• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vepřová játra na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová játra na smetaně

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 46
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová játra na smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g játra
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 2
      lžíce sádlo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks smetana (Kelímek)
    • 1
      bobkový list
    • 4
      ks nové koření (Zrnka)
    • 4
      ks pepř celý (Zrnka)
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      lžička cukr
    • sůl
    • 50
      g slanina

Postup přípravy receptu

1
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky, cibuli nakrájenou na drobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na jemném struhadle a se slaninou nakrájenou na kostičky orestujeme na rozpáleném sádle, přidáme játra, která na tomto základě osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme do měkka.
2
Do vydušeniny přidáme divoké koření, sůl a citronovou šťávu, necháme přejít var a zahustíme smetanou smíchanou s moukou. Provaříme nejméně 30 minut. Vybereme koření a omáčku nemusíme cedit. Dle potřeby dochutíme hořčicí, cukrem a solí.
3
Hotový pokrm podáváme s jemným karlovarským knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Vepřová játra s chilli omáčkou

Vepřová játra s chilli omáčkou

Vepřová játra ve vinné omáčce

Vepřová játra ve vinné omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • romikk | 28. 1. 2017 13:32

    :-D :-D :-D :-D Mnam Mnam Mnam superrrrrrr

  • Jarmila | 12. 8. 2014 15:48

    Dostala jsem recept přes kamarádku. Je to rychlé a skvělé, a s tou horčicí super, se zeleninou chutná jako svíčková. Moooc dobré. Děkuji

  • Jitka Schurrerova | 20. 7. 2013 15:27

    Vyborne, rychle, skvele!

  • naty | 25. 3. 2013 22:05

    Vyzkousela jsem tento recept,a klobouk dolu.Manzel si pomlaskaval jaka je to dobrota,a ja se musim priznat ze take.Klobouk dolu a jeste jednou diky za vyborny recept:-) :-)

  • Dorinka.007 | 7. 5. 2012 13:57

    Přítel miluje játra a nejraději je má se slaninou na cibulce, ale po dnešku je jasným favoritem tento recept,mňam. Jdu si přidat :-)

  • Monika Hans | 22. 2. 2012 21:00

    Natrefila jsem na tento recept náhodou a zaujal mne, protože játra máme rádi. Uvařila a nestačila se divit nejen já, ale i manžel, jak dobré to je. Takže moc děkuji za skvělý recept, který je již zapsán v mé kuchařce. Skvělé. <3

  • Lida | 11. 1. 2012 12:41

    Je to moc dobré,z vepřových jater,opravdu rychlé a podobné chutí svíčkové

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 29. 10. 2011 17:22

    Moc dobré ;-)

  • Tereza T
    Tereza T | 4. 2. 2011 13:08

    Opraveno, díky.

  • Eva1 | 3. 2. 2011 22:18

    Myslím si, že je to překlep editora a patří vepřová játra, už podle názvu. Vařila jsem několikrát z vepřových jater a omáčka byla vynikající. ;-)

  • Eva1 | 3. 2. 2011 22:18

    Myslím si, že je to překlep editora a patří vepřová játra, už podle názvu. Vařila jsem několikrát z vepřových jater a omáčka byla vynikající. ;-)

  • Milli1 | 27. 1. 2011 15:30

    Tak jsem dnes udělala tento recept a musím uznat, že jsem už dlouho něco tak dobrého nejedla. Je to vážně SUPER recept. Dávám velikou 1

  • Mirka | 28. 12. 2010 08:16

    Když paní Věra píše v receptu drůbeží játra tak to jsou v překladu kuřecí játra.

  • petr | 26. 11. 2010 23:11

    muže to byt dobré,ale vařite vepřové játra a nebo kuřecí játra??? :-[

  • Katuš | 18. 11. 2010 20:09

    Tento recept je opravdu skvělý a rychlý trochu mi to připomíná chuť svíčkové :) dopotučuji ;-)

  • Eva1 | 14. 10. 2010 23:04

    Měla jsem na oběd 10 řemeslníků všem moc chutnalo.Díky za recept.

  • Markéta Šašková | 28. 4. 2010 15:40

    Dělala jsem poprvé a vynikající!!! Ale příště musím cibulku opéct více do hněda, aby i omáčka byla hnědší. Jinak výborné :-)

  • Alena Amchova | 30. 12. 2009 13:29

    Výborné !!! Jedna z nejlepších úprav jater co jsme kdy jedli.Doporučuji ještě přidat 1deci červeného vína.

  • Pája S | 27. 3. 2009 15:39

    Zrovna jsme dojedli a musím pochválit.Velice chutné,zajímavé a neobvyklé.Použila jsem kuřecí játra .Moc lahodné a za jedna .Mohu jen doporučit a tento recept zakotví na našem jídelníčku.

  • Eva Přecechtělová | 26. 3. 2009 13:48

    Děkuji za velmi dobrý recept. V rodině si získal velkou oblibu.

  • Hana Kvasnicova | 22. 2. 2009 12:20

    Moc dobré. Dělala jsem z krůtích jater.Všem chutnalo.

  • Jitka Hotová | 15. 2. 2009 16:16

    Doporučuju všem. Je to ňamka, dávám za 1

  • Danka Snášelová | 23. 6. 2008 18:45

    Místo vepřových jater jsem omáčku udělala z jater kuřecích. Je to rychlovka. Jatra se vůbec nemusí dlouho tepelně upravovat. Stačí jenom chvíli orestovat na zelenině, pak podlít trochou vody (vřelou) a přilít sladkou smetanu. Pak do vařící omáčky zamíchat záklechtku (mléko-hladká mouka) a nechat 8-10 minut povařit. Hořčice a citrónová šťáva dává omáčce znamenitou chuť .Je to taková falešná svíčková. Dávám za 1.

  • Simona Hammerová | 16. 4. 2008 14:01

    Místo mrkve a celeru jsem dala 1/2 zeleninovou směs na svíčkovou Halali od Hamé,je to výborné.

  • Simona Peterková | 14. 4. 2007 12:41

    výborné dávám za jedna

  • Saber | 11. 3. 2007 18:02

    Výborné!!! Byl jsem velmi příjemně překvapen. Z receptu jsem jen vynechal celer (ze zásady nejím :-))). Místo celého pepře jsem dal čerstvě mletý. Játra jsem dusil a vařil podlité hrnkem vody asi 30minut, se smetanou jsem pak dusil dalších 25minut. Byla nádherně měkká. Podávali jsme s rýží. Chuť vzdáleně asociuje svíčkovou s lehkým zvěřinovým podtónem, který se zajímavě snoubí s velmi jemnou, až paštikovou chutí jater. A určitě nezapomeňte přidat citron! Všem vřele doporučuji.

  • ;) ;D | 23. 11. 2006 15:26

    no...delal jsem ten recept i ja. jenom mi to moc nevyslo. ale to bude tim ze v kuchyni jsem jako eskymak na sahare.jednak jsem neodhadl mnozstvi a jednak ani ingredience nebyly kosher.tak to skoncilo pridanim cesneku a rajskeho pretlaku.

  • Eva Z. | 17. 9. 2006 12:19

    Ahojky,je to dobrý,ale taková falešná svíčková,ne?Akorát místo hovězího jsou tam játra.Ale je to dobrý a to je důležitý.

  • Alca Bilavčíková | 15. 2. 2006 14:26

    To je taaak dobrý!! právě sedím nad talířem.. Máme to s rýží, a je to strašná mňamka!!

  • Liběna Lesonická | 13. 2. 2006 15:05

    Dělala jsem,všem moc chutnalo.

  • Marie Holinková H. | 17. 11. 2005 15:54

    Udělala jsem tuto omáčku z drůbežích jater a taky neměla chybu. Nedala jsem tam hořčici ani cukr, jen na závěr trošku octu, mletý pepř a dosolila jsem. Myslím, že by šla tato omáčka udělat i z ledvinek, plíček nebo srdíček..... Děkuji a dávám za 1....

  • Piotr Zubek | 16. 9. 2005 14:02

    Omáčka neměla chybu, byla supr. Játra ale byla trochu tvrdá, myslím, že to bude těmi 30 minutami... Asi je to zbytečně dlouho. Když jsem je zkoušel dřív, byla měkuočká...

  • Magdalli Rusková | 12. 9. 2005 18:36

    Opravdu velmi dobré. Mňam.

  • Boh. M. | 17. 3. 2005 21:35

    Velmi dobrý recept. Syn mi poprvé snědl játra bez řečí a s chutí.

  • Stefan Bajkai Stefan | 20. 11. 2004 18:46

    Toto je super recept na jatra. Ja uz zijem 22 rokov v U.S. a pred 15-timy rokmy vymizly jatra zo supermarketu. Ale teraz sa to znova objavilo pre spanielskych zakaznikov. Tak ten recept bol "SUPER".

  • Helena S. | 16. 8. 2004 06:40

    Bajecne! Citron, smetana, koreni a horcice krasne ochuti cely recept, ze jatra nejsou citit jatry, ale maji velmi vyvazenou a dobrou chut. S knedlikem by byly dobre, ale my si je dali s ryzi. Byla jsem mile prekvapena, jak se jatra daji upravit- udelejte si je taky! Z Chicaga zdravi Helena

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Hořčice plnotučná Játra Mrkev Nové koření Pepř celý Sádlo Slanina Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové s cibulí na černém pivu

Vepřové s cibulí na černém pivu

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a…

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Směs na špagety

Směs na špagety

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

64
Dýňová tortila
Dýňová tortila
45
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
38
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
37
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
28
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 8. 7. 2025: Komu dnes půjde práce od ruky a kdo bude stát před těžkým rozhodnutím?

Denní horoskop na úterý 8. 7. 2025: Komu dnes půjde práce od ruky a kdo bude stát před těžkým rozhodnutím?

Ženy.cz Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Blesk.cz Pavel Trávníček, hvězdný princ z Popelky: Kolaps srdce! Okamžitý převoz na sál

Pavel Trávníček, hvězdný princ z Popelky: Kolaps srdce! Okamžitý převoz na sál

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Další doporučené recepty:

Vepřová "pečeně" v papiňáku
Vepřová "pečeně" v papiňáku
Vepřová čína
Vepřová čína
Vepřová játra na kořenové zelenině
Vepřová játra na kořenové zelenině
Vepřová játra obalovaná
Vepřová játra obalovaná
Vepřová játra s chilli omáčkou
Vepřová játra s chilli omáčkou
Vepřová játra ve vinné omáčce
Vepřová játra ve vinné omáčce
  • Recepty.cz
  • Vepřová játra na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact