• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Vepřová konzerva
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová konzerva

autor: Remkova Jana
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová konzerva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,60
      kg vepřový bůček
    • 2
      lžíce vegeta
    • 0,50
      lžíce sůl
    • 0,50
      l voda
    • 0,50
      lžička rychlosůl

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme všechny suroviny a půl litru vody.
2
V tlakovém hrnci vaříme 1 hodinu.
3
Naléváme do kelímků od margarínů nebo jiných nádob.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

Vepřová roláda s cuketovou náplní

Vepřová roláda s cuketovou náplní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 19. 5. 2016 19:31

    Není, nebojte, funguje to :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 19. 5. 2016 19:30

    Vynikající, ale za tu vegetu nemůžu dát jedničku. Místo vegety jsem použila domácí sušené bylinky a bylo to super.

  • Jana | 30. 1. 2016 11:40

    Dobrý den.Prosím Vás,není to málo 0,5 l vody?Děkuji

  • Jarouš | 6. 1. 2013 14:15

    VEGETA??? to je snad joke ne? vegetu používaj trotlové, který si jídlo neuměj sami ochutit... nehledě na to jakej to je hnus. :-*

  • Tomas | 14. 3. 2011 05:40

    A co kdyz to dam primo do konzervy? Odpada me tim ta hodina vareni? KOnzerva se pak sterilizuje a tak bych to snad varit dopredu nemusel. Diky za odpoved

  • Veronika | 25. 1. 2011 12:59

    Recept zní fajn ,teda až na tu vegetu,jsem profesionální kuchař a nesnáším používání veget..V tomto případě bych vynechala vegetu a dala jen ty soli..Bohatě to stačí a rychlosůl si udělá svůj sulc který je chutný i bez vegety a různých podivných přísad a ochucovadel.

  • Ladislav Dorazin | 2. 7. 2008 19:01

    Koukám tady na ten recept a jsem unešen!Nemyslel jsem,že ještě existuje něco takového!Jsou tady hned 3 podobné recepty,ale tady ten se mi zdá nejlepší.Kdysi ho dělala moje žena,bohužel,už tady není a recept po ní jsem nenašel.Takže,moc děkuji,že jsem ho mohl zde objevit!!

  • Jana Remková | 23. 5. 2007 17:48

    Pane Luboši,z toho si nic nedělejte,já to uvařím a ani nezkusím,všichni mne o konzervu oberou,jsem moc ráda,že chutná!!!

  • Luboš Bíman | 8. 5. 2007 11:04

    Paní Jano,nikdy jsem nevařil,ale vepřovky mám rá d a ty koupené nám nechutnají.Váš recept se mi líbil,tak jsem to zkusil.Teď to v rodině a u známých vypadá,že jsem bezva kuchař.Všem,co jsem dal ochutnat si to pochvalovali,akorát jsem si naběhl,od té doby dělám vepřovky stále dokola.Dík Luboš

  • Margita | 14. 2. 2007 06:32

    Pani Remková ďakujem za odpoveď. Robila som presne ako píšete. Nateraz som porozdávala na koštovku v rodine, ale určite bude onedlho opakovačka. A jednu dávku som dala po vychladnutí do mrazáku na skúšku. Som zvedavá, či sa nezmení chuť. Budem určite robiť naďalej a myslieť s vďakou na Vás.

  • Jana Remková | 13. 2. 2007 20:02

    Paní Margito,dík za pochvalu,já dávám maso do kelímkú od ramy,nebo čehokoliv uměllého ještě za horka,dám vychladit na okno,nebo někde do chladu a pak do ledničky.Dá se sterilizovat,moje známá to dělá,ale pokud to spotřebujete do měsíce,tak se určitě nic nestane,já tu zkušenost nemám,u nás je to raz dva spotřebované,nestačí se zkazit.Zdraví Jana Remková

  • Květoslava B. | 13. 2. 2007 19:33

    Před nějakou dobou jsem vkládala téměř stejný recept pod názvem čínská vepřová konzerva.Zkuste mrknout.

  • Anonym | 13. 2. 2007 09:16

    Jak dloho to vydrží, když se to nesterilizuje?

  • Margita | 12. 2. 2007 07:52

    Zdravím. Urobené a fantastické. Vždy som spomínala na takéto mäsko, ktoré robila moja mama do pohárov, ale tam ho dávala surové a sterilizovala 3 hod. Jedávali sme priamo studené, alebo na cibuľku a dusené, v prípade nedostatku času. Toto je šikovný spôsob a mäso je takej chuti, ako bolo od mojej mamy. Najkôr som chcela dať polovicu mäsa z lopatky, ale potom som si to rozmyslela, pretože z toho bôčika je aj šťava, čo je výborné a dobre som urobila. Len sa chcem opýtať autora receptu, či dáva mäso do nádob po vychladnutí, alebo ešte vrelé a takto ich aj zavrie. Lebo predsa len, mi nejde do hlavy, že by to toľko vydržalo. Alebo možná by išlo aj sterilizovať! Ďakujem. Za recept dávam 1.

  • Maja | 8. 2. 2007 12:25

    Když nemám tu formu, dá se to delat i jinak?

  • Máří | 7. 2. 2007 15:44

    Rychlosůl, praganda, sanytr nebo sanitr (to je ovšem fakticky dusičnan - ledek), jinak též dusitanová nakládací směs, dusitanová solící směs, dusitanová sůl. Obsahuje asi 0,55% dusitanu sodného (E 250), který působí růžové zbarvení, zlepšuje aroma a působí i konzervačně. Je ovšem dobré vědět, že v lidském těle se váže na hemoglobin v červených krvinkách a brání přenosu kyslíku. Nebezpečný je zejména pro malé děti.

  • Věra kániová | 7. 2. 2007 12:57

    děkuji za opravu,máte pravdu je to sanitr,má to i jiné názvy a prodavači na nás pak koukají jak na blázny,takže opravdu dík za opravu překlepu.Věra

  • Věra kániová | 7. 2. 2007 12:53

    lenko,omluvámse,asi jsem to špatně pochopila,máte vlastně pravdu,všude se dá koupit všechno.Věra

  • Lenka Kristová | 6. 2. 2007 23:19

    Věro, chtěla jsem tím naznačit, že v dnešní době se suroviny nedají sehnat na obvyklých místech. Pokud se vás má věta dotkla, velice se omlouvám. Ironie nebyla zaměřená proti žádnému z tazatelů.Ale docela mě dostalo, že jste nepochopila:)

  • Andra | 6. 2. 2007 22:40

    Lenka, priznám sa, že teraz už šunku doma nevyrábam. Dnes ich je dosť veľký výber a nechce sa mi s tým babrať. Ale recept mi doma zostal. Ak to chcete vyskúšať, tak ho posielam. Potrebujete 1100g mäsa, 1/2 dl vody na rozpustenie želatíny, 1/2 lyžičky kryšt. cukru, 1/2 lyžičky želatíny, 30g rýchlosoli. Mäso treba nakrájať a rozklepať, pridať napučanú želatínu, cukor a rýchlosoľ. Zmes treba dobre premiešať (asi 1/2 hodinu) a potom dať na 24 hod. do chladničky. Počas tejto doby 2-3x premiešať. Potom zmes dobre natlačiť do formy na šunku a variť vo vodnom kúpeli 2 hodiny. Voda nemá vrieť, má mať asi 70-80°C. Šunka sa z formy vyberá až po vychladnutí. Myslím, že v tých sáčikoch na tlačenku by to mohlo ísť, ale ja s tým skúsenoť nemám.

  • Kamil Krybus | 6. 2. 2007 18:44

    Věruško, jen pro pořádek. Si(y)natra byl zpěvák a ta rychlosůl je sany(i)tr. Jinak recept doporučuji, velmi chutné pošušňáníčko.

  • Lenka Kristová | 6. 2. 2007 02:38

    Andro, pokud můžete napsat přesný popis, budu moc ráda. Zatím jsem všude četla, že se balí do sáčku na tlačenku. Pokud máte jiný recept, napište prosím.

  • Věra Kániová | 5. 2. 2007 21:53

    rychlosůl jinak taky synatra,k dostání určitě u řezníka,v drogerii i supermaketech,nebylo potřeba ironie,paní Lenko,taky jsem nevěděla kde ji mám schánět,navíc,jak vidíme,má i spoustu jiných názvů.

  • Ivana Nedbalková | 5. 2. 2007 21:02

    Děkuji, určitě vyzkouším.

  • Hana P. | 5. 2. 2007 20:54

    Dávám do oblíbených. Musím koupit suroviny a rychlosůl. S tou to bude horší, jsem z malého města.

  • Andra | 5. 2. 2007 19:21

    Pre Lenku K. - do šunky som nedávala koreniny. Do mäsa som pridávala len želatínu, vodu na jej rozpustenie, rýchlosoľ a trošku cukru. Rýchlosoľ sa kedysi dala zohnať len od mäsiarov, ktorí ju používajú pri výrobe šuniek. Nedávno som si ju všimla v nejakom hypermarkete... myslím, že to bol v Kaufland.

  • Květoslava B. | 5. 2. 2007 19:11

    Rychlosůl se prodává pod názvem Praganda, jednou jsem ji koupila v Ternu, teď naposled v Makru.

  • Jarmila Sejdlová | 5. 2. 2007 18:27

    Už moje babička ji vařila a dodnes mi na čerstvý chleba nic tak nechutná.Dá se udělat i z menšího množství,ale pozor,pak je málo šťávy na zalití do kelímků a ta šťáva jako sos je nejlepší

  • Zdenka Tomanová | 5. 2. 2007 18:23

    Vyzkoušené,vynikající,chlapům do práce,nedá se srovnávat s koupenýma konzervama.DOPORUČUJI

  • Jana Remková | 5. 2. 2007 18:18

    Paní Ivanko,vydrží minimálně měsíc nezavařená,ale dá se i zavařit,vynikající na dovolenou,v autobuse všichni nadávali,že to voní a děláme chutě.Nicméně konzerva u nás většinou nevydrží déle než týden.Ydravím a zkuste,Jana Remková

  • Lenka Kristová | 5. 2. 2007 17:50

    Jaroslavo, ač je to k nevíře, u nás se ještě nedávno prodávala v drogerii.Takže pro zeleninu do masny a pro maso do prodejny nábytku zřejmě nebude nic překvapujícího.

  • Jaroslava Li | 5. 2. 2007 14:46

    Kde mohu koupit rychlosůl, prosím?

  • Lenka Kristová | 5. 2. 2007 12:53

    Andro, když děláte šunku, dáváte tam i něco jiného? Myslím nějaké koření nebo česnek.

  • Andra | 5. 2. 2007 10:23

    Podobne som robila domácu šunku. Robila som ju ale z chudšieho bravčového mäsa (karé, pliecko, krkovička). Rýchlosoľ bola k výrobe nevyhnutná.

  • Ivana Nedbalková | 4. 2. 2007 19:12

    Jak dlouho konzerva vydrží?

  • Pavla Remková | 4. 2. 2007 17:35

    Vepřovou konzervu miluju!!Dokážu to snídat,večeřet!! Jen opravdu se to musí dělat v tlakovém hrnci, protože to jinak není ono, ta rychlosůl tam musí být, je to maso červenější a jemnější, výborný sosík!!!MŇAM!!

  • Lenka Kristová | 2. 2. 2007 12:55

    Zdenko, zdravý bůček skoro light:) Známá to dělá, ta rychlosůl je tam asi proto, aby to vydrželo déle, dává to do uzavíratelných sklenic, prý je to výborné, používá to pak i na topinky nebo špagety, když nemá čas vařit maso.

  • Zdenka Korábová | 2. 2. 2007 12:16

    Klidně vynechám rychlosol, té mám dost v salámech a když chci věnovat čas takové práci, tak at je to zdravé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Chuťovky Pomazánky Vepřové Svačina Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Rychlosůl Sůl Vegeta Vepřový bůček Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký tvarohový koláč

Lehký tvarohový koláč

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

"Tiramisu" roláda

"Tiramisu" roláda

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Fazolky s vepřovou panenkou

Fazolky s vepřovou panenkou

Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

94
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
57
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
52
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
50
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
45
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Vepřová konzerva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact