Těsto jsem delala s hladkou moukou. A jinak podle receptu a je úžasné. Jen špatná receptura na krém. Mam ho ridky jak blázen. A ted nevim co udelat aby to bylo skvělý a to jsem dělala poprve :-(
Mně teda žádná hrouda nevznikla. Je z toho jakási hrubozrnná drchlanina. Nevím, zda je to moukou nebo rukama. Odpalovala jsem jak divá, ale těsto se nespojilo v nic konzistentního. V porovnání s jinými recepty mě ale zaráží množství vody - je téměř jednou takové, tak si říkám, jestli to není tím. Zkusila jsem ještě jiný recept s hladkou moukou a menším množstvím vody a napoprvé paráda... :-\
Většinou se dává hladká mouka,ale já třeba dělám osvědčený recept na věnečky s poloh.moukou 150g,místo sádla dám 50g hery.Vejce (4 velká)přidávám hned po odstavení hrnce,jedno po druhém a přidám zarovnanou lžičku kypř.prášku.Peču na 210 stupňů 14-15 minut,krásně naskočí.Z jedné dávky mám 35 věnečků o průměru 5 cm.Nechám chvíli vychladnout a pak prokrojím a nic se nedrobí.Věnečky stříkám dvojitě,jsou pak pěkně nafouknuté.Dnes jsem je pekla a báječně se povedly. :-))
nepatří místo hrubé mouky hladká? :-\
Místo másla jsem dala sádlo a povedly se! Krém jsem nedělala podle receptu - mám vlastní. Všem recept (alespoň na těsto) doporučuji.
ahojky lidicky ja delam 1i mleka ,4 pudinky,podle chuti pridat cukr a vanylkovy cukr,skuste to a uvidite.
Dnes jsem recept vyzkoušela a musím říct, že je výborný! Vše se povedlo a děkuji autorce :-)
Těsto se povedlo ,tak věnečky jsou výborné. :-)
Taky si myslím..hledám už nějakou dobu ten pravý recept na větrníčky, a opravdu vždy jsou na 0.5l mléka uvedeny 2 pudinky.
Dobrý večer, právě mám upečenou první várku. Jsou SUPER postupovala, jsem přesně dle receptu, jen jsem je udělala moc malé.. tak příště je udělám trošku větší. :-|
Podle mě by tam mělo být o 1 puding více :-) ( na řídký puding do misky se dává 1/2l - 1puding viz.návod na obale) a na krém 1l mléka na minimálně 2,5 - 3pudingy. Já dávám 750ml mléka na 2 pudingy :-)
Věněčky jsou skvělé! Jen se pekly déle, než je uvedeno v receptu - klasická velikost věnečků cca hodinu, pak jsem z toho udělala pidivětrníčky a ty ccca 30 minut. Krém jsem udělala podle zkušeností ostatních raději jiný (mandlový - cukr, máslo + mandlový pudink), ale těsto bylo výborné!
Možná, že jsou dobré (ke stádiu jedení jsme se nedostali, skončili na kompostu), ale krém je tak extrémně tekutý, že se to nedá použít! :'(
poprvé jsem dělala věnečky, napodruhé jsem z toho udělala větrníky, bylo to jednodušší a vešlo se do nich víc polevy :-) ale jsou výborný :-P
MOCKRAT DEKUJI ZA RECEPT. DNES JSEM DELALA, RYCHLE, JEDNODUCHE A VYNIKAJICI. DAVAM OBROVSKOU 1.
:-\ ...tak vyzkoušejte ,,Vanilkový a kakaový krém na dorty,...,,ten Vám nepoteče ;-)
Těsto bylo naprosto v pořádku, ale krém byl strašně tekutý - nevím co jsem udělala špatně. :-( Jinak krém byl chuťově výborný, ale opravdu velmi tekutý..
dopečeno,spapkáno, vynikající a jednoduché, jen krému by stačila polovina ,moc díky za recept, Babičová
dopečeno, spapkáno, vynikající !!! Jednoduchý! Jen toho krému by stačila polovina. MOC děkuji za recept, Babičová
Včera jsme z manželem tento recept vyzkoušeli a výsledek byl skvělej.Akorát na tuto dávku těsta jsme udělali krém jen z necelého 3/4 litru mléka a i přesto nám ještě zůstalo.Jinak po věněčkách se jen zaprášilo.
Paní Jano z VM, dělám krém do věnečků stejný jako vy (4 pudinky na 1 l mléka), ale neznám to s těmi vejci. Ráda bych to vyzkoušela. Můžete mi, prosím, poradit, kolik vajec dáváte do této dávky krému a jakou mají mít konzistenci, popř. jak dlouho je v páře asi šleháte? Věnečky budu dělat zítra. Děkuji Vám za odpověď.
Ach jo , moje venecky , dnes zkoncily v kosi . Pekla jsem vse podle receptu a bez uspechy , cela nestastna bezim z5 na net . A ejhle chyba v receptu asi to je vazne tou vodou , dala jsem 1l . A ne a ne se upect . Porad jsou mokre. Takze pani Zdenko , dekuji vam za opravu , no chybama se clovek uci .
Opraveno.
Pozor, stále je tu v receptu ta chyba - je uvedeno 1 l vody!!! I já mám osvědčený tento recept, ale je v něm skutečně 1/4 litru vody, jak již před 2 roky psala Zdeňka - kuchařko.cz, nešlo by to opravit????
Nezkoušela jsem dělat odpalované těsto z mléka, vždycky z vody - recept mám od své maminky, u níž byly věnečky specialita, milovaná celou širokou přízní. Ona (a já také) dáváme mouku hladkou a tuk - část sádla, hery a másla - je to vynikající.Na 1 l mléka dávám 4 pudingy a hodně osladím, aby se už nemuselo máslo sladit a ještě do másla vedle pudingu přišlehávám - na zlehčení - žloutkový krém (v páře šlehaná celá vejce s krupicovým cukrem - na 1 vejce 2 lžíce cukru) - je z toho vynikající odhlehčený krém ! Pochopitelně musí se dát trochu rumu do krému. Mám toto léta vyzkoušené a je to opravdu famózní.
Pani Jarko, děkuji za pochválení, můj recept na žloutkové věnečky jsem dala do diskuze na téma: potřebuji poradit ( odpalované těsto) , ale ne každý tam zabrousí, tak je dnes napíšu do nových receptů pod názvem "žloutkové věnečky z odpalovaného těsta ". Jinak v sedmdesátém vydání populární "sandtnerky" ,se na str.360 dočteme, že na odpal. těsto lze použít vodu, nebo mléko, já mám vyzkoušené těsto s mlékem, jsem ráda že vám také chutnají :-)))
Dělala jsem věnečky přesně podle receptu paní Míly Kořínkové http://recepty.atlas.cz/diskuze_prispevek.asp?id_prispevek=JNCOKPPRP a byly absolutně famozní. Jak chuťově tak i vzhledově (zlatavé, nádherně nadýchané). Krém chutnal snad ještě líp než v kupovaných věnečcích. Opravdu doporučuji!!!
Není toho mléka moc na 1,5 balíčku pudinku ? Nebude krém moc řídký ?
V receptu je chyba v množství vody,má být 1/4 l vody.