• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Věnečky z odpalovaného těsta
Napište svůj komentář k receptu

Věnečky z odpalovaného těsta

autor: Miroslava Marková
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Věnečky z odpalovaného těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g voda
    • sůl
    • 150
      g smetol
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 4
      vejce
  • Krém
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      vanilkový pudink
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      máslo
    • moučkový cukr
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Do vody přidáme pár zrníček soli, smetol a přivedeme do varu. Vmícháme polohrubou mouku a mícháme, dokud se směs nespojí. Necháme vychladnout, občas směs zamícháme a do vlažného přidáváme postupně vejce (než přidáme další vejce, to před ním pořádně vmícháme). Vymažene plech (trochu) ztuženým tukem a větší trubičkou tvarujeme věnečky. Troubu rozpálíme na 210 °C, pak do ní dáme věnečky a neotvíráme troubu alespoň 10 minut, aby věnečky neklesly. Pečené věnečky rozřízneme na poloviny a plníme krémem.
2
Krém: uvaříme pudink, občas ho zamícháme, aby se nevytvořil škraloup a do vychladlého zašleháme 1 máslo, cukr podle chuti a trochu rumu. Krémem plníme věnečky, které nakonec můžeme pomazat hustší rumovou polevou (vařící voda, cukr moučka, trochu rumu).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 25. 5. 2007 10:44

    Já dělám odpalované těsto také z másla, ale četla jsem recepty s olejem, sádlem, Herou, margarínem, takže asi lze pouřít libovolný tuk...

  • Miroslava Marková | 21. 5. 2007 14:25

    Napíši Vám ještě recept na věnečky bez smetolu, z másla. Postup přípravy je stejný: 2 dl vody, 70 g másla, 110 g polohrubé mouky, 3 vejce, špetka soli.

  • Sarka Honzakova | 19. 5. 2007 20:45

    Delam venecky podobne, jen jako tuk pouzivam Heru a pouzivam hrubou mouku.Pokud se mi nechce delat s venecky, rozetru na pecici papir tenkou vrstvu hmoty (ale tak 3 cm od kraju, hodne to nabyde, tak at to neutika z plechu). Takto udelam 2 placky, promazu kremem a po vychladnuti v lednici krajim rezy.

  • Marketa F. | 19. 5. 2007 17:16

    Ten tuk je neco jako maslo nebo spis margarin?

  • Miroslava Marková | 19. 5. 2007 10:24

    Místo smetolu můžete použít stellu.

  • Ivana Kašparovská | 19. 5. 2007 08:56

    Kupovala jsem ho asi před třemi týdny v Olomouci v Hypernově

  • Zdeňka | 18. 5. 2007 21:59

    A měli pravdu,alespoň u nás v kraji už několik let smetol není,ale nahradila ho Stela nebo cukrářská Lukana.

  • anonym | 18. 5. 2007 12:27

    Me ale vsude v super - hyper marketech rekli ze smeto se uz nekolik let nevyrabi.

  • Ivana Kašparovská | 18. 5. 2007 11:56

    Jančo, smetol je tuk na pečení a běžně ho kupuju v supermarketech

  • Janča | 18. 5. 2007 11:50

    prosím,co je to smetol?To je něco jako škrobová moučka???

  • Ivana Přikrylová | 18. 5. 2007 11:18

    Tyto věnečky dělávám a můžu potvrdit že jsou moc dobré. Jen chci doporučit: při tvoření věnečků pomocí cukrář.sáčku s větší trubičkou dělám dva kroužky na sobě, aby věnečky byly vyšší a daly se rozkrojit. Těsto dělám stejně ale do krému nedávám mouku ale jen uvařený pudink, máslo ml.cukr, vanil.cukr

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Odpalované Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vaření Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Smetol Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Rychlá čína

Rychlá čína

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

Barvená velikonoční vejce v…

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Makové koláčky

Makové koláčky

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

93
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
87
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
62
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
50
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
50
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Zuzana Belohorcová: Kila jdou dolů! ...i bez Ozempicu

Zuzana Belohorcová: Kila jdou dolů! ...i bez Ozempicu

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Věnečky z odpalovaného těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact