• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Velký ořechový dort
Napište svůj komentář k receptu

Velký ořechový dort

autor: Hanka Tvaružka
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 26
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr
    • 200
      g hrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 10
      lžíce studená voda
    • 100
      g mleté ořechy
    • citronová kůra
  • Krém:
    • 100
      g máslo na jíšku
    • 60
      g hladká mouka na jíšku
    • 100
      g moučkový cukr na jíšku
    • 250
      ml voda
    • 2
      lžička černá káva mletá
    • 100
      g máslo - 150
    • 50
      g moučkový cukr
  • Na ozobení:
    • čokoládová poleva
    • vlašské ořechy půlky
    • smetana ke šlehání lze vynechat

Postup přípravy receptu

1
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících přidáváme mouku s kypřícím práškem, vodu, ořechy a citronovou kůru. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme zvolna v troubě vyhřáté na 150 °C asi 45 minut. Druhý den korpus rozřízneme na 3 díly a spojíme je jíškovo-kávovým krémem. Vrchní díl potřeme rybízovou marmeládou, polijeme čokoládovou polevou, ozdobíme půlkami ořechů a zbylým krémem nebo šlehačkou.

RADA: Co s vybouleným dortem?

2
Ve vodě uvaříme kávu, necháme minutu ustát a přecedíme. Máslo rozpustíme, odstavíme, přidáme mouku a cukr a za stálého míchání zahřejeme. Jakmile se jíška spojí, zalijeme ji kávou a vymícháme hladkou kaši. Když zhoustne, odstavíme ji z plotny. Změklé máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po lžičkách přidáváme vychladlou jíšku. Šleháme, až krém hodně nabude.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)

Čokoládový dort podle italského…

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Dort Míša

Dort Míša

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Narozeniny a párty
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Citronová kůra Čokoládová poleva Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Studená voda Vejce Vlašské ořechy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Kořeněné pečené kuře s pečenými…

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

116
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
33
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
32
Virgin mojito
Virgin mojito
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Velikonoční zajíček ze šlehačkového…
Velikonoční zelená polévka
Velikonoční zelená polévka
Velká tvarohová bábovka
Velká tvarohová bábovka
Velký piškotový korpus
Velký piškotový korpus
Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda
Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká…
Velmi snadná žampionová omáčka
Velmi snadná žampionová omáčka
  • Recepty.cz
  • Velký ořechový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact