Ve vlažném mléce rozpusťte máslo a nechte zchladnout. Odvažte cukr a mouku. Do poloviny vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a mouky z odváženého množství. Promíchejte a nechte vzejít kvásek. Zbylou mouku smíchejte s cukrem a solí. Přidejte kvásek a vejce rozšlehaná ve zbylém mléce. Propracujte.
2
Nakonec vmíchejte rozpuštěné máslo a vypracujte těsto. Zakryjte utěrkou a nechte 40 minut kynout. Troubu rozehřejte na 180 °C. Pak těsto rozválejte na plát asi 50 x 45 cm. Polovinu nakrájejte na 21 proužků. Druhou polovinu posypte brusinkami a stočte do rolády. Z proužků upleťte 7 copů a oviňte je kolem rolády. Pak ji stočte do věnce a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Potřete vejcem, vložte do vyhřáté trouby a pečte 45–50 minut.