• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční věnec z tvarohového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční věnec z tvarohového těsta

autor: Jitka.Jambrichova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční věnec z tvarohového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vejce
    • 0,13
      l mléko
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 3
      lžíce cukr
    • 400
      g nízkotučný tvaroh
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 500
      g rozinky
    • 150
      g mandle
    • 2
      lžíce meruňkový džem
    • 30
      g cukr krystal
    • tuk
    • 100
      g citronát kandované

Postup přípravy receptu

1
Smícháme vejce, mléko, olej, obyčejný i vanilkový cukr a tvaroh. Pak přidáme mouku s práškem a vše vymícháme v hladké těsto. Rozinky, mandle, a citronát zapracujeme nakonec.
2
Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme váleček o délce 60 cm, spleteme do věnce a dáme na vymaštěný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě, (elektrický sporák 175 °C , plyn stupenň 2) asi 50-60 minut.
3
Ve vodní lázni ohřejeme džem a upečený ještě teplý věnec potřeme džemem a posypeme hrubým krystalovým cukrem. Můžeme doprostřed věnce posadit zajíčka nebo posypat různými vajíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Velikonoční věnec

Velikonoční věnec

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Vaňková | 7. 4. 2007 11:04

    Chtěla bych se zeptat jaký tam patří cukr

  • jitka jambrichová | 20. 3. 2007 15:48

    ano opravdu je tam 500gr rozinek .Kdo nemá rád může dát kandované ovoce .

  • Gábina Houšková | 20. 3. 2007 07:43

    JItko, opravdu tam přijde půl kila rozinek? Nemá to být 50 g?

  • jitka jambrichová | 19. 3. 2007 17:11

    myslela jsem takové to sypaní jsou i kytičky a různé tvary i vajíčka.

  • Věra | 16. 3. 2007 15:05

    Nemáte někdo fotku? Jak tam ty vajíčka drží? To jsou volně?

  • Danka Snášelová | 7. 3. 2007 10:59

    Na Velikonoce recept určitě vyzkouším. Mám ráda recepty z tvarohového těsta. Jeden věnec upeču i jako dekoraci. Dávám mezi oblíbené.Děkuji.

  • Gábina Houšková | 7. 3. 2007 09:35

    není tam těch rozinek nějak moc?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronát Cukr Cukr krystal Mandle Meruňkový džem Mléko Nízkotučný tvaroh Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Rozinky Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s jogurtem

Sýrová pomazánka s jogurtem

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Sýrový nákyp II.

Sýrový nákyp II.

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

28
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Qurrito jako z KFC
Qurrito jako z KFC
13
Krémová česneková cibulačka
Krémová česneková…
13
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Velikonoční věnec z tvarohového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact