Rohlíky pokrájíme na menší kostičky a dáme do mísy. Na rohlíky nastrouháme na hrubém struhadle cuketu, osolíme, okořeníme, promícháme a šťávu z cukety, necháme vsáknout do rohlíků. Přidáme vejce, pokrájenou papriku, česnek, promícháme a směsí naplníme připravenou kapsu, kterou zavřeme jehlicemi nebo ji zašijeme.
3
Nadívanou kapsu posadíme na pórek, ochutíme pepřem a kmínem, maličko podlijeme, zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme cca hodinu, pak odklopíme a dopékáme, za občasného podlití a přelití kapsy šťávou, doměkka a dozlatova.
Hotovou kapsu necháme chvíli odstát, pak ji uvolníme od jehel či provázku a pokrájíme na plátky.
5
Plátky nadívané kapsy, podáváme s pórkovým sosem, cuketovým (kysaným, hlávkovým, patizonovým, dýňovým...) zelím a knedlíky dle vlastního výběru a chuti.