snítka
bazalka
nebo rozmarýn kdo má radši výraznější koření
2
lžička
olivový olej
4
ks
čerstvé žampiony
1
dl
drůbeží vývar
Postup přípravy receptu
1
Kotletu lehce naklepeme, na dlaň si kápneme trochu olivového oleje a kotletu ze všech stran pomažeme. Na rozpálené pánvi smažíme z každé strany 2-3 minuty. Před vytažením z pánve osolíme a opepříme. Maso odložíme stranou na talíř a udržujeme v teple (stačí přikrýt pokličkou).
2
Na pánvi, na které jsme smažili maso, necháme výpek z masa, můžeme přidat kapku olivového oleje nebo másla. Přidáme na plátky nakrájené, očištěné žampiony a na plátky nakrájenou cibuli. Zprudka osmažíme, až je cibulka dozlatova, přidáme nasekanou bazalku (rozmarýn). Když je cibulka nahnědlá, zalijeme vývarem. Vývar se pomalu vyvaří, na pánev přidáme zpět kotlety, necháme prohřát s omáčkou.
3
Podáváme s bramborem či jinou přílohou dle Vaší chuti.