• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční věnec z tvarohového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční věnec z tvarohového těsta

autor: Jitka.Jambrichova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční věnec z tvarohového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vejce
    • 0,13
      l mléko
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 3
      lžíce cukr
    • 400
      g nízkotučný tvaroh
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 500
      g rozinky
    • 150
      g mandle
    • 2
      lžíce meruňkový džem
    • 30
      g cukr krystal
    • tuk
    • 100
      g citronát kandované

Postup přípravy receptu

1
Smícháme vejce, mléko, olej, obyčejný i vanilkový cukr a tvaroh. Pak přidáme mouku s práškem a vše vymícháme v hladké těsto. Rozinky, mandle, a citronát zapracujeme nakonec.
2
Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme váleček o délce 60 cm, spleteme do věnce a dáme na vymaštěný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě, (elektrický sporák 175 °C , plyn stupenň 2) asi 50-60 minut.
3
Ve vodní lázni ohřejeme džem a upečený ještě teplý věnec potřeme džemem a posypeme hrubým krystalovým cukrem. Můžeme doprostřed věnce posadit zajíčka nebo posypat různými vajíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Velikonoční věnec

Velikonoční věnec

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Vaňková | 7. 4. 2007 11:04

    Chtěla bych se zeptat jaký tam patří cukr

  • jitka jambrichová | 20. 3. 2007 15:48

    ano opravdu je tam 500gr rozinek .Kdo nemá rád může dát kandované ovoce .

  • Gábina Houšková | 20. 3. 2007 07:43

    JItko, opravdu tam přijde půl kila rozinek? Nemá to být 50 g?

  • jitka jambrichová | 19. 3. 2007 17:11

    myslela jsem takové to sypaní jsou i kytičky a různé tvary i vajíčka.

  • Věra | 16. 3. 2007 15:05

    Nemáte někdo fotku? Jak tam ty vajíčka drží? To jsou volně?

  • Danka Snášelová | 7. 3. 2007 10:59

    Na Velikonoce recept určitě vyzkouším. Mám ráda recepty z tvarohového těsta. Jeden věnec upeču i jako dekoraci. Dávám mezi oblíbené.Děkuji.

  • Gábina Houšková | 7. 3. 2007 09:35

    není tam těch rozinek nějak moc?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronát Cukr Cukr krystal Mandle Meruňkový džem Mléko Nízkotučný tvaroh Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Rozinky Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s…

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony

Bylinkové vepřové s bramborem a…

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
13
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Tajemství Evy Pilarové: Facka, která jí protrhla bubínek!

Tajemství Evy Pilarové: Facka, která jí protrhla bubínek!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

  • Recepty.cz
  • Velikonoční věnec z tvarohového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact