Maso si našpikujeme uzenou slaninou tak jak umíme. Slaninu nakrájíme na klínky, maso na pár místech propíchneme, roztáhneme prstem a vsuneme klínek špeku. Zbylý špek nevyhazujeme. Maso pořádně nasolíme a napepříme ze všech stran.
Na suché pánvi zprudka zatáhneme maso z každé strany tak, aby nám vznikla taková zlatá koule. Poté odložíme do pekáče.
3
Pánev už trošku stáhneme a na výpeku si osmažíme zeleninový základ. Pokud vám zbylo uzené slaniny, nakrájejte na drobné kousky a ty osmahněte první. Poté nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Jak vám cibulka lehce zesklovatí, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, nejlépe cherry. Podle chuti můžete samozřejmě přidat sůl a pepř.
Směs zeleniny můžete také lehce podlévat vodou, jak se bude voda odpařovat. Tato směs nám bude ve finále tvořit jakousi omáčku, takže víc vody není na škodu. Ke konci, než nám rajčata komplet změknou začnou se lehce rozpadat, přidáme nasekanou čerstvou bazalku a oregáno.
5
Tuto směs vylijeme pod maso v pekáči a přikrytý pekáč vložíme do trouby na 2 hodiny na 150°C. Jako přílohu je nejlepší volit rýži.