• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová játra ve vinné omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová játra ve vinné omáčce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová játra ve vinné omáčce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová játra játra
    • 200
      g anglická slanina
    • olej
    • cibule
    • česnek
    • nové koření
    • rajčata
    • 2
      dl vývar
    • 1,50
      dl červené víno
    • sůl
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • 30
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Játra nakrájíme na nudličky a v sáčku naklepeme tak, aby se nerozdrtila. Opepříme a obalíme v hladké mouce. Zprudka opečeme na oleji a másle po obou stranách tak, aby nebyla úplně hotová a dáme stranou. Pokrájíme cibuli, slaninu a česnek a orestujeme, zalijeme vínem, vývarem, worchestrem, okořeníme novým kořením a vaříme 2-3 min.Pak přidáme oloupaná, nasekaná rajčata, dochutíme omáčku, vložíme játra a dusíme. Těsně před dokončením osolíme.
2
Podáváme s rýží, chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štika ve vinné omáčce

Štika ve vinné omáčce

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 9. 4. 2016 20:39

    Mně to docela chutnalo, příteli vůbec. Kombinace jater a vínové omáčky není zcela typická, takže asi nebude úplně pro každého.

  • MílaO | 17. 2. 2011 13:54

    Játra jsem nenaklepávala, nenašla jsem odvahu. opékala jsem pouze na oleji, na másle neopékám. Ale až teˇjsem zjistila, že jsem zapomněla na ta rajčata :-D , asi jak tady pečuji o 3 marody, tak jsem nějak mimo. Takže jsem v podstatě dělala jiné jídlo, ale i tak to bylo velmi, velmi dobré. Chválím. Příště dodám ta rajská.

  • Lea Smithy | 12. 8. 2008 15:02

    Jsou křehčí a rychleji se udělají ;-)

  • Danka Snášelová | 5. 8. 2008 15:54

    Ještě v životě jsem játra nenaklepávala. Z jakého důvodu se játra nakrájená na nudličky mají ještě naklepávat? :-))).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Červené víno Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Nové koření Olej Pepř mletý Rajčata Sůl Vepřová játra Vývar Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

127
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
106
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
94
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
51
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
50
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Blesk.cz Autor Dětí Nagana, režisér Dan Pánek: Oženil se!

Autor Dětí Nagana, režisér Dan Pánek: Oženil se!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Další doporučené recepty:

Vepřová játra na smetaně
Vepřová játra na smetaně
Vepřová játra obalovaná
Vepřová játra obalovaná
Vepřová játra s chilli omáčkou
Vepřová játra s chilli omáčkou
Vepřová kapsa na pórku s cuketovou nádivkou
Vepřová kapsa na pórku s cuketovou…
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a…
Vepřová krkovice se šlehačkou
Vepřová krkovice se šlehačkou
  • Recepty.cz
  • Vepřová játra ve vinné omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact