Tento moučník získal jméno podle každoročního cyklistického závodu Paříž - Brest. Pokud máte doma nadšeného cyklistu, vřele doporučuji upéct na oslavu některého úspěšného závodu. Chutná ale i zapřisáhlým nesportovcům :-)
2
Máslo a vodu zahříváme k bodu varu. Sundáme z plamene a přidáme mouku, mícháme dokud se těsto lepí na stěny. Přidáme vejce.
3
Plech vysypeme moukou do kruhu o průměru asi 17,5 cm. Na kruh naneseme 10 vrchovatých lžic těsta (10 kopečků), které se musí spojit, to bude věnec.
4
Pečeme 40 minut, necháme ještě 15 minut dojít.
5
Vychladlý věnec vodorovně rozkrojíme. V míse ušleháme smetanu, přidáme koňak. Krémem věnec naplníme a přiklopíme, nakonec polijeme čokoládovou polevou.