• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Věnečky se žloutkovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Věnečky se žloutkovým krémem

autor: Hana Rožníčková
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Věnečky se žloutkovým krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 2,50
      dl voda
    • 150
      g hrubá mouka
    • 100
      g máslo
    • sůl
  • Krém:
    • 220
      g máslo
    • 120
      g cukr krupice
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžíce mléko
  • Poleva:
    • 120
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce voda

Postup přípravy receptu

1
Těsto: do hrnce nalejeme vodu, přivedeme ji k varu, osolíme, přidáme máslo a necháme rozpustit. Následně přisypeme všechnu mouku, mícháme na mírném ohni - odpalujeme. Když se z hmoty vytvoří hladká hustá hrouda, odstavíme z ohně a těsto necháme vychladnout, při průběžném míchání. Do vychladlého těsta POSTUPNĚ zašleháme 4 vejce. Těsto musí být hladké a lesklé. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a na plech vyloženým papírem na pečení nastříkáme věnečky, banánky, prostě různé tvary. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 až 220 °C a těsto necháme zprudka zapéct. Pak zmírníme teplotu na 180 °C a dopečeme. Během pečení NEOTVÍRAT troubu. Upečené např. věnečky ještě teplé rozkrojíme a naplníme.
2
Krém: žloutky s cukrem utřeme v kastrůlku do pěny, přidáme mléko a směs na mírném ohni prohřejeme (nevaříme). Přelijeme ji do misky a necháme vychladnout. V jiné misce utřeme máslo a žloutkovou směs do něj vešleháme.
3
Ledová poleva: cukr s vodou třeme dřevěnou vařečkou tak dlouho, dokud poleva nezhoustne a nezbělí. Je-li řídká, přidáme trochu moučkového cukru.
4
Zdroj: časopis Vlasta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Vánoční pohár se žloutkovým krémem

Vánoční pohár se žloutkovým krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 26. 2. 2016 13:09

    :-) Děkuji za vynikající recept,dneska jsem vyzkoušela a už je skoro všechno pryč :-)

  • Martina | 26. 2. 2016 13:07

    :-) Děkuji za vynikající recept,dneska jsem vyzkoušela a už je skoro všechno pryč :-)

  • Andrea | 27. 11. 2010 10:18

    Děkuji za recept je fakt dobrý. Já koupila v obchodu polotovar a nepovedli se tak jsem skusila váš recept a nádhera. :-)

  • Berča | 13. 2. 2008 16:14

    Také jsem párkrát zkoušela věnečky - ne podle tohoto receptu. Když jsem do vychladnutého těsta zašlehávala vejce, těsto tuhlo. Čím déle jsem zašlehávala, tím bylo těsto tužší a tužší. Nakonec nešlo ani vytlačovat ze zdobícího sáčku na plech - moc jsem se nadřela. Chci se tedy zeptat, zda takovéto tuhnutí je normální. Myslela jsem, že těsto bude krásně vláčné. Nemám zkušenosti, tak nevím. Děkuji

  • zdenka | 13. 2. 2008 14:41

    Jirko,já Vás moc obdivuji,jste šikula.Chci se zeptat jak dlouho tak hnětete kynuté těsto v el. hnětači,ráda bych to zkusila.Děkuju

  • Olga | 8. 2. 2008 19:59

    Mne sa tiež párkrát tieto venčeky nepodarili, ale odkedy som našla v obchode polotovar "Odpalované venčeky", tak iné nerobím.Postupujem podla receptu a vždy sa mi podaria.Sú výborné. Keď robím venček, tak prejdem dvakrát po obvode, aby mal z čoho narásť, potom sú všetky pekne vysoké. U nás majú vždy velký úspech.

  • Jirka Vařečka | 8. 2. 2008 07:06

    Markéto , to že nenakyne jakékoliv těsto může být způsobeno nedostatečným promícháním těsta ( jakéhokoliv ) i kynutého já hnětu ručním ej. šlehačem , takové ty ohuté dráty do spirály dokud ( se nekoůří ) :-) ze šlehače , hlavně to nevzdávejte co já sem se navyházel těsta a surovin než sem to vychytal .... :-)

  • Zdenka Korábová | 9. 5. 2007 09:28

    Markétko, chyba nemusí být ve vašich rukách, ale v mouce, je poměrně důležitá kvality. Kupte si kvalitní mouku, třeba z Předměřických mlýnů rozhodně ne za cca 5,- z diskontů, ta je naprosto lepkuprostá a také - postup - odpalujeme- je poměrně náročný, dost energie a rutiny, těsto se musí důkladně propařit, nesmí se lepit na stěny hrnce. a pak trouba, správná teplota je velmi důležitá Ráda vařím a peču,ale do odpalovaných těst se pouším jen vyjímečně PŘEJI HODNĚ ZDARU

  • Markéta | 8. 5. 2007 16:17

    Já jsem už z toho bez energie. Tento měsíc zkouším věnečky už po čtvrté, ale stále nic. Pořád je z toho jedno. Takový nahnědlý placičky, uvnitř ještě syrový. Těsto se mi nějak lepí a s pytlíkem to taky nějak nejde. Jestli to nebude těma rukama. Zkusím to zítra ještě jednou a když to nevyjde, tak je svému miláčkovi budu muset koupit.

  • Marketa | 14. 4. 2007 02:18

    Proc se musi poleva trit drevenou vareckou? Muzu to uslehat ve slehaci?

  • Hana Rožníčková | 27. 1. 2007 17:22

    Tak jsem věnečky dnes vyzkoušela. Těsto je moc dobré. Nejdříve jsem použila jednorázový pytlík, ale ten se neosvědčil, takže přišel na řadu plátěný. Musí se dost vytlačovat, aby věnečky dostaly správnou výšku. Krému je dle mého názoru málo, máme rádi víc naplně, a do té jsem přidala asi 2 lžíce sypkého pudinku a byla skvělá. Takže určitě budu opakovat a vyzkouším i se slanou náplní.

  • barča | 26. 1. 2007 23:03

    Tak všem děkuji. Zkusín a uvidím

  • Lída | 26. 1. 2007 21:50

    Teď jsem věnečky dopekla a jsou výborné.Peču je vždy tak , jak popisuje Jaruška. Mám vyzkoušené raději menší tvary a chce to fakt ten trénink.Držím palce Barušcem at se podaří.

  • Jaroslava Oumarová | 26. 1. 2007 19:02

    Barčo, odpalovanému těstu musíte dát dostatek času. I když na první pohled vypadá, že je upečeno, chce to opravdu těch 10 minut prudkého a dalších 10 - 15 minut( podle velikosti ) mírného pečení. Já bych snížila teplotu až na 150°C, aby se peklo volněji.

  • barča | 26. 1. 2007 16:18

    Já vím, že popsala, ale přesto že je vše jasné a myslím, že dělám vše jak všichni doporučujete, tak se mi občas nepovedou, prostě jsou jsou "chcíplí", nevyběhnou. A když vyběhnou a vyndám je, tak zase mrchy spadnopu zpět. Třeba se to časem naučím . Díky všem

  • Jaroslava Oumarová | 26. 1. 2007 14:02

    Barčo, ale Hanka v receptu to popsala dobře, co chcete vědět víc?

  • inka machackova | 26. 1. 2007 13:27

    Jé to jsem byla já ten anonym,asi jsem se zapoměla přihlásit.Věnečky se mi povedou vždy,do trouby dávám až je nahřátá nechám 20 minut a vytahuji.Jen musím dodat,že dělám věnečky malé,průměr asi 5cm.

  • barča | 26. 1. 2007 13:18

    Anonyme, a povedou se Vám vždy ? Zkuste trochu postup pečení popsat.

  • Anonym | 26. 1. 2007 13:11

    Já mám recept na věnečky s olejem a peču 20minut na160 v horkovzdušné troubě.

  • barča | 26. 1. 2007 11:18

    Taky se mi jednou povedou a dvákrát ne. Nenafouknou se, ale nemáme psa, takže problém. Hlavně jsem zjistila, že troubu neotvírat jak píše Hanka, přidávám hrnek s vodou do trouby. Pozor na uvedený krém, je ze syrových vajec, někomu třeba vadí.Máte-li někdo tip na dobré upečení, dejte prosím vědět.

  • Hana Rožníčková | 25. 1. 2007 16:13

    Zdeňko, ten recept byl ve včerejší Vlastě, takže ho nemám vyzkoušený. Jestli čas dovolí, chci zkusit o víkendu upéct.Také mě zaujal ten krém, je jiný, než jsou ty ostatní.

  • Anna | 25. 1. 2007 14:40

    Viděla jsem to v nějakém časopise, i názorným postupem na dělání odpalovaného těsto. Jen dvakrát se mi povedlo na jedničku, ostatní pokusy zbaštil náš pes. Chce to trénink, ale jinak řezy a věnečky z tohoto těsta jsou skvělé.

  • Zdeňka | 25. 1. 2007 14:35

    Paní Hano,zkoušela jste už tento krém?Já dělám vždycky do věnečků nebo větrníčků krém s pudinkem,tak by mě zajímalo,jak chutná tento.Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrubá mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Sůl Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Minutková kuřecí směs II.

Minutková kuřecí směs II.

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Obalované koblížky

Obalované koblížky

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

51
Dýňová tortila
Dýňová tortila
51
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
35
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Blesk.cz Zemřel skladatel Mark Snow: Proslavila ho Akta X

Zemřel skladatel Mark Snow: Proslavila ho Akta X

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

  • Recepty.cz
  • Věnečky se žloutkovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact