• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Věnečky z odpalovaného těsta
Napište svůj komentář k receptu

Věnečky z odpalovaného těsta

autor: Miroslava Marková
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Věnečky z odpalovaného těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g voda
    • sůl
    • 150
      g smetol
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 4
      vejce
  • Krém
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      vanilkový pudink
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      máslo
    • moučkový cukr
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Do vody přidáme pár zrníček soli, smetol a přivedeme do varu. Vmícháme polohrubou mouku a mícháme, dokud se směs nespojí. Necháme vychladnout, občas směs zamícháme a do vlažného přidáváme postupně vejce (než přidáme další vejce, to před ním pořádně vmícháme). Vymažene plech (trochu) ztuženým tukem a větší trubičkou tvarujeme věnečky. Troubu rozpálíme na 210 °C, pak do ní dáme věnečky a neotvíráme troubu alespoň 10 minut, aby věnečky neklesly. Pečené věnečky rozřízneme na poloviny a plníme krémem.
2
Krém: uvaříme pudink, občas ho zamícháme, aby se nevytvořil škraloup a do vychladlého zašleháme 1 máslo, cukr podle chuti a trochu rumu. Krémem plníme věnečky, které nakonec můžeme pomazat hustší rumovou polevou (vařící voda, cukr moučka, trochu rumu).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 25. 5. 2007 10:44

    Já dělám odpalované těsto také z másla, ale četla jsem recepty s olejem, sádlem, Herou, margarínem, takže asi lze pouřít libovolný tuk...

  • Miroslava Marková | 21. 5. 2007 14:25

    Napíši Vám ještě recept na věnečky bez smetolu, z másla. Postup přípravy je stejný: 2 dl vody, 70 g másla, 110 g polohrubé mouky, 3 vejce, špetka soli.

  • Sarka Honzakova | 19. 5. 2007 20:45

    Delam venecky podobne, jen jako tuk pouzivam Heru a pouzivam hrubou mouku.Pokud se mi nechce delat s venecky, rozetru na pecici papir tenkou vrstvu hmoty (ale tak 3 cm od kraju, hodne to nabyde, tak at to neutika z plechu). Takto udelam 2 placky, promazu kremem a po vychladnuti v lednici krajim rezy.

  • Marketa F. | 19. 5. 2007 17:16

    Ten tuk je neco jako maslo nebo spis margarin?

  • Miroslava Marková | 19. 5. 2007 10:24

    Místo smetolu můžete použít stellu.

  • Ivana Kašparovská | 19. 5. 2007 08:56

    Kupovala jsem ho asi před třemi týdny v Olomouci v Hypernově

  • Zdeňka | 18. 5. 2007 21:59

    A měli pravdu,alespoň u nás v kraji už několik let smetol není,ale nahradila ho Stela nebo cukrářská Lukana.

  • anonym | 18. 5. 2007 12:27

    Me ale vsude v super - hyper marketech rekli ze smeto se uz nekolik let nevyrabi.

  • Ivana Kašparovská | 18. 5. 2007 11:56

    Jančo, smetol je tuk na pečení a běžně ho kupuju v supermarketech

  • Janča | 18. 5. 2007 11:50

    prosím,co je to smetol?To je něco jako škrobová moučka???

  • Ivana Přikrylová | 18. 5. 2007 11:18

    Tyto věnečky dělávám a můžu potvrdit že jsou moc dobré. Jen chci doporučit: při tvoření věnečků pomocí cukrář.sáčku s větší trubičkou dělám dva kroužky na sobě, aby věnečky byly vyšší a daly se rozkrojit. Těsto dělám stejně ale do krému nedávám mouku ale jen uvařený pudink, máslo ml.cukr, vanil.cukr

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Odpalované Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vaření Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Smetol Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Zeleninový salát s rukolou a opečenou bagetkou

Zeleninový salát s rukolou a opečenou…

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

40
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
31
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
20
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Věnečky z odpalovaného těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact