V kastrůlku svařím ve vodě skořici a hřebíček, aby se trocha vody odpařila. Můžete přidat jako chuťovku i špetičku chilli. Mezitím v mléce rozmíchám kakao a následně naliji do vroucí tekutiny. Přisladím a nechám prohřát - hotovo.
2
Je to jednoduché a opravdu velice chutné - husté, silné, bomba. Tím, že tam je část vody a při použití umělého sladidla je to čokoláda s relativně nízkým obsahem sacharidů. Voda nevadí, vůbec to není řídké!
3
Ovšem bez problémů můžete sladit cukrem a místo části mléka dát smetanu nebo kondenzované mléko.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tonda
|5. 2. 2011 16:51
Dodržel jsem postup, ale čokoláda nemá žádnou chuť. Je v ní cítit akorát hřebíček. :-(
Wanda Kluzová
|12. 4. 2009 19:56
Já jsem dala jen 3 hřebíčky a chutnalo moooc :-)
Marie Svobodová
|9. 2. 2009 23:58
Ještě jsem si nechala rozpustit pár čtverečků hořké čokolády a s tím chillli nemělo chybu, výborné
Táňa K.
|11. 8. 2008 20:31
Paní Danko, to je jako se vším, nic se nemá přehánět, ani koření. Takže nejprve jsem vyzkoušela podle receptu a teď už si to můžu upravit podle vlastní chuti. A že mně to teda chutnalo, ať se tomu říká čokoláda nebo kakao.:-) A ta smetanka místo mléka...hmm, na tu taky určitě dojde.:-) Pane Oldřichu, nebojte, nevyloučili. Oni ji totiž pili taky.:-))
Danka Snášelová
|10. 8. 2008 22:11
Táňo, hřebíčky jsem asi 15 vteřin nechala ve vodě povařit a pak je vytáhla. Nenechala jsem je dlouho vyluhovat. Pak jsem postupovala již podle receptu. I se skořici se nesmí přehánět - je moc aromatická. Stačí 1 ZAROVNANÁ kávová lžička. Vaše čokoládka s rumem a vanilkou musela být božská. A co místo mléka dát smetanu nebo kondenzované mléko? To bude žúžo! :-))).
Oldřich Gargulák
|10. 8. 2008 20:27
Když použiji výraziva Jany R.-mě z vás picne! Já vlastně roky pil čokoládu! To kdyby věděli ve škole, že snídám horkou čokoládu, tak mě jako buržoa vyloučili už v prváku.
Táňa K.
|10. 8. 2008 20:14
Honila mě mlsná, pak jsem si přečetla komentář Danky Snášelové k této horké čokoládě a bylo rozhodnuto. Právě ji tu popíjím. Je moc dobrá, jen je v ní na mě až moc hřebíčku, já bych dala tak maximálně dva, ale to už je věc chuti. Navíc jsem tu svou čokoládu vylepšila vanilkovým cukrem a rumíkem. To je dobrota.:-) A v zimě to bude terpve výborná zahřívačka!
Táňa K.
|10. 8. 2008 20:09
Honila mě mlsná, pak jsem si přečetla komentář Danky Snášelové k této horké čokoládě a bylo rozhodnuto. Právě ji tu popíjím. Je moc dobrá, jen je v ní na mě až moc hřebíčku, dala bych tak maximálně dva, ale to už je věc chuti. Navíc jsem tu svou čokoládu vylepšila vanilkovým cukrem a troškou rumíku. To je dobrota.:-) A v zimě to bude teprve výborná zahřívačka!
Danka Snášelová
|10. 8. 2008 18:46
Před chvíli jsem vypila hrnek lahodné horké čokolády. Název je doopravdy velice výstižný. Je to velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda. Pro sebe jsem ji osladila umělým sladidlem, pro manžela cukrem. Držela jsem se přesně receptu a přidala i špetičku chilli. Tak jak píše Věra z Dc - je to vynikající!!!!!!! Tuhle čokoládu, s relativně nízkým obsahem sacharidů budu pít velice často. Dávám 1*
Anonym
|30. 8. 2007 16:37
Našim slovenským bratom (a sestrám) chýba háčik a vy budete primladá, že sa nepamätáte. Horký = horúci, hořký = horký.
Věra z Dc
|30. 8. 2007 07:30
HydOgen - moc dobré příště musím udělat dvojitou dávku... nejméně :-)) Přidala jsem špetičku čili a je to vynikající !!!!!!!!!! dávám 1*
Hydr0gen
|28. 8. 2007 21:49
Horká čokoláda je tuším většinou nápoj... Něco jako kakao.