• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Věnečky
Napište svůj komentář k receptu

Věnečky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Věnečky
Věnečky
Věnečky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g voda
    • sůl
    • 150
      g sádlo
    • 150
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
  • Krém:
    • 1
      ks máslo
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 0,50
      l voda
    • vanilkový pudink do pudinku přidáme 2 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypeme do rozpuštěného sádla s vodou a soli a stále rychle mícháme, až se vytvoří hmota. Odstavíme hrnec a do vlažné hmoty zašleháme postupně mixérem vajíčka. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme věnečky a pečeme na 250 °C bez otvírání dvířek (horkovzduch 1 a 2 patro).
2
Krém: máslo, práškový cukr a lžíce rumu smícháme dohromady a vznikne nám hmota. Potom uvaříme s mléka a pudinku - pudink po jeho vychladnutí postupně vmícháváme hmotu. Po upečení věnečky necháme vychladnout a rozřezáváme je v půlce, kde je pytlíkem naplníme krémem.
3
Věnečky jsou velice lahodné a mají veliký uspěch.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky

Vanilkový a kakaový krém na dorty,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • semion | 18. 12. 2014 14:26

    Nějak tam nemohu najit to mleko 8-)

  • dany | 6. 3. 2013 19:28

    věnečky peču už dlouho,jsou super.Krém dělám z 1litru mléka,4vanilkový pudinky,celý máslo,20dkg cukr.krystal,vše se uvaří jako pudink,po uvaření se posype 2vanilk.cukry a nechá se do druhýho dne vychladit,pak se vyšlehá a přidají se asi 3lžíce rumu. :-( :-( :-( :-(

  • Tereza | 6. 3. 2013 17:51

    vypadá to dobře :) zkusím je :-))

  • Cukrářka Hanka
    Cukrářka Hanka | 28. 10. 2012 11:20

    Super, určitě hned zítra vyzkouším, tento recept. Děkuji ;-)

  • martulacka | 22. 4. 2012 20:29

    Tento recept na věnečky je snad nejlepší jaký jsem kdy dělala. Jen na krém používám mléko. Věnečky prostě byly supéééér.

  • Hlavsova80
    Hlavsova80 | 8. 4. 2012 14:58

    Přidala jsem své foto....snad to nevadí :-D

  • Hlavsova80
    Hlavsova80 | 6. 4. 2012 13:58

    <3 Naprosto výborný recept.Mňamka ;-)

  • janahejd | 22. 1. 2011 18:34

    Tak tyhle venecky jsou uzasne, jako z cukrarny, jen o moc lepsi. Pekla jsem je na novorocni vecirek, ziju v Los Angeles, tak tady venecky neznaji, kamaradi nejdriv nevedeli, co to jako je, ale pak se po nich mohli utlouct. Takze moc diky za recept, diky nemu mam moznost sirit slavu ceske cukrarske tradice :)

  • dzudy
    dzudy | 22. 12. 2010 20:11

    Pokud spadly, byly málo pečené. Já peču asi 8-10 minut na 250°C, pak snížím na asi 170°C a peču ještě 8-10 minut. Věnečky po rozkrojení musí být uvnitř suché.

  • MarilynM2
    MarilynM2 | 22. 12. 2010 19:42

    Vše jsem dělala podle receptu. Na věnečky jsem troubu neotevírala, ale když jsem je vyndala, tak se mi spadli. Nevíte někdo, kde je problém? :'(

  • recepty 73 | 27. 4. 2010 09:07

    Dělal jsem ze 100% tuku jak s vanilkovým,tak i čokoládovým krémem.Výborné!A ty jednohubky jak píše Majka jsou raz dva a dají se na nich dobře zlikvidovat zbytky krémů :-).Foto už jsem přidal.Jiří

  • recepty 73 | 26. 4. 2010 15:26

    Ze 100% tuku jsou výborné!Dělal jsem s vanilkovým a čokoládovým krémem :-).Když potřebuji zlikvidovat krémy je tohle dobrý,spolehlivý likvidátor.Jen malé ,,bobečky,, ,rozkrojit ,pomazat a možná vám zbyde i na ochutnání :-))).Foto s jedničkou posílám.Jiří

  • Majka Rončáková | 29. 4. 2009 07:07

    Taky je dělám,ale malou lžičkou, jsou to takové jednohubky.

  • Jana T. | 28. 4. 2009 19:42

    Ilis ilis to je nápad !! Pokud to bude na nějakou oslavu, udělám věnečky. Ale když nás honí mlsná, ty bochánky stihnu i při vaření oběda. Těsto používám jiné, ale to není rozhodující. Krém naplním lžičkou, pocukruju a hotovo. Vyzkoušeno a schváleno, skoro jsem nestihla ochutnat.

  • Marie Kyrianová | 22. 4. 2009 21:31

    A jak dlouho se pečou?

  • marie nezlakova | 23. 3. 2009 08:39

    V tomto případě se opravdu nevyplatí otevírat dvířka trouby dřív než je nutné.Když jsem je pekla naposledy,tak se mi rozbilo v troubě světlo a hlídala jsem je s baterkou-jak horník!,abych z nich neměla placičky.Také dělám z Omegy.

  • zdenka supolova | 21. 3. 2009 13:36

    To je bezva nápad,ilis,právě to patlání mě odrazuje,takže moc nedělám,ale tohle vyzkouším.Děláte bochánky polévkovou lžící ?

  • ilis ilis | 20. 3. 2009 15:49

    U nás také velmi oblíbené.Do odpallovaného těsta přidávám Omegu - 100% tuk.Když se mi nechce s věnečky moc patlat,tak kladu na pečící papír lžící bochánky,které po upečení rozkrojím a naplním krémem.Zkoušela jsem je zamrazit i po vytažení z mrazáku byly výborné...

  • Alena Vašicová | 20. 3. 2009 10:33

    Souhlasím, věnečky jsou perfektní, u nás nejoblíbenější zákusek, jediný rozdíl místo sádla dávám máslo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Sádlo Sůl Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách

Ryba z trouby: na zelenině a…

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Bešamel
Bešamel
31
České buchty
České buchty
30
Míša řezy
Míša řezy
29
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Bartoškova místo Moskevské? Spor o ulici!

Bartoškova místo Moskevské? Spor o ulici!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Věnec s brusinkami
Věnec s brusinkami
Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou
Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou
Věnec s mandlovou náplní
Věnec s mandlovou náplní
Věnečky podle Valiky
Věnečky podle Valiky
Věnečky s mátovým krémem
Věnečky s mátovým krémem
Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
  • Recepty.cz
  • Věnečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact