• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Velký ořechový dort
Napište svůj komentář k receptu

Velký ořechový dort

autor: Hanka Tvaružka
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 27
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr
    • 200
      g hrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 10
      lžíce studená voda
    • 100
      g mleté ořechy
    • citronová kůra
  • Krém:
    • 100
      g máslo na jíšku
    • 60
      g hladká mouka na jíšku
    • 100
      g moučkový cukr na jíšku
    • 250
      ml voda
    • 2
      lžička černá káva mletá
    • 100
      g máslo - 150
    • 50
      g moučkový cukr
  • Na ozobení:
    • čokoládová poleva
    • vlašské ořechy půlky
    • smetana ke šlehání lze vynechat

Postup přípravy receptu

1
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících přidáváme mouku s kypřícím práškem, vodu, ořechy a citronovou kůru. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme zvolna v troubě vyhřáté na 150 °C asi 45 minut. Druhý den korpus rozřízneme na 3 díly a spojíme je jíškovo-kávovým krémem. Vrchní díl potřeme rybízovou marmeládou, polijeme čokoládovou polevou, ozdobíme půlkami ořechů a zbylým krémem nebo šlehačkou.

RADA: Co s vybouleným dortem?

2
Ve vodě uvaříme kávu, necháme minutu ustát a přecedíme. Máslo rozpustíme, odstavíme, přidáme mouku a cukr a za stálého míchání zahřejeme. Jakmile se jíška spojí, zalijeme ji kávou a vymícháme hladkou kaši. Když zhoustne, odstavíme ji z plotny. Změklé máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po lžičkách přidáváme vychladlou jíšku. Šleháme, až krém hodně nabude.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)

Čokoládový dort podle italského…

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Dort Míša

Dort Míša

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Narozeniny a párty
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Citronová kůra Čokoládová poleva Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Studená voda Vejce Vlašské ořechy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Pizza – Langoše

Pizza – Langoše

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Slepičí polévka s noky

Slepičí polévka s noky

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Domácí Monte krém

Domácí Monte krém

Sýrová pomazánka s vejci

Sýrová pomazánka s vejci

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

79
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
57
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
38
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
38
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Další doporučené recepty:

Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Velikonoční zajíček ze šlehačkového…
Velikonoční zelená polévka
Velikonoční zelená polévka
Velká tvarohová bábovka
Velká tvarohová bábovka
Velký piškotový korpus
Velký piškotový korpus
Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda
Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká…
Velmi snadná žampionová omáčka
Velmi snadná žampionová omáčka
  • Recepty.cz
  • Velký ořechový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact