• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Věnečky z odpalovaného těsta
Napište svůj komentář k receptu

Věnečky z odpalovaného těsta

autor: Miroslava Marková
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Věnečky z odpalovaného těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g voda
    • sůl
    • 150
      g smetol
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 4
      vejce
  • Krém
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      vanilkový pudink
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      máslo
    • moučkový cukr
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Do vody přidáme pár zrníček soli, smetol a přivedeme do varu. Vmícháme polohrubou mouku a mícháme, dokud se směs nespojí. Necháme vychladnout, občas směs zamícháme a do vlažného přidáváme postupně vejce (než přidáme další vejce, to před ním pořádně vmícháme). Vymažene plech (trochu) ztuženým tukem a větší trubičkou tvarujeme věnečky. Troubu rozpálíme na 210 °C, pak do ní dáme věnečky a neotvíráme troubu alespoň 10 minut, aby věnečky neklesly. Pečené věnečky rozřízneme na poloviny a plníme krémem.
2
Krém: uvaříme pudink, občas ho zamícháme, aby se nevytvořil škraloup a do vychladlého zašleháme 1 máslo, cukr podle chuti a trochu rumu. Krémem plníme věnečky, které nakonec můžeme pomazat hustší rumovou polevou (vařící voda, cukr moučka, trochu rumu).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 25. 5. 2007 10:44

    Já dělám odpalované těsto také z másla, ale četla jsem recepty s olejem, sádlem, Herou, margarínem, takže asi lze pouřít libovolný tuk...

  • Miroslava Marková | 21. 5. 2007 14:25

    Napíši Vám ještě recept na věnečky bez smetolu, z másla. Postup přípravy je stejný: 2 dl vody, 70 g másla, 110 g polohrubé mouky, 3 vejce, špetka soli.

  • Sarka Honzakova | 19. 5. 2007 20:45

    Delam venecky podobne, jen jako tuk pouzivam Heru a pouzivam hrubou mouku.Pokud se mi nechce delat s venecky, rozetru na pecici papir tenkou vrstvu hmoty (ale tak 3 cm od kraju, hodne to nabyde, tak at to neutika z plechu). Takto udelam 2 placky, promazu kremem a po vychladnuti v lednici krajim rezy.

  • Marketa F. | 19. 5. 2007 17:16

    Ten tuk je neco jako maslo nebo spis margarin?

  • Miroslava Marková | 19. 5. 2007 10:24

    Místo smetolu můžete použít stellu.

  • Ivana Kašparovská | 19. 5. 2007 08:56

    Kupovala jsem ho asi před třemi týdny v Olomouci v Hypernově

  • Zdeňka | 18. 5. 2007 21:59

    A měli pravdu,alespoň u nás v kraji už několik let smetol není,ale nahradila ho Stela nebo cukrářská Lukana.

  • anonym | 18. 5. 2007 12:27

    Me ale vsude v super - hyper marketech rekli ze smeto se uz nekolik let nevyrabi.

  • Ivana Kašparovská | 18. 5. 2007 11:56

    Jančo, smetol je tuk na pečení a běžně ho kupuju v supermarketech

  • Janča | 18. 5. 2007 11:50

    prosím,co je to smetol?To je něco jako škrobová moučka???

  • Ivana Přikrylová | 18. 5. 2007 11:18

    Tyto věnečky dělávám a můžu potvrdit že jsou moc dobré. Jen chci doporučit: při tvoření věnečků pomocí cukrář.sáčku s větší trubičkou dělám dva kroužky na sobě, aby věnečky byly vyšší a daly se rozkrojit. Těsto dělám stejně ale do krému nedávám mouku ale jen uvařený pudink, máslo ml.cukr, vanil.cukr

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Odpalované Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vaření Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Smetol Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Salámová pomazánka III.

Salámová pomazánka III.

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Čokoládové brownies s marshmallows

Čokoládové brownies s marshmallows

Frittata

Frittata

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

203
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
163
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
24
Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
20
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Přehlídka Černého v temných kulisách: Polívka s Piškulou jako modelové

Přehlídka Černého v temných kulisách: Polívka s Piškulou jako modelové

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

  • Recepty.cz
  • Věnečky z odpalovaného těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact