věnečky peču už dlouho,jsou super.Krém dělám z 1litru mléka,4vanilkový pudinky,celý máslo,20dkg cukr.krystal,vše se uvaří jako pudink,po uvaření se posype 2vanilk.cukry a nechá se do druhýho dne vychladit,pak se vyšlehá a přidají se asi 3lžíce rumu. :-( :-( :-( :-(
vypadá to dobře :) zkusím je :-))
Tento recept na věnečky je snad nejlepší jaký jsem kdy dělala. Jen na krém používám mléko. Věnečky prostě byly supéééér.
Tak tyhle venecky jsou uzasne, jako z cukrarny, jen o moc lepsi. Pekla jsem je na novorocni vecirek, ziju v Los Angeles, tak tady venecky neznaji, kamaradi nejdriv nevedeli, co to jako je, ale pak se po nich mohli utlouct. Takze moc diky za recept, diky nemu mam moznost sirit slavu ceske cukrarske tradice :)
Pokud spadly, byly málo pečené. Já peču asi 8-10 minut na 250°C, pak snížím na asi 170°C a peču ještě 8-10 minut. Věnečky po rozkrojení musí být uvnitř suché.
Vše jsem dělala podle receptu. Na věnečky jsem troubu neotevírala, ale když jsem je vyndala, tak se mi spadli. Nevíte někdo, kde je problém? :'(
Dělal jsem ze 100% tuku jak s vanilkovým,tak i čokoládovým krémem.Výborné!A ty jednohubky jak píše Majka jsou raz dva a dají se na nich dobře zlikvidovat zbytky krémů :-).Foto už jsem přidal.Jiří
Ze 100% tuku jsou výborné!Dělal jsem s vanilkovým a čokoládovým krémem :-).Když potřebuji zlikvidovat krémy je tohle dobrý,spolehlivý likvidátor.Jen malé ,,bobečky,, ,rozkrojit ,pomazat a možná vám zbyde i na ochutnání :-))).Foto s jedničkou posílám.Jiří
Taky je dělám,ale malou lžičkou, jsou to takové jednohubky.
Ilis ilis to je nápad !! Pokud to bude na nějakou oslavu, udělám věnečky. Ale když nás honí mlsná, ty bochánky stihnu i při vaření oběda. Těsto používám jiné, ale to není rozhodující. Krém naplním lžičkou, pocukruju a hotovo. Vyzkoušeno a schváleno, skoro jsem nestihla ochutnat.
A jak dlouho se pečou?
V tomto případě se opravdu nevyplatí otevírat dvířka trouby dřív než je nutné.Když jsem je pekla naposledy,tak se mi rozbilo v troubě světlo a hlídala jsem je s baterkou-jak horník!,abych z nich neměla placičky.Také dělám z Omegy.
To je bezva nápad,ilis,právě to patlání mě odrazuje,takže moc nedělám,ale tohle vyzkouším.Děláte bochánky polévkovou lžící ?
U nás také velmi oblíbené.Do odpallovaného těsta přidávám Omegu - 100% tuk.Když se mi nechce s věnečky moc patlat,tak kladu na pečící papír lžící bochánky,které po upečení rozkrojím a naplním krémem.Zkoušela jsem je zamrazit i po vytažení z mrazáku byly výborné...
Souhlasím, věnečky jsou perfektní, u nás nejoblíbenější zákusek, jediný rozdíl místo sádla dávám máslo.