Já dělám odpalované těsto také z másla, ale četla jsem recepty s olejem, sádlem, Herou, margarínem, takže asi lze pouřít libovolný tuk...
Napíši Vám ještě recept na věnečky bez smetolu, z másla. Postup přípravy je stejný: 2 dl vody, 70 g másla, 110 g polohrubé mouky, 3 vejce, špetka soli.
Delam venecky podobne, jen jako tuk pouzivam Heru a pouzivam hrubou mouku.Pokud se mi nechce delat s venecky, rozetru na pecici papir tenkou vrstvu hmoty (ale tak 3 cm od kraju, hodne to nabyde, tak at to neutika z plechu). Takto udelam 2 placky, promazu kremem a po vychladnuti v lednici krajim rezy.
Ten tuk je neco jako maslo nebo spis margarin?
Místo smetolu můžete použít stellu.
Kupovala jsem ho asi před třemi týdny v Olomouci v Hypernově
A měli pravdu,alespoň u nás v kraji už několik let smetol není,ale nahradila ho Stela nebo cukrářská Lukana.
Me ale vsude v super - hyper marketech rekli ze smeto se uz nekolik let nevyrabi.
Jančo, smetol je tuk na pečení a běžně ho kupuju v supermarketech
prosím,co je to smetol?To je něco jako škrobová moučka???
Tyto věnečky dělávám a můžu potvrdit že jsou moc dobré. Jen chci doporučit: při tvoření věnečků pomocí cukrář.sáčku s větší trubičkou dělám dva kroužky na sobě, aby věnečky byly vyšší a daly se rozkrojit. Těsto dělám stejně ale do krému nedávám mouku ale jen uvařený pudink, máslo ml.cukr, vanil.cukr