Vynikající, ale za tu vegetu nemůžu dát jedničku. Místo vegety jsem použila domácí sušené bylinky a bylo to super.
Dobrý den.Prosím Vás,není to málo 0,5 l vody?Děkuji
VEGETA??? to je snad joke ne? vegetu používaj trotlové, který si jídlo neuměj sami ochutit... nehledě na to jakej to je hnus. :-*
A co kdyz to dam primo do konzervy? Odpada me tim ta hodina vareni? KOnzerva se pak sterilizuje a tak bych to snad varit dopredu nemusel. Diky za odpoved
Recept zní fajn ,teda až na tu vegetu,jsem profesionální kuchař a nesnáším používání veget..V tomto případě bych vynechala vegetu a dala jen ty soli..Bohatě to stačí a rychlosůl si udělá svůj sulc který je chutný i bez vegety a různých podivných přísad a ochucovadel.
Koukám tady na ten recept a jsem unešen!Nemyslel jsem,že ještě existuje něco takového!Jsou tady hned 3 podobné recepty,ale tady ten se mi zdá nejlepší.Kdysi ho dělala moje žena,bohužel,už tady není a recept po ní jsem nenašel.Takže,moc děkuji,že jsem ho mohl zde objevit!!
Pane Luboši,z toho si nic nedělejte,já to uvařím a ani nezkusím,všichni mne o konzervu oberou,jsem moc ráda,že chutná!!!
Paní Jano,nikdy jsem nevařil,ale vepřovky mám rá d a ty koupené nám nechutnají.Váš recept se mi líbil,tak jsem to zkusil.Teď to v rodině a u známých vypadá,že jsem bezva kuchař.Všem,co jsem dal ochutnat si to pochvalovali,akorát jsem si naběhl,od té doby dělám vepřovky stále dokola.Dík Luboš
Pani Remková ďakujem za odpoveď. Robila som presne ako píšete. Nateraz som porozdávala na koštovku v rodine, ale určite bude onedlho opakovačka. A jednu dávku som dala po vychladnutí do mrazáku na skúšku. Som zvedavá, či sa nezmení chuť. Budem určite robiť naďalej a myslieť s vďakou na Vás.
Paní Margito,dík za pochvalu,já dávám maso do kelímkú od ramy,nebo čehokoliv uměllého ještě za horka,dám vychladit na okno,nebo někde do chladu a pak do ledničky.Dá se sterilizovat,moje známá to dělá,ale pokud to spotřebujete do měsíce,tak se určitě nic nestane,já tu zkušenost nemám,u nás je to raz dva spotřebované,nestačí se zkazit.Zdraví Jana Remková
Před nějakou dobou jsem vkládala téměř stejný recept pod názvem čínská vepřová konzerva.Zkuste mrknout.
Jak dloho to vydrží, když se to nesterilizuje?
Zdravím. Urobené a fantastické. Vždy som spomínala na takéto mäsko, ktoré robila moja mama do pohárov, ale tam ho dávala surové a sterilizovala 3 hod. Jedávali sme priamo studené, alebo na cibuľku a dusené, v prípade nedostatku času. Toto je šikovný spôsob a mäso je takej chuti, ako bolo od mojej mamy. Najkôr som chcela dať polovicu mäsa z lopatky, ale potom som si to rozmyslela, pretože z toho bôčika je aj šťava, čo je výborné a dobre som urobila. Len sa chcem opýtať autora receptu, či dáva mäso do nádob po vychladnutí, alebo ešte vrelé a takto ich aj zavrie. Lebo predsa len, mi nejde do hlavy, že by to toľko vydržalo. Alebo možná by išlo aj sterilizovať! Ďakujem. Za recept dávam 1.
Když nemám tu formu, dá se to delat i jinak?
Rychlosůl, praganda, sanytr nebo sanitr (to je ovšem fakticky dusičnan - ledek), jinak též dusitanová nakládací směs, dusitanová solící směs, dusitanová sůl. Obsahuje asi 0,55% dusitanu sodného (E 250), který působí růžové zbarvení, zlepšuje aroma a působí i konzervačně. Je ovšem dobré vědět, že v lidském těle se váže na hemoglobin v červených krvinkách a brání přenosu kyslíku. Nebezpečný je zejména pro malé děti.
děkuji za opravu,máte pravdu je to sanitr,má to i jiné názvy a prodavači na nás pak koukají jak na blázny,takže opravdu dík za opravu překlepu.Věra
lenko,omluvámse,asi jsem to špatně pochopila,máte vlastně pravdu,všude se dá koupit všechno.Věra
Věro, chtěla jsem tím naznačit, že v dnešní době se suroviny nedají sehnat na obvyklých místech. Pokud se vás má věta dotkla, velice se omlouvám. Ironie nebyla zaměřená proti žádnému z tazatelů.Ale docela mě dostalo, že jste nepochopila:)
Lenka, priznám sa, že teraz už šunku doma nevyrábam. Dnes ich je dosť veľký výber a nechce sa mi s tým babrať. Ale recept mi doma zostal. Ak to chcete vyskúšať, tak ho posielam. Potrebujete 1100g mäsa, 1/2 dl vody na rozpustenie želatíny, 1/2 lyžičky kryšt. cukru, 1/2 lyžičky želatíny, 30g rýchlosoli. Mäso treba nakrájať a rozklepať, pridať napučanú želatínu, cukor a rýchlosoľ. Zmes treba dobre premiešať (asi 1/2 hodinu) a potom dať na 24 hod. do chladničky. Počas tejto doby 2-3x premiešať. Potom zmes dobre natlačiť do formy na šunku a variť vo vodnom kúpeli 2 hodiny. Voda nemá vrieť, má mať asi 70-80°C. Šunka sa z formy vyberá až po vychladnutí. Myslím, že v tých sáčikoch na tlačenku by to mohlo ísť, ale ja s tým skúsenoť nemám.
Věruško, jen pro pořádek. Si(y)natra byl zpěvák a ta rychlosůl je sany(i)tr. Jinak recept doporučuji, velmi chutné pošušňáníčko.
Andro, pokud můžete napsat přesný popis, budu moc ráda. Zatím jsem všude četla, že se balí do sáčku na tlačenku. Pokud máte jiný recept, napište prosím.
rychlosůl jinak taky synatra,k dostání určitě u řezníka,v drogerii i supermaketech,nebylo potřeba ironie,paní Lenko,taky jsem nevěděla kde ji mám schánět,navíc,jak vidíme,má i spoustu jiných názvů.
Děkuji, určitě vyzkouším.
Dávám do oblíbených. Musím koupit suroviny a rychlosůl. S tou to bude horší, jsem z malého města.
Pre Lenku K. - do šunky som nedávala koreniny. Do mäsa som pridávala len želatínu, vodu na jej rozpustenie, rýchlosoľ a trošku cukru. Rýchlosoľ sa kedysi dala zohnať len od mäsiarov, ktorí ju používajú pri výrobe šuniek. Nedávno som si ju všimla v nejakom hypermarkete... myslím, že to bol v Kaufland.
Rychlosůl se prodává pod názvem Praganda, jednou jsem ji koupila v Ternu, teď naposled v Makru.
Už moje babička ji vařila a dodnes mi na čerstvý chleba nic tak nechutná.Dá se udělat i z menšího množství,ale pozor,pak je málo šťávy na zalití do kelímků a ta šťáva jako sos je nejlepší
Vyzkoušené,vynikající,chlapům do práce,nedá se srovnávat s koupenýma konzervama.DOPORUČUJI
Paní Ivanko,vydrží minimálně měsíc nezavařená,ale dá se i zavařit,vynikající na dovolenou,v autobuse všichni nadávali,že to voní a děláme chutě.Nicméně konzerva u nás většinou nevydrží déle než týden.Ydravím a zkuste,Jana Remková
Jaroslavo, ač je to k nevíře, u nás se ještě nedávno prodávala v drogerii.Takže pro zeleninu do masny a pro maso do prodejny nábytku zřejmě nebude nic překvapujícího.
Kde mohu koupit rychlosůl, prosím?
Andro, když děláte šunku, dáváte tam i něco jiného? Myslím nějaké koření nebo česnek.
Podobne som robila domácu šunku. Robila som ju ale z chudšieho bravčového mäsa (karé, pliecko, krkovička). Rýchlosoľ bola k výrobe nevyhnutná.
Jak dlouho konzerva vydrží?
Vepřovou konzervu miluju!!Dokážu to snídat,večeřet!! Jen opravdu se to musí dělat v tlakovém hrnci, protože to jinak není ono, ta rychlosůl tam musí být, je to maso červenější a jemnější, výborný sosík!!!MŇAM!!
Zdenko, zdravý bůček skoro light:) Známá to dělá, ta rychlosůl je tam asi proto, aby to vydrželo déle, dává to do uzavíratelných sklenic, prý je to výborné, používá to pak i na topinky nebo špagety, když nemá čas vařit maso.
Klidně vynechám rychlosol, té mám dost v salámech a když chci věnovat čas takové práci, tak at je to zdravé.