Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Po obvodu plátky na několika místech nařízneme. Potom játra lehce naklepeme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
2
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a plátky jater na něm z každé strany asi 3-4 minuty opékáme. Vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Do oleje přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli. Přidáme česnek, chilli kečup, sůl, promícháme a podusíme asi 2 minuty. Přidáme 4 lžíce vody, zamícháme a omáčku ještě asi 3 minuty povaříme. Bylinky opereme, vytřepeme a nasekáme.
3
Hotová játra urovnáme na talíře, osolíme a přelijeme omáčkou. Jako přílohu podáváme rýži.
Nedoporučuji. Včera jsem vařil a už nikdy vařit nebudu. Ta omáčka z oleje a kečupu je hrozná šlichta.
Šárka Rudlová
|24. 1. 2010 17:00
Stačí i obyčejný kečup a trocha chilli nebo feferonek a je z toho vynikající jídlo.
Lucia Awad
|12. 12. 2009 11:35
ten recept je ozaj super , a k tomu zabere malo casu ..
Jana
|8. 2. 2008 20:08
Také se připojuji. Je to moc dobrý nápad, do omáčky jsem dala i trochu křenu, protože jsem neměla chili kečup, bylinky jsem použila až na hotové jídlo, petrželku.Díky za recept.
Lucie Chalupská
|25. 11. 2007 18:07
děkuji za výborný recept
Gernátová
|19. 3. 2007 17:22
Tak musím říct, že je to vynikající.Takhle dobrě upravená jástra jsme s manželem už dlouho nejedli.Dávám za jedna a velkou pochvalu.