• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 47
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
4fotografie
Nahrát fotku
 

Roztomilý zajíček ze šlehačkového těsta je krásně vláčný a doslova se rozplývá na jazyku. Když ho pěkně nazdobíte, stane se zároveň i dekorací svátečního stolu, která rozzáří oči dětí i dospělých.

Suroviny

2 porce
  • Těsto
    • 220
      g smetana ke šlehání
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 2
      ks hřebíček na ozdobu
    • máslo na vymazání formy
    • hrubá mouka na vymazání formy

Postup přípravy receptu

1
V míse vyšlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Formu na zajíčka vymažte rozpuštěným máslem a vysypte moukou, těsto do ni nalijte a přiklopte.

RADA: Beránek bez vážení? Podívejte se na VIDEO, jak na to

3
Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Opatrně sejměte zadní díl a zkuste špejlí, jestli těsto nelepí. Mírně zchladlého zajíčka vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout. Udělejte oči pomocí hřebíčků a ozdobit ho můžete barevnou stužkou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Beránek

Beránek

Banánoví mini beránci

Banánoví mini beránci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sváteční pečení Beránek FOOD Velikonoce
Duben Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hřebíček Hrubá mouka Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce

Tvarohový beránek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Sýrová roláda IV.

Sýrová roláda IV.

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Květáková polévka s mrkví  II.

Květáková polévka s mrkví II.

Květákové řízky

Květákové řízky

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Tvarohový beránek

Poslední sledované recepty

35
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Delikátní krabí salát
Delikátní krabí salát
15
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
15
Špagety s pestem z červené řepy a kešu
Špagety s pestem z…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Velikonoční syrek
Velikonoční syrek
Velikonoční tvarohový mazanec
Velikonoční tvarohový mazanec
Velikonoční věnec
Velikonoční věnec
Velikonoční zelená polévka
Velikonoční zelená polévka
Velká tvarohová bábovka
Velká tvarohová bábovka
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
  • Recepty.cz
  • Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact