1 - Zelí obereme ze suchých listů, vyjkrojíme košťál a nakrajíme na proužky.
2
2 - Vě větším hrnci rozpálíme trochu oleje a dáme osmahnout nakrájanou cibuli, přidáme nakrájenou papriku a rajčata.
3
3 - Přidáme nakrajené zelí a podlijeme rýžovým octem a vínem ochutíme bobkovým listem a pridáme nakrájené jablko, suché chilli a pár zrnek sečuánského koření.
4
4 - Podléváme vodou podle potřeby a dusíme do měka (my máme radši trošku křupavé).
5
5 - Dáváme pozor aby se nám nepřipálilo.
6
6 - Když chceme mít trochu hustší šťávu, přidáme lžíci maizeny a převaříme.
7
7 - Večer sme dali vepřové kotlety namarinovat kořením 5 chutí a troškou dřevěného sečuánského koření a oleje.
8
8 - na druhý den jsme dali na rozpálený gril a grilovali z obou stran. (dobré nechat 5 minut zakryté odležet)
9
9 - Knedlík jsme neměli, tak jsme v pařáku připravili koupené čínské slané pařené buchty které jsme přizdobili opraženou na drobno nakrájanou anglickou slaninou.