• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční věnec z tvarohového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční věnec z tvarohového těsta

autor: Jitka.Jambrichova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční věnec z tvarohového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vejce
    • 0,13
      l mléko
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 3
      lžíce cukr
    • 400
      g nízkotučný tvaroh
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 500
      g rozinky
    • 150
      g mandle
    • 2
      lžíce meruňkový džem
    • 30
      g cukr krystal
    • tuk
    • 100
      g citronát kandované

Postup přípravy receptu

1
Smícháme vejce, mléko, olej, obyčejný i vanilkový cukr a tvaroh. Pak přidáme mouku s práškem a vše vymícháme v hladké těsto. Rozinky, mandle, a citronát zapracujeme nakonec.
2
Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme váleček o délce 60 cm, spleteme do věnce a dáme na vymaštěný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě, (elektrický sporák 175 °C , plyn stupenň 2) asi 50-60 minut.
3
Ve vodní lázni ohřejeme džem a upečený ještě teplý věnec potřeme džemem a posypeme hrubým krystalovým cukrem. Můžeme doprostřed věnce posadit zajíčka nebo posypat různými vajíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Velikonoční věnec

Velikonoční věnec

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Vaňková | 7. 4. 2007 11:04

    Chtěla bych se zeptat jaký tam patří cukr

  • jitka jambrichová | 20. 3. 2007 15:48

    ano opravdu je tam 500gr rozinek .Kdo nemá rád může dát kandované ovoce .

  • Gábina Houšková | 20. 3. 2007 07:43

    JItko, opravdu tam přijde půl kila rozinek? Nemá to být 50 g?

  • jitka jambrichová | 19. 3. 2007 17:11

    myslela jsem takové to sypaní jsou i kytičky a různé tvary i vajíčka.

  • Věra | 16. 3. 2007 15:05

    Nemáte někdo fotku? Jak tam ty vajíčka drží? To jsou volně?

  • Danka Snášelová | 7. 3. 2007 10:59

    Na Velikonoce recept určitě vyzkouším. Mám ráda recepty z tvarohového těsta. Jeden věnec upeču i jako dekoraci. Dávám mezi oblíbené.Děkuji.

  • Gábina Houšková | 7. 3. 2007 09:35

    není tam těch rozinek nějak moc?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronát Cukr Cukr krystal Mandle Meruňkový džem Mléko Nízkotučný tvaroh Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Rozinky Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Celerový salát s ananasem

Celerový salát s ananasem

Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Suši s rybou a zeleninou

Suši s rybou a zeleninou

Vepřová játra obalovaná

Vepřová játra obalovaná

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

100
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
33
Klasické lečo
Klasické lečo
32
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
24
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
23
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Velikonoční věnec z tvarohového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact