• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vepřová krkovice se šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová krkovice se šlehačkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová krkovice se šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová krkovice
    • brambory
    • 2
      balení smetana ke šlehání
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Plátky krkovice osolíme a opepříme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější hranolky, osolíme a dáme do pekáčku. Na brambory rozložíme připravenou krkovici a vše zalijeme šlehačkou. Dáme péct do trouby, maso občas otočíme. Pečeme tak dlouho, dokud nejsou brambory i maso měkké.
2
Poznámka autora: všechno můžeme zasypat nastrouhaným sýrem, místo krkovice můžeme použít třeba kotlety, ale není to ono, jelikož krkovice pustí do brambor více "šťávy" a kotlety jsou potom moc vysušené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinovaná vepřová krkovice

Marinovaná vepřová krkovice

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu

Trhaná vepřová plec nebo krkovice na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hancza | 5. 3. 2014 08:19

    Moc dobré! Brambory jsem nakrájela na silnější plátky, na brambory naskádala kolečka cibule a až na to maso. Asi po půl hodině jsme vrstvy proházela - maso dospod a brambory nahoru. Výsledek byl zřejmě dobrý, přítel se dožadoval přidání :)

  • Vlasta Novák | 17. 1. 2012 11:52

    Opraveno

  • Ladia
    Ladia | 17. 1. 2012 10:04

    Zařazení maso vepřové. Té šlehačky kolik, 2 litry, kusy...? Proč ingredience začínají solí a pepřem, když v postupu se začíná masem. A já bych i odstranila <br> v postupu 8-)

  • Vlasta Novák | 17. 1. 2012 09:28

    Opraveno, díky

  • venyss | 16. 1. 2012 20:42

    U nás doma velice oblíbený recept! Jen brambory děláme na kolečka a většinou děláme s kotletkou. Někdy to udělám tak,že místo masa prokládám vrstvy cibule,ale to už je pak jiný recept-spíše příloha ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 16. 1. 2012 19:57

    ...smetana ke šlehání je určitě lepší :-P , v názvu je krkovice, v ingrediencích kotleta ;-) ...

  • Sisinka | 4. 4. 2011 11:18

    Tento recept znám již delší dobu, pro urychlení brambory uvařím do poloměkka ve slupce a osolené a opepřené maso opeču na pánvičce aby nebylo úplně vařené. Poté navrstvím spolu s cibulí do vymazané zapékací misky a spolu se šlehačkou dopeču. Souhlasím, že krkovice je na tento recept mnohem lepší než kotleta.

  • michal jakouš | 4. 11. 2009 10:53

    vynikající gurmánský požitek.stačil jsem si s jednou šlehačkou .dekuji za recept.

  • Jitka Bublová | 27. 10. 2008 12:45

    Tenhle recept dělám spoustu let, většinou z plecka, je skvělý. Brambory krájím na plátky, pak asi v polovině pečení přehodím maso dolů, brambory nahoru. Na 4 porce dávám 2 šlehačky, peču odkryté. Proto pak šlehačky není moc, brambory nahořče chytnou trochu kůrčičku a šlehačka se skoro vypeče. Chce to vyndat z trouby ve chvíli, kdy ještě trochu šlehačky vidíte mezi masem a brambory, nesmí to v ní plavat ani nesmí být úplně vypečená. Maso i brambory mají díky šlehačce výbornou chuť, je to opravdu pochoutka, doporučuji vyzkoušet. Sýr vůbec není nutný, pokud ho chcete použít, dpooručuji recept "zapečené kotlety s kyselou šlehačkou", je taky výborný.

  • František Vávra | 17. 10. 2008 08:14

    Ty ingredience jsou velmi nedostatečně vyplňovány - 2 sladné smetany. Ale v obchodě můžu koupit malinkou smetanu i velké balení.

  • Kateřina Pyszková | 15. 10. 2006 13:34

    Chuťově super, až na to, že podle mě tam příjde moc smetany. Maso pustí hodně šťávy a je to potom skoro všechno vařené, když se to dělá v ohnivzdorné zapékací misce přikryté. Taky jsem dala nejprve maso a nahoru brambory. Když to bylo měkké, přendala jsem to, takže dole byly brambory a pak maso, které po krátkém zapečení bylo s kůrkou a ne tak moc dušené. Příště to poleji jen asi polovinou šlehačky.

  • Mila Foglova | 26. 3. 2006 15:04

    A ja zase davam na vetsi pekac nebo plech a brambory dam do jedne poloviny a maso do druhe a pak je vsechno stavnate a chutne.

  • Jitka Malinová | 1. 3. 2006 10:02

    Maso dávám na dno pekáčku a je jedno jaké ( králík, kuře, kotleta, krkovice ... ), hodně cibule a pak teprve brambory. Maso se peče celou dobu ve smetaně a je potom velmi šťavnaté.

  • Di | 1. 3. 2006 06:55

    Tak to prostě zkustě vidličkou, zda jsou maso i brambory dostatečně měkké. V každé troubě je doba pečení jiná.

  • Vladimír Čapek | 28. 2. 2006 17:30

    Co zapsat u receptů teplotu a délku pečení alespoň pro představu doby vaření. Voní mi kuchyně já slintám a pořád nevím kdy už to bude.

  • Jana Vrbová | 29. 7. 2005 10:02

    Super. Dala jsem brambory (na plátky 0,5cm) nad i pod maso, přidala jsem cibuli i sýr. Tomuhle nikdo neodolá!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Lahodný čokoládový krém na dorty

Lahodný čokoládový krém na dorty

Koprovka podle Barunky

Koprovka podle Barunky

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Jáhlové placky

Jáhlové placky

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

90
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
79
Virgin mojito
Virgin mojito
46
Máslové řízky
Máslové řízky
31
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
30
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Všeuměl Láďa Hruška: Hodil se do gala! Páni, ten zhubnul

Všeuměl Láďa Hruška: Hodil se do gala! Páni, ten zhubnul

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

Další doporučené recepty:

Vepřová játra ve vinné omáčce
Vepřová játra ve vinné omáčce
Vepřová kapsa na pórku s cuketovou nádivkou
Vepřová kapsa na pórku s cuketovou…
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a…
Vepřová krkovice v troubě
Vepřová krkovice v troubě
Vepřová kýta Ježibaba
Vepřová kýta Ježibaba
Vepřová kýta na cottage sýru
Vepřová kýta na cottage sýru
  • Recepty.cz
  • Vepřová krkovice se šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact