• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Velmi levné taštičky
Napište svůj komentář k receptu

Velmi levné taštičky

autor: aknesad
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velmi levné taštičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 0,50
      kelímek povidla
    • voda
    • 1
      špetka sůl
    • máslo
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku dejte do mísy, podle potřeby přilijte vodu a vypracujte vláčné těsto.
2
Vyválejte na velký, tenší plát, nakrájejte na čtverečky, do středu dejte povidla, okraje pevně přitiskněte.
3
Dejte do vroucí, mírně osolené vody a vařte dokud nevyplavou. Pak sceďte, dejte na talíře, polijte máslem a posypte cukrem, nebo kakaem. Můžete taky posypat mákem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Famózní ale velmi rychlé závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • monika novotná | 26. 1. 2006 08:01

    Terezko,moc děkuji a už se na ně těším,bryndzu s manželem prostě milujeme.Děti dostanou pirožky na sladko :o)

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2006 15:26

    Áno, jemne nasekanú vňať, také množstvo, aby ste to ochutili, ale aby kôpor nebol dominantný. Ochutnajte plnku, dajte najprv menej, dodať môžete vždy. Kyslú smotanu na poliatie zrieďte trošičkou sladkej alebo mliekom. Prípadne použite takú smotanu, ktorá je trocha tekutá. Aby sa vám neliala ako mlieko, ale aby ste pirohy mohli poliať. Ak by ste náhodou kôpor nemali, nič sa nestane, ak ho tam nedáte. Budú chutné aj bez neho. Niekde aj v reštauráciách alebo salašoch kôpor nedávajú. Ja ho dávam, kôpor mám doma vždy.

  • monika novotná | 25. 1. 2006 13:34

    Paní Terezko,můj muž na slovenské kuchyni vyrostl,prosím,poraďte!Chci zkusit ty Spišské pirohy a v kuchařce je do náplně uveden i kopr.Dáváte ho? Děkuji Monika

  • Pavlína Svitáková | 25. 1. 2006 10:29

    Naprosto souhlasím.Jenže, ty dietní recepty já sice baštím(hlavně v létě a na podzim,kdy je spousta zeleniny na zahradě)a je to tak nějak přirozené,ale můj muž je prý nesmí !! Takže, já mám někdy dušenou mrkev a muž pečený bůček.Ale stejně mu chodím uždibovat.:-))

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2006 09:13

    Pavlínka, ja mám tých diétnych receptov tiež fúru, aj ich varím, je to hlavne zo zeleniny, lenže keď potom sa tu objaví taká "Čabraka" a je po dobrých predsavzatiach. Veď by to bol hriech nevyskúšať to.

  • Pavlína Svitáková | 25. 1. 2006 06:24

    Teri,tykání platí,ale navzájem!!To těsto je přesně ono.Lahoda.A sádlo v pase?Kdyby jenom v pase.Mám doma už dlouho rotoped.V létě na to není čas a v zimě chuť.Takže problém.Kdybychom utvořili kategorii dietních (redukčních)jídel,jak tu čtu ty ,,mana" recepty,asi by to zelo prázdotou.Ale kdo ví?

  • Marie Horáková | 24. 1. 2006 16:26

    Milá paní Terezko, těžko, těžko...

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 16:18

    Myslím, že ste to Marcelka vystihla presne : "žrací krúžok". Len ako potom to "nažraté" sadlo v páse zlikvidovať ????

  • Marcela Vrabcová | 24. 1. 2006 15:52

    ale to byl prece vtip.... nedokazu si predstavit, ze by se tu nekdo v nasem zracim krouzku pro nejake tyknuti zlobil. :-).

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 15:42

    Prosím Vás a prečo ?

  • Marcela Vrabcová | 24. 1. 2006 15:31

    hi hi, a ja uz myslela, ze bude Terezka trhat hlavy... :-))))))

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 14:48

    Viete, že som si to ani nevšimla ? Ale kľudne mi môžete tykať, vôbec mi to nevadí, skôr naopak.

  • Pavlína Svitáková | 24. 1. 2006 14:33

    p.Terezko,omlouvám se,že jsem Vám tykla.Nějak mi to ujelo.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 14:28

    Zloženie cesta je skoro rovnaké , naviac je tam len vajce. Cesto na pirohy robíme z polohrubej múky, soli, 1 vajca a vody.

  • Pavlína Svitáková | 24. 1. 2006 14:14

    Teri, tento recept ,který uvádíš , mám od své kamarádky,která pochází ze Spišské n.V.No ten je úúúúúú, výtečný!!!Ale myslím,že složení těsta je trochu jiné.A halušky s brynzou,které nám uvařila její maminka,hotová báseň.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 12:53

    Na slano sú veľmi dobré aj s náplňou z byndze a varených zemiakov a posypané rozpraženou slaninkou a cibuľou, prípadne ešte poliate kyslou smotanou. Potom to voláme spišské pirohy.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 1. 2006 10:12

    Jsou dobré i na slano s náplní z umleté uzeniny smíchané se zchladlou smaženou cibulkou.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 09:47

    Dobré, pred nedávnom som to pridala do receptov pod názvom sladké pirohy. Robím aj s tvarohom.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Povidla Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený kapr

Smažený kapr

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Bambusové výhonky s tofu

Bambusové výhonky s tofu

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Křenová omáčka s vejcem

Křenová omáčka s vejcem

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

135
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
44
Klasické lečo
Klasické lečo
43
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
36
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
34
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…

Zajímavé články

Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 16. 5. 2025: Kdo potká osudového člověka a koho potěší dobrá zpráva?

Denní horoskop na pátek 16. 5. 2025: Kdo potká osudového člověka a koho potěší dobrá zpráva?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Velmi levné taštičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact