• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Velmi levné taštičky
Napište svůj komentář k receptu

Velmi levné taštičky

autor: aknesad
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velmi levné taštičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 0,50
      kelímek povidla
    • voda
    • 1
      špetka sůl
    • máslo
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku dejte do mísy, podle potřeby přilijte vodu a vypracujte vláčné těsto.
2
Vyválejte na velký, tenší plát, nakrájejte na čtverečky, do středu dejte povidla, okraje pevně přitiskněte.
3
Dejte do vroucí, mírně osolené vody a vařte dokud nevyplavou. Pak sceďte, dejte na talíře, polijte máslem a posypte cukrem, nebo kakaem. Můžete taky posypat mákem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Famózní ale velmi rychlé závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • monika novotná | 26. 1. 2006 08:01

    Terezko,moc děkuji a už se na ně těším,bryndzu s manželem prostě milujeme.Děti dostanou pirožky na sladko :o)

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2006 15:26

    Áno, jemne nasekanú vňať, také množstvo, aby ste to ochutili, ale aby kôpor nebol dominantný. Ochutnajte plnku, dajte najprv menej, dodať môžete vždy. Kyslú smotanu na poliatie zrieďte trošičkou sladkej alebo mliekom. Prípadne použite takú smotanu, ktorá je trocha tekutá. Aby sa vám neliala ako mlieko, ale aby ste pirohy mohli poliať. Ak by ste náhodou kôpor nemali, nič sa nestane, ak ho tam nedáte. Budú chutné aj bez neho. Niekde aj v reštauráciách alebo salašoch kôpor nedávajú. Ja ho dávam, kôpor mám doma vždy.

  • monika novotná | 25. 1. 2006 13:34

    Paní Terezko,můj muž na slovenské kuchyni vyrostl,prosím,poraďte!Chci zkusit ty Spišské pirohy a v kuchařce je do náplně uveden i kopr.Dáváte ho? Děkuji Monika

  • Pavlína Svitáková | 25. 1. 2006 10:29

    Naprosto souhlasím.Jenže, ty dietní recepty já sice baštím(hlavně v létě a na podzim,kdy je spousta zeleniny na zahradě)a je to tak nějak přirozené,ale můj muž je prý nesmí !! Takže, já mám někdy dušenou mrkev a muž pečený bůček.Ale stejně mu chodím uždibovat.:-))

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2006 09:13

    Pavlínka, ja mám tých diétnych receptov tiež fúru, aj ich varím, je to hlavne zo zeleniny, lenže keď potom sa tu objaví taká "Čabraka" a je po dobrých predsavzatiach. Veď by to bol hriech nevyskúšať to.

  • Pavlína Svitáková | 25. 1. 2006 06:24

    Teri,tykání platí,ale navzájem!!To těsto je přesně ono.Lahoda.A sádlo v pase?Kdyby jenom v pase.Mám doma už dlouho rotoped.V létě na to není čas a v zimě chuť.Takže problém.Kdybychom utvořili kategorii dietních (redukčních)jídel,jak tu čtu ty ,,mana" recepty,asi by to zelo prázdotou.Ale kdo ví?

  • Marie Horáková | 24. 1. 2006 16:26

    Milá paní Terezko, těžko, těžko...

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 16:18

    Myslím, že ste to Marcelka vystihla presne : "žrací krúžok". Len ako potom to "nažraté" sadlo v páse zlikvidovať ????

  • Marcela Vrabcová | 24. 1. 2006 15:52

    ale to byl prece vtip.... nedokazu si predstavit, ze by se tu nekdo v nasem zracim krouzku pro nejake tyknuti zlobil. :-).

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 15:42

    Prosím Vás a prečo ?

  • Marcela Vrabcová | 24. 1. 2006 15:31

    hi hi, a ja uz myslela, ze bude Terezka trhat hlavy... :-))))))

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 14:48

    Viete, že som si to ani nevšimla ? Ale kľudne mi môžete tykať, vôbec mi to nevadí, skôr naopak.

  • Pavlína Svitáková | 24. 1. 2006 14:33

    p.Terezko,omlouvám se,že jsem Vám tykla.Nějak mi to ujelo.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 14:28

    Zloženie cesta je skoro rovnaké , naviac je tam len vajce. Cesto na pirohy robíme z polohrubej múky, soli, 1 vajca a vody.

  • Pavlína Svitáková | 24. 1. 2006 14:14

    Teri, tento recept ,který uvádíš , mám od své kamarádky,která pochází ze Spišské n.V.No ten je úúúúúú, výtečný!!!Ale myslím,že složení těsta je trochu jiné.A halušky s brynzou,které nám uvařila její maminka,hotová báseň.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 12:53

    Na slano sú veľmi dobré aj s náplňou z byndze a varených zemiakov a posypané rozpraženou slaninkou a cibuľou, prípadne ešte poliate kyslou smotanou. Potom to voláme spišské pirohy.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 1. 2006 10:12

    Jsou dobré i na slano s náplní z umleté uzeniny smíchané se zchladlou smaženou cibulkou.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 09:47

    Dobré, pred nedávnom som to pridala do receptov pod názvom sladké pirohy. Robím aj s tvarohom.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Povidla Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské nudle s masem a žampióny

Čínské nudle s masem a žampióny

Ovocné košíčky

Ovocné košíčky

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec

Jednoduché švestkové knedlíky -…

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

218
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
168
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
149
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
134
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
109
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
AHA.cz Emotivní zpověď Kate a Williama: Cesty se rozešly

Emotivní zpověď Kate a Williama: Cesty se rozešly

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Dovolená bez stresu? Vykašlete se na e-maily a fotky sdílejte až po návratu

Dovolená bez stresu? Vykašlete se na e-maily a fotky sdílejte až po návratu

Blesk.cz Ztracený po průšvihu na pražských koncertech: Hádka s dodavatelem!

Ztracený po průšvihu na pražských koncertech: Hádka s dodavatelem!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Velmi levné taštičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact