• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velký piškotový korpus
Napište svůj komentář k receptu

Velký piškotový korpus

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 19
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velký piškotový korpus
Velký piškotový korpus
Velký piškotový korpus
2fotografie
Nahrát fotku
 

Nadýchaný piškotový korpus je vhodný na přípravu rolády, různých řezů a dortů. Je jednoduchý, takže ho bez problémů zvládnou i začátečníci.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      g máslo
    • 6
      ks vejce
    • 140
      g moučkový cukr
    • 150
      g hrubá mouka
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme sníh, po částech přidáme 100 g moučkového cukru a ušleháme dohusta. Žloutky utřeme se zbylým cukrem do pěny, přidáme ke sněhu a promícháme.

RADA: Jak udělat piškot na dort?

2
Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku a vlahé rozehřáté máslo.

RADA: Jak vyrobit máslo?

3
Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a asi 45 minut pečeme do růžova.
4
Upečený korpus necháme ve formě vychladnout a vyklopíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškot

Piškot

Piškot rychlý

Piškot rychlý

Piškotový dort

Piškotový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Žanda | 22. 2. 2017 16:54

    Opravdu se tam dává hrubá mouka?

  • verča | 2. 6. 2016 15:37

    na plech moc malý :-(

  • verča | 2. 6. 2016 15:37

    na plech moc malý :-(

  • eliška | 16. 3. 2016 10:38

    dobrý den, jak je korpus přesně velký?

  • Big cakes Big life
    Big cakes Big life | 4. 7. 2014 13:13

    uzasnej dort s trozkou ozdob vipadal uzasne :-)

  • brutusek | 23. 1. 2013 19:01

    tímhle bych se nechlubyl

  • brutusek | 23. 1. 2013 14:57

    recept je úplně na nic, takovejhle bordel si piš do své kuchařky........skazila si celý narozeniny a rada pro příště bílek se dáva na konec a dej si tam příště kypřící prášek :-X .....moc se stim nechlub.

  • ajasekpes
    ajasekpes | 3. 12. 2012 19:49

    pravidelně používám k ovocným dortům děkuji za recept

  • silvik T.
    silvik T. | 4. 11. 2012 20:04

    nevím proč,ale komentář se mi objevil 2krát :-\

  • silvik T.
    silvik T. | 4. 11. 2012 19:59

    Velice dobrý recept i když postup je trošku proházený než já znám.Nicméně jsem piškot dělala podle receptu a vznikl nakonec krásný a výborný dort :)

  • silvik T.
    silvik T. | 4. 11. 2012 19:59

    Velice dobrý recept i když postup je trošku proházený než já znám.Nicméně jsem piškot dělala podle receptu a vznikl nakonec krásný a výborný dort :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Piškotové Dortový korpus
Pokrmy Sladké Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Máslo Moučkový cukr Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Avokádový salát k večeři

Avokádový salát k večeři

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

162
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
35
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
30
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
28
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
27
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Velikonoční zelená polévka
Velikonoční zelená polévka
Velká tvarohová bábovka
Velká tvarohová bábovka
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda
Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká…
Velmi snadná žampionová omáčka
Velmi snadná žampionová omáčka
Věnec s brusinkami
Věnec s brusinkami
  • Recepty.cz
  • Velký piškotový korpus
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact