• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velký ořechový dort
Napište svůj komentář k receptu

Velký ořechový dort

autor: Hanka Tvaružka
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 27
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr
    • 200
      g hrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 10
      lžíce studená voda
    • 100
      g mleté ořechy
    • citronová kůra
  • Krém:
    • 100
      g máslo na jíšku
    • 60
      g hladká mouka na jíšku
    • 100
      g moučkový cukr na jíšku
    • 250
      ml voda
    • 2
      lžička černá káva mletá
    • 100
      g máslo - 150
    • 50
      g moučkový cukr
  • Na ozobení:
    • čokoládová poleva
    • vlašské ořechy půlky
    • smetana ke šlehání lze vynechat

Postup přípravy receptu

1
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících přidáváme mouku s kypřícím práškem, vodu, ořechy a citronovou kůru. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme zvolna v troubě vyhřáté na 150 °C asi 45 minut. Druhý den korpus rozřízneme na 3 díly a spojíme je jíškovo-kávovým krémem. Vrchní díl potřeme rybízovou marmeládou, polijeme čokoládovou polevou, ozdobíme půlkami ořechů a zbylým krémem nebo šlehačkou.

RADA: Co s vybouleným dortem?

2
Ve vodě uvaříme kávu, necháme minutu ustát a přecedíme. Máslo rozpustíme, odstavíme, přidáme mouku a cukr a za stálého míchání zahřejeme. Jakmile se jíška spojí, zalijeme ji kávou a vymícháme hladkou kaši. Když zhoustne, odstavíme ji z plotny. Změklé máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po lžičkách přidáváme vychladlou jíšku. Šleháme, až krém hodně nabude.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)

Čokoládový dort podle italského…

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Dort Míša

Dort Míša

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Narozeniny a párty
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Citronová kůra Čokoládová poleva Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Studená voda Vejce Vlašské ořechy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová slepičí polévka

Krémová slepičí polévka

Kuře na soli

Kuře na soli

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Jahodové řezy z Galaretky

Jahodové řezy z Galaretky

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
28
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros rýže s kuřecím…
20
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Velikonoční zajíček ze šlehačkového…
Velikonoční zelená polévka
Velikonoční zelená polévka
Velká tvarohová bábovka
Velká tvarohová bábovka
Velký piškotový korpus
Velký piškotový korpus
Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda
Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká…
Velmi snadná žampionová omáčka
Velmi snadná žampionová omáčka
  • Recepty.cz
  • Velký ořechový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact