Plátky vepřové krkovice osolíme, opepříme, posypeme skořicí, pokryjeme syrovou mrkví nakrájenou na kolečka, posolíme, zaprášíme skořicí, přídáme Perlu, přikryjeme (nepodlévat) a dáme do trouby na 30 minut. Pak podlijeme hrnkem vody s rozpuštěným masoxem a dáme znova na 30 minut do trouby. Rozděláme instantní jíšku do vařící vody a zalijeme tím již měkké maso a dochutíme solí a pepřem. Přidáme nakrájené žampiony a necháme posledních 10 minut. Jako příloha je vynikající křupavá bagetka, ale hodí se všechno.
S obavou jsem tento recept vyzkoušela. Místo mrkve, jsem dala jablíčka(dle doporučení v komentáři), A po ochutnání se obavy rozplynuly. Bylo to výborné, a žampiony jsem nedala. Chuť byla výrazná, mírně nasládlá a s opékanými brambory, super!
Barien M
|8. 1. 2010 18:25
Držela jsem se receptu a je to opravdu moc dobré. Příště vyzkouším přidat med, ten by taky mohl být dobrý...
Dalibor Štola
|13. 10. 2008 14:59
Sice sem to trošku zkonil, dal sem Jablka a zalil masoxem ale i tak výborné.
mates gurmán
|19. 10. 2007 16:35
VÝBORNÉ žampionkama nešetřete jsou tam famozní s tou skořicí,ač to zní neuvěřitelně je to tak !!! žampion+skořice guuuut
Jarka Houdková
|7. 8. 2005 17:20
Místo té mrkve doporučuju zkusit jablíčka a zalít smetanou - vynikající