• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Věnečky s mátovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Věnečky s mátovým krémem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Věnečky s mátovým krémem
Věnečky s mátovým krémem
Věnečky s mátovým krémem
Věnečky s mátovým krémem
Věnečky s mátovým krémem
Věnečky s mátovým krémem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tyto lahodné věnečky z odpalovaného těsta se vám budou doslova rozplývat na jazyku! Slepené mátovým krémem a ozdobené bílou čokoládou jsou vyloženě k nakousnutí.

Suroviny

20 porce
  • Věnečky
    • 250
      ml mléko
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
  • Krém a poleva
    • 100
      g bílá čokoláda
    • 8
      ks máta středně velkých lístků + hrst malých na ozdobu
    • 100
      g cukr krupice
    • 300
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu dejte mléko, máslo, cukr, sůl a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, sundejte ji z plotny a najednou vmíchejte všechnu mouku. Ve chvíli, kdy se vše spojí v lepkavý „knedlík“, vraťte kastrol na plotnu a na mírné teplotě těsto tzv. odpalujte. Pečlivě míchejte a přehazujte ze strany na stranu, zatímco na dně kastrolu přisychá tenká bílá vrstvička. Míchání věnujte pár minut, je to důležitá fáze, během níž se těsto zbavuje přebytečné vlhkosti. Po dvou až třech minutách kastrol sundejte z plotny a těsto nechte vychladnout, asi na 60–50 °C.

RADA: Jak poznat opravdové máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!

2
Vychladlé těsto přendejte do robotu s protínací metlou a při střední rychlosti do něj postupně zapracujte vejce. Další vejce přidávejte vždy až ve chvíli, kdy se to předešlé beze zbytku spojí s těstem. Vznikne konzistentní, měkká, hladká a lehce lepivá hmota. Vejce můžete zapracovat i ručně vařečkou. Těstem naplňte cukrářský sáček s větší zubatou špičkou.
3
Na plech vyložený papírem na pečení vykreslete těstem kruhy o průměru 8–10 cm pár centimetrů od sebe, při pečení věnečky nabydou. Než je dáte do trouby, uhlaďte mokrým prstem spoje a nerovnosti. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C, po 10 minutách ztlumte teplotu na 170 °C a pečte ještě 15–20 minut, věnečky by měly mít nazlátlou barvu. Během pečení neotvírejte troubu, jinak hrozí, že těsto splaskne. Hotové věnečky nechte vychladnout.
4
Mátu utřete s cukrem v hmoždíři. Studenou smetanu ušlehejte do polotuha, poté přidejte mátový cukr a vyšlehejte opravdu tuhou šlehačku. Přendejte ji do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a uchovejte v chladu. Věnečky prokrojte a horní části polijte čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni a ozdobte mátovými lístky. Spodky věnečků naplňte mátovou šlehačkou a přiklopte vršky s čokoládovou polevou. Hned podávejte. Plňte jen takové množství věnečků, které hned spotřebujete, a zbylé korpusy uchovávejte nenaplněné.

RADA: 5 tipů na pečení sladkého i slaného

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Věnečky

Věnečky

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janam1532 | 5. 5. 2021 09:27

    Mám ráda netradiční recepty, ráda zkouším něco nového. Tyhle věnečky mě zaujaly. Nevím ale co to je 8 ks máta? Kolik čeho? 8 lístků nebo 8 stonků nebo dokonce svazků???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky FOOD
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Cukr Cukr krupice Hladká mouka Máslo Máta Mléko Smetana ke šlehání Sůl Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Vařené mušle

Vařené mušle

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Borůvkové muffiny - rumové

Borůvkové muffiny - rumové

Ruské vejce

Ruské vejce

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

202
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
62
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
60
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
58
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Další doporučené recepty:

Věnec s mandlovou náplní
Věnec s mandlovou náplní
Věnečky
Věnečky
Věnečky podle Valiky
Věnečky podle Valiky
Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
Venezuelské placičky s olivami
Venezuelské placičky s olivami
Veprove medajlonky s horcicno-peprovou omackou
Veprove medajlonky s horcicno-peprovou…
  • Recepty.cz
  • Věnečky s mátovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact