ks
kořen petržele
(cca 50gramů - na zvýraznění chuti)
1
ks
cibule
50
ml
pivo
3
špetka
sůl
3
špetka
pepř mletý
1
lžička
hořčice kremžská
100
ml
olej
(na naložení)
1
lžička
maggi
Postup přípravy receptu
1
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Mrkev, kořen petržele a cibuli nakrájíme na středně velké kostičky a smícháme s ostatními ingrediencemi. Do této směsi naložíme maso a necháme v ledničce přes noc nebo dva dny - aby natáhlo chuť. Poté vše vložíme na pekáč, nebo do zapékací misky a pečeme cca na 180°C hodinu (horkovzdušná trouba). Doba pečení záleží na tom, jak silné jsou plátky masa.
2
Jako příloha se hodí vařené brambory, nebo hranolky.
Před nandáním na pekáč jsem ho ještě lehce vymazal sádlem a výsledek famozní.Supr recept a jako přílohu jsem zvolil šťouchané brambory s cibulkou.Rodinka se olizuje myslím ještě teď ;-) :-P