tim uspech.Takto nalozené maso vetsinou nezklame a ingredience se daji ruzne obmenovat.

  • Blažena Halušková | 12. 2. 2007 10:45

    Velice křehoučké masíčko - dobroučké! Vřele doporučuji!

  • Hanka | 24. 11. 2006 13:09

    Výborné! Skvěle vymyšlený poměr koření. Manžel si moc pochvaloval. Nechala jsem to naložené skoro dva dny ( i s vejci ), a možná trochu déle opékala, a absolutně nám nic nebylo a to jsem citlivka na žaludek i žlučník. Takže bez obav, vřele doporučuji!

  • anina | 18. 11. 2006 23:02

    Anonym je zřejmě dokonale zmlsaný. Je to paráda.

  • Iveta sumak | 28. 8. 2006 20:53

    Vynikajuce,skusala som aj s kuracim masom,bolo to tiez uzasne,teraz to musim robievat z dvojitej davky,aby sa uslo celej rodine :_))

  • Anonym | 13. 8. 2006 08:50

    Po pravdě - taková bomba to zase není. Chuťově nijak výrazné, museli jsme k tomu jíst tatarku.

  • Eva Kořínková | 7. 8. 2006 14:04

    Je to lákavé jdu to zkusit

  • Simča Sládková | 2. 8. 2006 19:40

    Mám vyzkoušeno, že maso v marinádě (já dělám trochu jinou, vejce tam není) bez problémů vydrží v lednici 3 - 4 dny. ALE nutné je, aby bylo v marinádě ponořené a pokud možno hodně natěsno v krabičce - sklenici - či prostě nádobě, ve které se ukládá, aby k masu nemohl vzduuch. Dělávám si to takto i teď v létě na gilování a NIKDY jsme neměli potíže - a jí to i děti.JANO - k dokonalosti tchýně - to je ta lepší varianta, moje tchýně dovedla k dokonalosti opačný extrém - k jídlu předloží všechno, co se v lednici hýbe tak pomalu, že to ona dožene :o))).

  • Jana | 31. 7. 2006 12:52

    Michaelo,to maso je syrové,naložené v marinádě.Jistě se nezavařuje.Ale já se přiznám,že po týdnu bych ho nejedla.Já bych ho nechala v marinádě odležet přes noc,a pak připravila další den.Kdo si taky týden předem chystá maso.Jinak tohle co říkáte,že dva dny a dost,dovedla k dokonalosti moje tchyně,teď už bývalá.Když jsme si otevřeli paštiku v plechovce,druhý den ji div ne v rukavicích vynášela do koše,protože určitě obsahuje klobásový jed,a ona nás přece nenechá zabít.Jednou se mi podařilo paštiku přece jen ještě dojíst,a to mě pak sledovala celý den/s nadějí?no,nevím/,jestli už modrám.Ale přežila jsem.

  • Michaela Atherton | 30. 7. 2006 09:28

    Nado, tak trochu jsem z textu pochopila, ze to maso v zavarovackach je syrove v marynade, hotove na usmazeni... ale.. musi se to zavarit, nebo to vydrzi jen tak syrove ve sklenici? Neni to o zaludek? Ja tedy osobne nevim, ale u nas jak se neco necha syrove v lednici vic jak dva dny tak uz se to vyhazuje, pro jistotu. A to nemluvim o tom, ze takove uvarene jidlo na druhy den strcim do lednice jenom ja a to to musim schovavat pod alobal, aby nikdo nepoznal co to je, jinak by mi to "pro jistotu" vyhodili za me.

  • Petra M. | 25. 7. 2006 12:33

    opravdu vynikající:-)tohle nemá chybu!

  • JANA | 11. 7. 2006 13:38

    Metropol je APERITIV a ten se určitě do takového jídla nehodí......

  • Jana Kutačová | 15. 6. 2006 20:33

    Mám doma vínko,ale je to kořeněné víno"Metropol".Dá se i toto použít do marinád na maso?..O)

  • Vilém Drkal | 1. 6. 2006 21:12

    Od pana Achille Gregora " Muž v zástěře" jsem se naučil přidávat trochu vína. K tomuto receptu jsem přidal dvě dec do marinády. Suchého vína. Všechno nakládání obecně a souhlasím i týdení je prospěšný. Su z Brna a to "é" už se v jedenasedumdesáti nenaučím.

  • Lenka | 14. 5. 2006 10:45

    Jdu to zkusit vypadá to lákavě. Mám připravená krůtí prsa.

  • Naďa | 13. 4. 2006 11:27

    Tenhle recept znám (a dělám) jako nakládané řízečky.Dají se udělat z jakéhokoliv masa-jen solamylu dávám víc-aby marináda byla hustější.Pak i to maso je křehčí.Vždycky jsem je dělávala dceři,když ještě jezdívala na kolej.Udělala jsem jí to do sklenice s víkem(zavařovačky) a ona si to jen osmažila .V lednici vám vydrží naložené klidně i týden a můžete jen odebírat a smažit.I ingredience na naložení se dají obměnit-třeba přidáním hořčice,nebo gril.koření.Zkrátka,podle chuti.Ono je to v podstatě totéž,jako zde uvedené čínské placičky,jen je maso vcelku a marináda řidší.A chuťovým obměnám se meze nekladou.

  • Marie Horáková | 12. 4. 2006 17:00

    Marcelo, doporučuji zkusit kotlety. Dělám často a tuhé nejsou nikdy.

  • Marcela | 12. 4. 2006 14:20

    Maso malo vynikajucu chut, akurat bolo dost tuhe a tak nabuduce skusim radsej s kuracimi reznami.

  • Nikita | 5. 4. 2006 10:45

    tento recept znám už dlouho,aby vypadal slavnostněji,navrch ještě dávám osmažená,šikmo krájená kolečka ozeniny,nejlépe tenké párky.Nebo na másle orestované krevetky.Jinak velice chutné.

  • Kuchařka on-line | 24. 2. 2006 08:12

    Lžička je jedině kávová, polévková je lžíce.

  • Aluša | 24. 2. 2006 07:58

    Lžička = polévková lžička ?

  • petra Netrvalova | 29. 12. 2005 22:16

    Dobré, ale toho česneku bych příště dala míń. ALe i tak nic nezbylo.o)

  • Marcela M. | 27. 10. 2005 23:35

    vyzkouseno,snezeno, bylo to opravdu mnam zradylko,doporucuji vyzkoustet!

  • HANKA | 26. 2. 2005 20:44

    Je velmi dobrý,všem oběd chutnal.

  • Martina | 27. 1. 2005 08:37

    Včera jsem recept ozkoušela a musím říct za sebe i přítele, že to bylo skvělé pochutnáníčko!!! Díky a doporučuji všem.

  • Anonym | 9. 11. 2004 10:47

    Pro Jana Voss: Solamyl je obyčejný bramborový škrob-Kartoffelstärke.

  • Jana Voss | 1. 10. 2004 18:11

    Dobry den. chtela bych ten recept zkusit ale bydlim v Nemecku, kde neni k dostani Solamyl. cim ho mohu nahradit nebo pripadne udelat? dekuji

  • Pavla | 6. 4. 2004 09:01

    Dělala jsem je o víkendu, moc mi chutnaly.Jen bych měla jednu poznámku.Kdo má raději méně česneku,ať dá pouze 1/2 - 1str.česneku.Dala jsem 1 a byl i tak dost cítit.

  • JANA NIESNEROVÁ | 6. 4. 2004 02:49

    Recept jsem vyzkoušela,je velmi dobrý,celé rodině chutnalo a moc chválili. JANA

  • Anna Sebejistá | 5. 4. 2004 20:33

    A jo,taky ujdou ale dal bych jim dvojku

  • Pavel Slušný | 24. 2. 2004 12:02

    Vyzkoušel jsem a musím říct SUPER !!!!!!!!!!Moc si pochutnnala celá rodina a nezbylo.........

  • Anna | 12. 2. 2004 15:18

    Zkousela jsem tento recept a musim rici, ze byl excelentni..vsichni kdo ochutnali, chvalili.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kečup - jemný Majoránka Pálivá paprika Paprika - sladká Pepř mletý Řízek Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vejce Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Prošívaná buchta

Prošívaná buchta

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

71
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
48
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
46
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
45
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
42
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Další doporučené recepty:

Vepřová kýta na cottage sýru
Vepřová kýta na cottage sýru
Vepřová kýta na kousky s omáčkou a rýží
Vepřová kýta na kousky s omáčkou a rýží
Vepřová kýta na rajčatech
Vepřová kýta na rajčatech
Vepřová kýta s červenýma fazolema
Vepřová kýta s červenýma fazolema
Vepřová kýta se sušenými rajčaty
Vepřová kýta se sušenými rajčaty
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými…
  • Recepty.cz
  • Vepřová kýta rytíře Fryduše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact