• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová játra ve vinné omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová játra ve vinné omáčce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová játra ve vinné omáčce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová játra játra
    • 200
      g anglická slanina
    • olej
    • cibule
    • česnek
    • nové koření
    • rajčata
    • 2
      dl vývar
    • 1,50
      dl červené víno
    • sůl
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • 30
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Játra nakrájíme na nudličky a v sáčku naklepeme tak, aby se nerozdrtila. Opepříme a obalíme v hladké mouce. Zprudka opečeme na oleji a másle po obou stranách tak, aby nebyla úplně hotová a dáme stranou. Pokrájíme cibuli, slaninu a česnek a orestujeme, zalijeme vínem, vývarem, worchestrem, okořeníme novým kořením a vaříme 2-3 min.Pak přidáme oloupaná, nasekaná rajčata, dochutíme omáčku, vložíme játra a dusíme. Těsně před dokončením osolíme.
2
Podáváme s rýží, chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štika ve vinné omáčce

Štika ve vinné omáčce

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Vinné kostky

Vinné kostky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 9. 4. 2016 20:39

    Mně to docela chutnalo, příteli vůbec. Kombinace jater a vínové omáčky není zcela typická, takže asi nebude úplně pro každého.

  • MílaO | 17. 2. 2011 13:54

    Játra jsem nenaklepávala, nenašla jsem odvahu. opékala jsem pouze na oleji, na másle neopékám. Ale až teˇjsem zjistila, že jsem zapomněla na ta rajčata :-D , asi jak tady pečuji o 3 marody, tak jsem nějak mimo. Takže jsem v podstatě dělala jiné jídlo, ale i tak to bylo velmi, velmi dobré. Chválím. Příště dodám ta rajská.

  • Lea Smithy | 12. 8. 2008 15:02

    Jsou křehčí a rychleji se udělají ;-)

  • Danka Snášelová | 5. 8. 2008 15:54

    Ještě v životě jsem játra nenaklepávala. Z jakého důvodu se játra nakrájená na nudličky mají ještě naklepávat? :-))).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Červené víno Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Nové koření Olej Pepř mletý Rajčata Sůl Vepřová játra Vývar Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Bábovka s vaječným koňakem

Bábovka s vaječným koňakem

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Brokolicová polévka II.

Brokolicová polévka II.

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

72
Okurková limonáda s citronem
Okurková limonáda s…
36
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
31
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
29
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
26
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Detaily její smrti

Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Detaily její smrti

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Vepřová játra na smetaně
Vepřová játra na smetaně
Vepřová játra obalovaná
Vepřová játra obalovaná
Vepřová játra s chilli omáčkou
Vepřová játra s chilli omáčkou
Vepřová kapsa na pórku s cuketovou nádivkou
Vepřová kapsa na pórku s cuketovou…
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a…
Vepřová krkovice se šlehačkou
Vepřová krkovice se šlehačkou
  • Recepty.cz
  • Vepřová játra ve vinné omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact