• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová krkovice se šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová krkovice se šlehačkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová krkovice se šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová krkovice
    • brambory
    • 2
      balení smetana ke šlehání
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Plátky krkovice osolíme a opepříme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější hranolky, osolíme a dáme do pekáčku. Na brambory rozložíme připravenou krkovici a vše zalijeme šlehačkou. Dáme péct do trouby, maso občas otočíme. Pečeme tak dlouho, dokud nejsou brambory i maso měkké.
2
Poznámka autora: všechno můžeme zasypat nastrouhaným sýrem, místo krkovice můžeme použít třeba kotlety, ale není to ono, jelikož krkovice pustí do brambor více "šťávy" a kotlety jsou potom moc vysušené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinovaná vepřová krkovice

Marinovaná vepřová krkovice

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu

Trhaná vepřová plec nebo krkovice na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hancza | 5. 3. 2014 08:19

    Moc dobré! Brambory jsem nakrájela na silnější plátky, na brambory naskádala kolečka cibule a až na to maso. Asi po půl hodině jsme vrstvy proházela - maso dospod a brambory nahoru. Výsledek byl zřejmě dobrý, přítel se dožadoval přidání :)

  • Vlasta Novák | 17. 1. 2012 11:52

    Opraveno

  • Ladia
    Ladia | 17. 1. 2012 10:04

    Zařazení maso vepřové. Té šlehačky kolik, 2 litry, kusy...? Proč ingredience začínají solí a pepřem, když v postupu se začíná masem. A já bych i odstranila <br> v postupu 8-)

  • Vlasta Novák | 17. 1. 2012 09:28

    Opraveno, díky

  • venyss | 16. 1. 2012 20:42

    U nás doma velice oblíbený recept! Jen brambory děláme na kolečka a většinou děláme s kotletkou. Někdy to udělám tak,že místo masa prokládám vrstvy cibule,ale to už je pak jiný recept-spíše příloha ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 16. 1. 2012 19:57

    ...smetana ke šlehání je určitě lepší :-P , v názvu je krkovice, v ingrediencích kotleta ;-) ...

  • Sisinka | 4. 4. 2011 11:18

    Tento recept znám již delší dobu, pro urychlení brambory uvařím do poloměkka ve slupce a osolené a opepřené maso opeču na pánvičce aby nebylo úplně vařené. Poté navrstvím spolu s cibulí do vymazané zapékací misky a spolu se šlehačkou dopeču. Souhlasím, že krkovice je na tento recept mnohem lepší než kotleta.

  • michal jakouš | 4. 11. 2009 10:53

    vynikající gurmánský požitek.stačil jsem si s jednou šlehačkou .dekuji za recept.

  • Jitka Bublová | 27. 10. 2008 12:45

    Tenhle recept dělám spoustu let, většinou z plecka, je skvělý. Brambory krájím na plátky, pak asi v polovině pečení přehodím maso dolů, brambory nahoru. Na 4 porce dávám 2 šlehačky, peču odkryté. Proto pak šlehačky není moc, brambory nahořče chytnou trochu kůrčičku a šlehačka se skoro vypeče. Chce to vyndat z trouby ve chvíli, kdy ještě trochu šlehačky vidíte mezi masem a brambory, nesmí to v ní plavat ani nesmí být úplně vypečená. Maso i brambory mají díky šlehačce výbornou chuť, je to opravdu pochoutka, doporučuji vyzkoušet. Sýr vůbec není nutný, pokud ho chcete použít, dpooručuji recept "zapečené kotlety s kyselou šlehačkou", je taky výborný.

  • František Vávra | 17. 10. 2008 08:14

    Ty ingredience jsou velmi nedostatečně vyplňovány - 2 sladné smetany. Ale v obchodě můžu koupit malinkou smetanu i velké balení.

  • Kateřina Pyszková | 15. 10. 2006 13:34

    Chuťově super, až na to, že podle mě tam příjde moc smetany. Maso pustí hodně šťávy a je to potom skoro všechno vařené, když se to dělá v ohnivzdorné zapékací misce přikryté. Taky jsem dala nejprve maso a nahoru brambory. Když to bylo měkké, přendala jsem to, takže dole byly brambory a pak maso, které po krátkém zapečení bylo s kůrkou a ne tak moc dušené. Příště to poleji jen asi polovinou šlehačky.

  • Mila Foglova | 26. 3. 2006 15:04

    A ja zase davam na vetsi pekac nebo plech a brambory dam do jedne poloviny a maso do druhe a pak je vsechno stavnate a chutne.

  • Jitka Malinová | 1. 3. 2006 10:02

    Maso dávám na dno pekáčku a je jedno jaké ( králík, kuře, kotleta, krkovice ... ), hodně cibule a pak teprve brambory. Maso se peče celou dobu ve smetaně a je potom velmi šťavnaté.

  • Di | 1. 3. 2006 06:55

    Tak to prostě zkustě vidličkou, zda jsou maso i brambory dostatečně měkké. V každé troubě je doba pečení jiná.

  • Vladimír Čapek | 28. 2. 2006 17:30

    Co zapsat u receptů teplotu a délku pečení alespoň pro představu doby vaření. Voní mi kuchyně já slintám a pořád nevím kdy už to bude.

  • Jana Vrbová | 29. 7. 2005 10:02

    Super. Dala jsem brambory (na plátky 0,5cm) nad i pod maso, přidala jsem cibuli i sýr. Tomuhle nikdo neodolá!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Housky

Housky

Neobvyklý kuskus

Neobvyklý kuskus

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

79
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
26
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Lukáš Tran ve filmu Kouzlo derby: 26 dní trénoval na Spartě!

Lukáš Tran ve filmu Kouzlo derby: 26 dní trénoval na Spartě!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Vepřová játra ve vinné omáčce
Vepřová játra ve vinné omáčce
Vepřová kapsa na pórku s cuketovou nádivkou
Vepřová kapsa na pórku s cuketovou…
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a…
Vepřová krkovice v troubě
Vepřová krkovice v troubě
Vepřová kýta Ježibaba
Vepřová kýta Ježibaba
Vepřová kýta na cottage sýru
Vepřová kýta na cottage sýru
  • Recepty.cz
  • Vepřová krkovice se šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact