• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Věnečky z odpalovaného těsta
Napište svůj komentář k receptu

Věnečky z odpalovaného těsta

autor: Miroslava Marková
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Věnečky z odpalovaného těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g voda
    • sůl
    • 150
      g smetol
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 4
      vejce
  • Krém
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      vanilkový pudink
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      máslo
    • moučkový cukr
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Do vody přidáme pár zrníček soli, smetol a přivedeme do varu. Vmícháme polohrubou mouku a mícháme, dokud se směs nespojí. Necháme vychladnout, občas směs zamícháme a do vlažného přidáváme postupně vejce (než přidáme další vejce, to před ním pořádně vmícháme). Vymažene plech (trochu) ztuženým tukem a větší trubičkou tvarujeme věnečky. Troubu rozpálíme na 210 °C, pak do ní dáme věnečky a neotvíráme troubu alespoň 10 minut, aby věnečky neklesly. Pečené věnečky rozřízneme na poloviny a plníme krémem.
2
Krém: uvaříme pudink, občas ho zamícháme, aby se nevytvořil škraloup a do vychladlého zašleháme 1 máslo, cukr podle chuti a trochu rumu. Krémem plníme věnečky, které nakonec můžeme pomazat hustší rumovou polevou (vařící voda, cukr moučka, trochu rumu).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 25. 5. 2007 10:44

    Já dělám odpalované těsto také z másla, ale četla jsem recepty s olejem, sádlem, Herou, margarínem, takže asi lze pouřít libovolný tuk...

  • Miroslava Marková | 21. 5. 2007 14:25

    Napíši Vám ještě recept na věnečky bez smetolu, z másla. Postup přípravy je stejný: 2 dl vody, 70 g másla, 110 g polohrubé mouky, 3 vejce, špetka soli.

  • Sarka Honzakova | 19. 5. 2007 20:45

    Delam venecky podobne, jen jako tuk pouzivam Heru a pouzivam hrubou mouku.Pokud se mi nechce delat s venecky, rozetru na pecici papir tenkou vrstvu hmoty (ale tak 3 cm od kraju, hodne to nabyde, tak at to neutika z plechu). Takto udelam 2 placky, promazu kremem a po vychladnuti v lednici krajim rezy.

  • Marketa F. | 19. 5. 2007 17:16

    Ten tuk je neco jako maslo nebo spis margarin?

  • Miroslava Marková | 19. 5. 2007 10:24

    Místo smetolu můžete použít stellu.

  • Ivana Kašparovská | 19. 5. 2007 08:56

    Kupovala jsem ho asi před třemi týdny v Olomouci v Hypernově

  • Zdeňka | 18. 5. 2007 21:59

    A měli pravdu,alespoň u nás v kraji už několik let smetol není,ale nahradila ho Stela nebo cukrářská Lukana.

  • anonym | 18. 5. 2007 12:27

    Me ale vsude v super - hyper marketech rekli ze smeto se uz nekolik let nevyrabi.

  • Ivana Kašparovská | 18. 5. 2007 11:56

    Jančo, smetol je tuk na pečení a běžně ho kupuju v supermarketech

  • Janča | 18. 5. 2007 11:50

    prosím,co je to smetol?To je něco jako škrobová moučka???

  • Ivana Přikrylová | 18. 5. 2007 11:18

    Tyto věnečky dělávám a můžu potvrdit že jsou moc dobré. Jen chci doporučit: při tvoření věnečků pomocí cukrář.sáčku s větší trubičkou dělám dva kroužky na sobě, aby věnečky byly vyšší a daly se rozkrojit. Těsto dělám stejně ale do krému nedávám mouku ale jen uvařený pudink, máslo ml.cukr, vanil.cukr

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Odpalované Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vaření Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Smetol Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Hlávkové zelí s těstovinami

Hlávkové zelí s těstovinami

Chanso omáčka na špagety

Chanso omáčka na špagety

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

186
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
112
Zdravá velikonoční sekaná
Zdravá velikonoční sekaná
64
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Rybí karbanátky s…

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Věnečky z odpalovaného těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact