Z plátku masa odřízněte zbytky tukového krytí, má-li nějaké. Pro delší pečení by byly báječné, na rychlé jídlo z pánve ho bohužel nepotřebujete. Očištěné maso položte na prkénko a nakrájejte ho na co nejtenčí nudličky, silné jen 2-3 mm. Nesnažte se tento krok provést bez náležitě ostrého nože. Nudličky smíchejte s kořením pěti vůní, solí a vínem a nechte stát někde bokem, ale ne v lednici.
Cuketu omyjte a nakrájejte podélně na co nejtenčí tenké plátky. Ty pak položte v několika vrstvách na sebe a ještě je nakrájejte na stejně tenké nudličky. Mrkev oškrábejte a zešikma nařežte na velmi tenká kolečka. Z cibule odřízněte kořínky, zbavte ji vyschlé vnější vrstvy a zaschlých konců nati a pak nakrájejte na kolečka. Nespoléhejte se na to, že zeleninu dokrájíte, až bude maso v pánvi. Jakmile do ní vhodíte maso, už na něco takového nebudete mít čas.
3
Sojovou a rybí omáčku, rýžový ocet a solamyl smíchejte s 50 ml vody. Měli byste tedy mít tři části přípravy: ochucené maso, nakrájenou zeleninu a aromatizovanou vodu. Pánev rozehřejte nasucho, na plotýnce nastavené na nejvyšší výkon. Jakmile se bude za jednu až dvě minuty tvářit velmi rozpáleně (a ona bude), přilijte dvě lžíce oleje. Ty hned začnou kouřit, proto neotálejte a okamžitě přidejte maso. V ten samý okamžik začněte masem v pánvi promíchávat a nepřestaňte dřív, než se ze všech stran zatáhne a ztratí syrovou podobu, zhruba minutu.
Sejměte pánev nebo wok z plotýnky a vyklopte maso stranou. Vraťte pánev zpět, přilijte zbytek oleje a vhoďte do ní veškerou zeleninu. Opět minutu mrštně míchejte, pak zalijte připravenou tekutinou. Pozor, ihned se jí velká část odpaří a může vám popálit ruku náhle vzniklou párou - přilévejte tedy tekutinu z boku a ruku držte mimo prostor pánve. Míchejte, aby se zelenina obalila a nasákla chutě, a aby omáčka rovnoměrně zhoustla, stačí necelou minutu.
5
Pokud nepoužijete solamyl na zahuštění, ještě chvíli vařte, až se část tekutiny odpaří a omáčka zhoustne sama od sebe. Vraťte do pánve opečené maso. Neodoláte-li pokušení vhodit do jídla arašídy, mandle nebo pekanové ořechy, udělejte to teď. Naposledy prohoďte nebo zamíchejte a máte hotovo. Ihned odstavte a pro začátek podávejte třeba s dušenou jasmínovou rýží nebo předem uvařenými asijskými nudlemi.