• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Věnečky se žloutkovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Věnečky se žloutkovým krémem

autor: Hana Rožníčková
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Věnečky se žloutkovým krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 2,50
      dl voda
    • 150
      g hrubá mouka
    • 100
      g máslo
    • sůl
  • Krém:
    • 220
      g máslo
    • 120
      g cukr krupice
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžíce mléko
  • Poleva:
    • 120
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce voda

Postup přípravy receptu

1
Těsto: do hrnce nalejeme vodu, přivedeme ji k varu, osolíme, přidáme máslo a necháme rozpustit. Následně přisypeme všechnu mouku, mícháme na mírném ohni - odpalujeme. Když se z hmoty vytvoří hladká hustá hrouda, odstavíme z ohně a těsto necháme vychladnout, při průběžném míchání. Do vychladlého těsta POSTUPNĚ zašleháme 4 vejce. Těsto musí být hladké a lesklé. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a na plech vyloženým papírem na pečení nastříkáme věnečky, banánky, prostě různé tvary. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 až 220 °C a těsto necháme zprudka zapéct. Pak zmírníme teplotu na 180 °C a dopečeme. Během pečení NEOTVÍRAT troubu. Upečené např. věnečky ještě teplé rozkrojíme a naplníme.
2
Krém: žloutky s cukrem utřeme v kastrůlku do pěny, přidáme mléko a směs na mírném ohni prohřejeme (nevaříme). Přelijeme ji do misky a necháme vychladnout. V jiné misce utřeme máslo a žloutkovou směs do něj vešleháme.
3
Ledová poleva: cukr s vodou třeme dřevěnou vařečkou tak dlouho, dokud poleva nezhoustne a nezbělí. Je-li řídká, přidáme trochu moučkového cukru.
4
Zdroj: časopis Vlasta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Vánoční pohár se žloutkovým krémem

Vánoční pohár se žloutkovým krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 26. 2. 2016 13:09

    :-) Děkuji za vynikající recept,dneska jsem vyzkoušela a už je skoro všechno pryč :-)

  • Martina | 26. 2. 2016 13:07

    :-) Děkuji za vynikající recept,dneska jsem vyzkoušela a už je skoro všechno pryč :-)

  • Andrea | 27. 11. 2010 10:18

    Děkuji za recept je fakt dobrý. Já koupila v obchodu polotovar a nepovedli se tak jsem skusila váš recept a nádhera. :-)

  • Berča | 13. 2. 2008 16:14

    Také jsem párkrát zkoušela věnečky - ne podle tohoto receptu. Když jsem do vychladnutého těsta zašlehávala vejce, těsto tuhlo. Čím déle jsem zašlehávala, tím bylo těsto tužší a tužší. Nakonec nešlo ani vytlačovat ze zdobícího sáčku na plech - moc jsem se nadřela. Chci se tedy zeptat, zda takovéto tuhnutí je normální. Myslela jsem, že těsto bude krásně vláčné. Nemám zkušenosti, tak nevím. Děkuji

  • zdenka | 13. 2. 2008 14:41

    Jirko,já Vás moc obdivuji,jste šikula.Chci se zeptat jak dlouho tak hnětete kynuté těsto v el. hnětači,ráda bych to zkusila.Děkuju

  • Olga | 8. 2. 2008 19:59

    Mne sa tiež párkrát tieto venčeky nepodarili, ale odkedy som našla v obchode polotovar "Odpalované venčeky", tak iné nerobím.Postupujem podla receptu a vždy sa mi podaria.Sú výborné. Keď robím venček, tak prejdem dvakrát po obvode, aby mal z čoho narásť, potom sú všetky pekne vysoké. U nás majú vždy velký úspech.

  • Jirka Vařečka | 8. 2. 2008 07:06

    Markéto , to že nenakyne jakékoliv těsto může být způsobeno nedostatečným promícháním těsta ( jakéhokoliv ) i kynutého já hnětu ručním ej. šlehačem , takové ty ohuté dráty do spirály dokud ( se nekoůří ) :-) ze šlehače , hlavně to nevzdávejte co já sem se navyházel těsta a surovin než sem to vychytal .... :-)

  • Zdenka Korábová | 9. 5. 2007 09:28

    Markétko, chyba nemusí být ve vašich rukách, ale v mouce, je poměrně důležitá kvality. Kupte si kvalitní mouku, třeba z Předměřických mlýnů rozhodně ne za cca 5,- z diskontů, ta je naprosto lepkuprostá a také - postup - odpalujeme- je poměrně náročný, dost energie a rutiny, těsto se musí důkladně propařit, nesmí se lepit na stěny hrnce. a pak trouba, správná teplota je velmi důležitá Ráda vařím a peču,ale do odpalovaných těst se pouším jen vyjímečně PŘEJI HODNĚ ZDARU

  • Markéta | 8. 5. 2007 16:17

    Já jsem už z toho bez energie. Tento měsíc zkouším věnečky už po čtvrté, ale stále nic. Pořád je z toho jedno. Takový nahnědlý placičky, uvnitř ještě syrový. Těsto se mi nějak lepí a s pytlíkem to taky nějak nejde. Jestli to nebude těma rukama. Zkusím to zítra ještě jednou a když to nevyjde, tak je svému miláčkovi budu muset koupit.

  • Marketa | 14. 4. 2007 02:18

    Proc se musi poleva trit drevenou vareckou? Muzu to uslehat ve slehaci?

  • Hana Rožníčková | 27. 1. 2007 17:22

    Tak jsem věnečky dnes vyzkoušela. Těsto je moc dobré. Nejdříve jsem použila jednorázový pytlík, ale ten se neosvědčil, takže přišel na řadu plátěný. Musí se dost vytlačovat, aby věnečky dostaly správnou výšku. Krému je dle mého názoru málo, máme rádi víc naplně, a do té jsem přidala asi 2 lžíce sypkého pudinku a byla skvělá. Takže určitě budu opakovat a vyzkouším i se slanou náplní.

  • barča | 26. 1. 2007 23:03

    Tak všem děkuji. Zkusín a uvidím

  • Lída | 26. 1. 2007 21:50

    Teď jsem věnečky dopekla a jsou výborné.Peču je vždy tak , jak popisuje Jaruška. Mám vyzkoušené raději menší tvary a chce to fakt ten trénink.Držím palce Barušcem at se podaří.

  • Jaroslava Oumarová | 26. 1. 2007 19:02

    Barčo, odpalovanému těstu musíte dát dostatek času. I když na první pohled vypadá, že je upečeno, chce to opravdu těch 10 minut prudkého a dalších 10 - 15 minut( podle velikosti ) mírného pečení. Já bych snížila teplotu až na 150°C, aby se peklo volněji.

  • barča | 26. 1. 2007 16:18

    Já vím, že popsala, ale přesto že je vše jasné a myslím, že dělám vše jak všichni doporučujete, tak se mi občas nepovedou, prostě jsou jsou "chcíplí", nevyběhnou. A když vyběhnou a vyndám je, tak zase mrchy spadnopu zpět. Třeba se to časem naučím . Díky všem

  • Jaroslava Oumarová | 26. 1. 2007 14:02

    Barčo, ale Hanka v receptu to popsala dobře, co chcete vědět víc?

  • inka machackova | 26. 1. 2007 13:27

    Jé to jsem byla já ten anonym,asi jsem se zapoměla přihlásit.Věnečky se mi povedou vždy,do trouby dávám až je nahřátá nechám 20 minut a vytahuji.Jen musím dodat,že dělám věnečky malé,průměr asi 5cm.

  • barča | 26. 1. 2007 13:18

    Anonyme, a povedou se Vám vždy ? Zkuste trochu postup pečení popsat.

  • Anonym | 26. 1. 2007 13:11

    Já mám recept na věnečky s olejem a peču 20minut na160 v horkovzdušné troubě.

  • barča | 26. 1. 2007 11:18

    Taky se mi jednou povedou a dvákrát ne. Nenafouknou se, ale nemáme psa, takže problém. Hlavně jsem zjistila, že troubu neotvírat jak píše Hanka, přidávám hrnek s vodou do trouby. Pozor na uvedený krém, je ze syrových vajec, někomu třeba vadí.Máte-li někdo tip na dobré upečení, dejte prosím vědět.

  • Hana Rožníčková | 25. 1. 2007 16:13

    Zdeňko, ten recept byl ve včerejší Vlastě, takže ho nemám vyzkoušený. Jestli čas dovolí, chci zkusit o víkendu upéct.Také mě zaujal ten krém, je jiný, než jsou ty ostatní.

  • Anna | 25. 1. 2007 14:40

    Viděla jsem to v nějakém časopise, i názorným postupem na dělání odpalovaného těsto. Jen dvakrát se mi povedlo na jedničku, ostatní pokusy zbaštil náš pes. Chce to trénink, ale jinak řezy a věnečky z tohoto těsta jsou skvělé.

  • Zdeňka | 25. 1. 2007 14:35

    Paní Hano,zkoušela jste už tento krém?Já dělám vždycky do věnečků nebo větrníčků krém s pudinkem,tak by mě zajímalo,jak chutná tento.Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrubá mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Sůl Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na houbách

Kotlety na houbách

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Jablečný koktejl

Jablečný koktejl

Zdravý chléb do formy

Zdravý chléb do formy

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Velikonoční muffiny

Velikonoční muffiny

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

119
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
64
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
52
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Bramborový salát s…
20
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
AHA.cz Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

Ženy.cz Mít daddy issues je v pohodě. Starší chlapi jsou totiž spicy jako chilli

Mít daddy issues je v pohodě. Starší chlapi jsou totiž spicy jako chilli

Blesk.cz Pohřeb prince temnot Ozzyho Osbourna (†76): Průvod s rakví kolem barů! Slavná rodina i hosté

Pohřeb prince temnot Ozzyho Osbourna (†76): Průvod s rakví kolem barů! Slavná rodina i hosté

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

  • Recepty.cz
  • Věnečky se žloutkovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact