• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční věnec z tvarohového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční věnec z tvarohového těsta

autor: Jitka.Jambrichova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční věnec z tvarohového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vejce
    • 0,13
      l mléko
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 3
      lžíce cukr
    • 400
      g nízkotučný tvaroh
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 500
      g rozinky
    • 150
      g mandle
    • 2
      lžíce meruňkový džem
    • 30
      g cukr krystal
    • tuk
    • 100
      g citronát kandované

Postup přípravy receptu

1
Smícháme vejce, mléko, olej, obyčejný i vanilkový cukr a tvaroh. Pak přidáme mouku s práškem a vše vymícháme v hladké těsto. Rozinky, mandle, a citronát zapracujeme nakonec.
2
Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme váleček o délce 60 cm, spleteme do věnce a dáme na vymaštěný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě, (elektrický sporák 175 °C , plyn stupenň 2) asi 50-60 minut.
3
Ve vodní lázni ohřejeme džem a upečený ještě teplý věnec potřeme džemem a posypeme hrubým krystalovým cukrem. Můžeme doprostřed věnce posadit zajíčka nebo posypat různými vajíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Velikonoční věnec

Velikonoční věnec

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Vaňková | 7. 4. 2007 11:04

    Chtěla bych se zeptat jaký tam patří cukr

  • jitka jambrichová | 20. 3. 2007 15:48

    ano opravdu je tam 500gr rozinek .Kdo nemá rád může dát kandované ovoce .

  • Gábina Houšková | 20. 3. 2007 07:43

    JItko, opravdu tam přijde půl kila rozinek? Nemá to být 50 g?

  • jitka jambrichová | 19. 3. 2007 17:11

    myslela jsem takové to sypaní jsou i kytičky a různé tvary i vajíčka.

  • Věra | 16. 3. 2007 15:05

    Nemáte někdo fotku? Jak tam ty vajíčka drží? To jsou volně?

  • Danka Snášelová | 7. 3. 2007 10:59

    Na Velikonoce recept určitě vyzkouším. Mám ráda recepty z tvarohového těsta. Jeden věnec upeču i jako dekoraci. Dávám mezi oblíbené.Děkuji.

  • Gábina Houšková | 7. 3. 2007 09:35

    není tam těch rozinek nějak moc?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronát Cukr Cukr krystal Mandle Meruňkový džem Mléko Nízkotučný tvaroh Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Rozinky Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem

Okurkový salát s kysanou smetanou a…

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Angreštové / rybízové knedlíky

Angreštové / rybízové knedlíky

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

28
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
15
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros rýže s kuřecím…
14
Cappuccino roláda
Cappuccino roláda

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Šok ve finále Love Islandu 2025: Diváci poslali domů favority!

Šok ve finále Love Islandu 2025: Diváci poslali domů favority!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

  • Recepty.cz
  • Velikonoční věnec z tvarohového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact